Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга
Го видов, ко да насетував дека денеска ќе се разминам со него. Ја држеше неа за рака, не му реков ништо само си се свртив на другата страна. За мене после една година е странец, навистина не го познавам и штета што многу доцна го открив неговото право лице. Туку повеќе немат да трујам за него, веќе одамна сфатив дека не е вреден за тоа. Утре конечно ќе одам на плажа ете добра вест.:pipi:

Драгана,

Што да ти кажам, денес цел ден дремев на тераса, комшивчево ми ја пееше Боби баш ми е гајле, а јас ја поткупив со милка и викам погласно, погласно, оно душето засипна од викање. :icon_lol:

Кајгано нешто ми лежи на душа и морам да го испуштам, па и така само ти си ми тука од сите другарчиња.
За кој к*р се заебав да фатам женска и да праам врска од 3ипол години ? Најубава била,најпаметна,нај се ... Ќе си го прашам долниов за тоа...
Знаеш како си ги гледам последниве 3ипол(со тешка душа) години ? Време во кое бев по послушен и од најиздресираното куче, период во кој од пиле млеко добивав само за љубената да ја направам среќна, период во кој можев секого да заебам само неа не, период во кој испуштив милион добри журки со другарите низ целата наша скромна земјичка и милиони убави,опуштени и што е најбитно без обврски девојки,дозволив да се погазам себе си.. Глеј не ме сфаќај и ти погрешно сега, имаше добри моменти, напротив одлични моменти,како нова година,одморов.. ејјј одморов топ :) Вака кога ќе размислам незнам кое чуство е појако во мене, тоа што прекинувам да се газам себе си или она другото каде што жалиш затоа што си ја изгубил првата и најголема љубов во твојот живот.
Чекај а сега готово е за секогаш или од оние нашите за 1-2-3 недели пак заедно ? Исрекно да ти кажам повеќе се потресував првите 10-15 пати, сега некако ми е рамно,или не :D Искрено незнам ни ја што сакам.
Ти благодарам за твоето внимание и извини за одземеното време. Искрено твој F. <3

П.с. И така не знаеше да готви... Освен пица со смрзнато тесто и макарони :D

Damn it Lu кај баш со таа од А7X се зарази, мене баш ме подразочара песната, цел Nightmare e боље а да не зборам за претходните. Nvm вкусови :)
Нејсе, после толку години стално истиов од средно ги поебува вечерите, ако се излегува идеме до крај јеботе :confused:

Kolku sum bila...
Se mucam vaka, torture.
Ne sakam, ali mislive mi povtoruvaat celo vreme, traumi imam.
Ko malo dete sto koga prv pat vleguva u voda, se zagrcnuva i posle toa odreden period ne vleguva u voda ic. Gi mrazi i odmorite poso ne moze ko coek da se izbanja u more poso mu e strav da ne se zagrcne kako toj pat. Duri i koga znae da pliva, se plasi da ne potone, pa glaata onaka krenata nagore, sose nosot, sto podaleku od povrsinata na vodata.
E jas tuka sum sega. So nosot gore, sto e mozno podaleku od povrsinata na vodata.
A otkako ke nauci deka moze i da se gnjuri, leleeej, prv merak za gnjurenje mi bese. Ne znaev da plivam, ali gnjurev. Po toa ke me vidis, mesto da se zagrcnam od vodata pred da naucam da plivam, ja gnjuram. Koj kreten.
Sega favorite mi e zenski pod voda, so zimanje vazduh. Valjda detevo ke nauci nekad deka treba malku zenski, pod voda, so zemanje vazduh, a ne da se plasi da vleze u voda.
Kreten dete.

Драга Кајгана,

Еве у Пиреа (Атина) на пристаниште кристам гага нет. Одамна немам пишано ниту тука, ниту на ФБ. Бурен живот овој морнарскиов. Моментално сум на цифра 50, најтрики цифра.

Од поинтересни работи што видов во живот да набројам првин посета на Монако и МОнте Карло. Мемориска картица у гифт-шоп 16 гига 75€ :) Инаку се сликав со Ламборџини Авентадор, Ферари Ф40, Шелби Кобра :) Не се сликав со Ролс Ројс пошто у Монте Карло RR се вози ко кај нас Опел Астра. А се сликав и со Фиат 500 (оригиналот), јеп, уште се тркалаат фиќовци низ Италија и Монако.

Бев и у Кушадаси. Додека шетав по чаршија продавачите не прашуваа мене и Карен од каде сме. Јас викав Македонија, таа Јамајка и ми викаа, ју лаки мен, мејк бејбис :pos:

Инаку турциве секоја чест. За прв пат Дизни брод им дојде у пристаниште и пристаништето беше спремно тип-топ. Девојчици правеа анкети за тоа како сме го бендисале градот и пристаништето, дали имаме некоја забелешка, некој предлог... делеа гага магнети за сите што пополнуваа прашалник.

Го јадев највкусниот десерт на планетава. Во Хард Рок бар во Малта. Заборавив како се вика, ама обавезно идам секој пат у Малта да си каснам. Да имате претстава за каков десерт станува збор, ќе ја пишам целата приказна. Значи ја и Карен идеме да кркаме некој мрсен бургер, Карен зима леџендари, ја тексашки, и гнетеме и успеваме да изедеме цел бургер и да испиеме голема чаша 7ап, и онака седиме и се мислиме што за десерт. Ја гледаме фотката од десертот и изгледа како мала чаша, и порачуваме по еден. Келнерката донесува 2 огромни чаши до пола полни со печено јаболко, кекс и преливи а другата половина ванила сладолед. Комбинацијата изгор топло јаболко и сладолед кој се топли полека е прајслес. Ако после толку многу храна десертот е највкусен на свет, значи навистина е највкусен на свет. Чини 6 евра. Следниот пат ќе напраам фотка и од десертот и од флаерот што стои на масите :)

Ја видов и Венеција. Не смрдеа каналите :))) Венеција е прекрасна. Само 2 пати се изгубив во рок од 10 часа шетање што значи дека сум ТоБ :) Додуша последните неколку часови имав помош од непрецизната ајФон мапа на Андреа, ама мање битно :) За малку ќе раскиневме со Карен. Обично у Венеција се иде на романтичен викенд, ама за нас не беше баш романтично. Како и да е, после тоа се средија работите.

Како и да е, од толку многу шетање по градови и села по средоземното море, Карен стана експерт за сладолед :)

Толку од мене сеа за сеа, имам уште мнооооооооооогу за пишување. Да бидам искрен неам пишано на ФБ скоро цел месец, а имав навика да пишувам после секое крстарење.

Passed down to you...

Сериозно се набацив на физичка активност деновиве, што со пливање, што со пешачење. Да го отстранам фактот дека секој ден ја фаќам релацијата дома-град од 7 кило метри и секој втор ден пливање од 600 метри повратна (1200) вчера и денес му се з`гнав сериозно. Руке ме болат , ноги такоѓе, ама па и одлично ми доаѓа на психа. Денес си поставив рекорд од 4 километри пливање (2 со повратна) и вечер којзнае ако ми тргнало ќе скокнам до Пераст со автобувчево на рекреација уз пијачка.
Трето, се` некако полека го читам Кундера од пуста тага откако ќе ја завршам книгата, ќе се осеќам ко да ме откачила ептен јака цура во ептен долга и убава врска. Топ е чичето.
So says Saladin...

Драга Кајгана,

Готово веќе го избришав фејсбукот, значи претераа со тие поканите... Немам време јас тука да се замарам со блокирање апликации. Како и да е па кога ќе видам навистина користењето фејсбук не е корисно. Јас многу си ја почитувам приватноста па немам намера да пишувам на фејсбук со која сум во врска, со кој излегувам и слични работи кој многу го прават тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom