Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
53246857_2599381833467268_441817199770861568_n.jpg

Кајчо,
ми примија пејпер на една важна конференција. Да имав ракија, ќе бапнев една. :cool:
Малку е страшно. Шо имам јас да им кажам на научници што работат преку 20 години на проблеми?
Ама најверојатно сите така на почеток си прават бајрам на умот.

Ете ти една песна така за добра ноќ. Може не е на ноќ, ама мене секогаш ме потсетува на ноќ оти прв пат ја слушнав на ископување покрај логорски оган, печени колбаси и пиво.

Два пати спомнувам алкохол, не е добро. Некаде прочитав дека Ph-D уствари е кратенка за Psychotic heavy drinker. Има нешто :sramezliv:

D... se mislam koe dgade da go fanam i da odam da ti kupam za utre
dali da odam na jug po OBETKI,na istok po MENGUSI, na sever po NAUSNICI ili tuka vo nasava Sk.carsija po CURAJKI.

g0z8gB2.jpg

Вчера кај City Mall и ги зимаат цвеќињата на женава, и ја казнуваат...

NlLoKLj.jpg

Денес пред City Mall ги доделуваат (ваљда истите) цвеќиња на жени кои не направиле прекршок :icon_lol:

Wow What A Publicity Stunt :vozbud:

Да ја почитуваме полицијата или не?

Економистите би кажале да, пошто заштедиле од буџетот.

Последно уредено:
Купувам цвеќе од кај една од жените кај Буњаковец, гледам дека тие пред мене само купуваат и си заминуваат, и си викам ај убав гест да направам ќе честитам празник на женава. И кажувам "среќен празник", ми враќа "фала исто и на тебе". Хеј животе скоте, хеј животе идиоте... Нека е жива и здрава. :noze:

JSP...idi bre i 3 p.m. ( travolta tuka da prodolzi) kaj izmislivte bre ona dodatok A-B-V- ko da ste B Koneski ili Krume Kepeski
mame vi vase ,denes ripam vo Gorce vo 5 za Novo Lisice a taa me nosi vo Drzavna da ti bila 5-A
vo drzavna cekap pola saat i se butnuvam vo 3 za Novo Lisice a taa me nosi vo Magjari,da ti bila nekoja 3-a li bese ili b. ili v ne vidov,.
Idete bre u kurac,stavete drug broj bre malku li se, ete 103 pa 105 a ne ona 3a i 3b i 5a i 5b, treba prvo ocila da stavime pa potoa vo avtobus.

Драга,

Денеска ќе сликаат цвеќињата и чоколадите, ланчињата и алките од Пандора или друго срање, као види колку ме поштува појаката половина, срцка е он, душа, гледајте и завидувајте.
Од утре пак истата прича.
Таа ќе ги гледа тоа децата немирни и ќе црека ко ненормална по нив зашто појаката половина му е страв да не го гледаат ко плашило, т.е кутриот не знае и полошо, нејќе да воспитува деца. Во недела она ќе прави генералка, зашто некој мора да му ги стави во машина чорапите и гаќите, тој дали знае што му е чисто и каде му е чистото збутано, во која фиока. Некој мора и јадење да направи, некој мора и да пушти правосмукалка, али во тие моменти појаката половина гледа Премиер лига и не смее да се замара. Нормално, после ќе се жали со колешките како немала време за себе, да исчупа нараат веѓи и да се налакира. Појаката половина се вади на тоа дека и он уствари прави нешто асално во животот, еднаш годишно цепа дрва, или ако треба фотелјата да се премести од една во друга соба. А да, и варосување еднаш на пет години. Амин, и тоа е многу.

Цел живот ги слушам жените како се изморени.
Сами сте си виновни.
Среќен 8ми март.

Седам и ме малтретира внука ми да ја масирам додека гледа Пепа Прасе на мобилен...

Поглед на Чивава или на волк, јас имам поглед на Чивава.

Џаткаристика преј песма бре, комерцијала мора од нешто да живее

Кајг,
се чудам од толку членови тука на форумов да не се честита празникот 8ми март :smirce: на сите женски припаднички на форумов? м?

...па и ти си во право Кајг многу профили ти се женски, а всушност мушки т.е. не се знае кој е женско кој е мушко, односно има мушки кои се чувствуваат како женски..т.е. умре бонтонот и џентлменство!

...е па Кајг ајт Срекен ти и ми * 8 ми Март! :backa:... Обоооооооори! оп, оп, оп :pijani:
:oeoeoe:

Последно уредено:
Одамна не сум замарал во темава, па најдов инспирација да ве замарам.

Најпрво среќен празник на сите жени и жал ми е што и денеска, на овој ден, работите (некои и прекувремено), како финансиите и капиталот на газдите ке пропаднат за овој еден неработен ден шро ке ви го дадат како кула од карти.

Друго веројатно по лев човек и некој што ке ти помогне кога си у невоља од мојот татко немам запознаено во животот. Значи ако не му одиш по кеф или му кажеш нешто што не ти се допаѓа се лути веднаш како мало дете.

Трето многу ме нервира што народот замара со југото на еден од председателските кандидати, како да не научивте 20 и кусур години дека овде се пријавуваат скромни имоти, заштеди, автомобили и др. работи од страна на политичарите, а во стварност знаеме се што поседуваат. Пример ни е еден бивш премиер, кој ни самиот не знае како тежи, нели?

Но ова не ме ни нервира толку, пошто и онака го чекам денот кога ке побегнам од оваа држава распадната како стар шифоњер, колку што ме нервира плукањето на песната на онаа девојче од Битола. Значи во услови кога нашата младина паѓа у транс на песна на лице кое у некое сериозно општество би било згрижено у некоја соодветна установа, секоја песна која не е у турбофолк жарн е суво злато. А и искрено ретко кој ги слуша овие песни, бидејќи луѓето се заслепени од музика која ни сам не знам да ја опишам од балканскиве квази пејачи.

Поздрав до следното замарање

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom