Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ДК

Аљи и дружина нема да ги судат, а исто и олигарсиве.

П.С Не ги амнестираат ама доказите што важеа за другите лопови нема да важат за овие.
П.С2 Тоа што не може со пари може со многу пари.
П.С3 Најверојатно нема да има протест за ова срање

Кајг,
си купив каубојки, онака бели како си сакав... повод 8ми март! :pipi:

2018%20Trendy%20Women%20Shoes%20mamasunbear2%20Vintage%20hipster%2080s%20Ladies%20ivory%20leather%20and%20suede%20cowboy.jpg

WOW како беше она what can be seen can't be unseen. Какво ремек дело инспирирано од фиромјанската реалност, е мислам цела есенција на Фиром е преточена у песнава, свака част на девојчево успеа да направи нешто што многумина се обидуваа али само она успеа да го извади баш raw and dirty.

Long time, no see. :D
Кајгич, ќе ти опишам една случка, од пред некој ден, па ти ќе сфатиш како ми се одвивале сиве овие месеци што ти се немам ,,исповедано". :noze:

Наводно, правев макарони потпечени со сирење, ништо посебно. Само малку така расеана (ко и обично), сум ја заборавила ринглата уклучена на најјако (си работела едно половина час на празно, поцрвенета плотната веќе), а јас несакајќи, врз неа сум оставила пешкирче. И наместо ко секој разумен и нормален човек, да се свртам крши и да го ставам веќе пола запаленото пешкирче под чешма... јас го зимам во рака, поима неам што да правам со него, го носам во терпезаријата, притоа ми паѓа делче од пешкирот што веќе е запалено врз тепихот, со жарчиња, со све. Ме фаќа паника, со пешкирчето што веќе гори ( :facepalm: ) пробувам да ги изгасам жарчињата. Сфаќам дека носам папучи и некако ги угаснав. Е сеа, со целото разгорено пешкирче одам во дневна, држејќи го со два прста, да не се запалам и јас, и на крај го носам на тераса и тука ми светнува - Шо мајка барам ја на тераса?????!!! Среќа мајка ми ме виде, ја чекав да наполни шише со вода и така го гасевме, пошто ризик беше да се враќам со оган внатре. Дур сите комшии и поминувачи се чудеа што правиме. Дома од задименост прст пред око не се гледаше, пола саат се ветрееше. :tapp:
Во моја одбрана, теписите се секако купени од пари што сум ги собирала ко мала за родендени, така што практично и да не сум крива за бељата. :ROFLMAO:

После тоа гледавме Брза кујна на тв со моите, им викам - Види ги бе, имаат уште една минута фора, а се влечкаат, ја така главата нема да знам каде ми е. Мајка ми ми вика, ти студиото ќе го запалеше. :pos: Ок, не е смешно. :unsure:
Ама што знам, ваљда поубаво се осеќам кога на секоја моја глупост, има некој што со насмевка ми враќа - Тебе да те нема, ќе треба да те измислат. :sramezliv:
Имам уште еден куп патешествија, ама кој да ги памти веќе. Довиннџења. :D

,,,simptomatichno neshto se deshava,,,rubrikata,,begstvo od Makedonija e poaktuelna od rubrikata za sluchuvanja vo Makedonija,,
,,,po se izgleda deka najgrlatite za promena na vlasta a poddrzhuvachi na segashnava se pobegnati od zhivotot shto dojde,,,

D.... si se iznavozev pred malku na raat vo gradski avtobus. Od posledna do posledna ne e malki 15 km. pa zatoa si sednav gore na prv red.I trgnavme i op zastani na prva stanica,ako de moze ima nekoj da se kaci,ama ponatamu Op zastani soferon da napolni voda edno sisence,ako de i toj e dusa neka se napie, a ponatamu Op pred nos ni se ugasi zeleno,ako de ke pocekame,ne sum ja stavil nafta neka raboti motorot,daj jas da si zirnam vo mobiniov da ne imam nekoja poraka,trgame ponatamu koga Op stop,cekame toa nekoja delegacija dodeka pomine so crnine limuzini,ako de tie se vlast-tie mislat na nas i za nasata drzava, pominaa tie i trgame,pak stanici,pak semafori a ponatamu Op stoj nekoja guzva pred nas,na nekoj taksist mu letnala gumata so se bamndaz i toj pozadi nego op se ucukal i op snimanje-pisuvanje,ako de taka treba po pravilo se zakonski,aj jas za toa vreme da si zirnam vo biltenov sto kooficenti ima vo premium...I.T.N. trgame nekako i Op nekoj demonstracii pred sobranie zastoj,ako de narodot si znae sto bara,aj jas da si resam toa krstozborkite od posledna stranica dodeka cekame sover pusti mizika,neka raboti motorot jas nafta ne sum kupuval.I.T.N. stignavme.
-----------------------------
D.... si se kacuvam vo kola od podzemna garaza izlagam i trgam za grad i za malku ne go fativ prviot semafor,a ke pominev ama toa nekoj vol pred mene zastana na zolto mame mu negovo air da ne vidi cel zivod, trgam vozam ponatamu koga cajkan na semafor i stop nekoja delegacija da pomine a ete tret sum na red. Pritiskam toa sirenata, otvaram prozor vikam,budali sega li najde da pominuvate,za toa li ve glasavme sega da cekame ua vlada i.t.n., pominaa i trgame po nekoe vreme cela kolona, vozam taka koga dvajca taksisti nekako se zakacile i se spreckale i zakrcile saobrakav,izleguvam jas od kola,izleguvat i drugi,abe ajvani tuka li najdovte da se tepate mame vi vase,aj trgaj toa kolite,semkata da vi se sotre slusam pozadi mene i .t.n. nekako tgnavme sto po trotoari sto po trevnici,zosto dojde i milicija da gi razdvojuva ajvanite.Ama ponatamu Op stoj pred sobranie sedum-osum vampiri,rodeni pred ratot ke strajkuvale za podobra idnina...le,le koga im viknavme ke gi izgazevme, koja bre idnina ene lopata trca zad vas,abe trgajte se grob da ne vi se znae,zemja da nema da ve zakopaat slusam pozadi mene..gasime toa kolite skapo e gorivoto i na kloci gi terame toa vampirite vo parkot za da moze da pomineme. i.T.N.

..леле, од кога не сум дала изјава, хи хи хи :pipi:

Уганда и ЛГБТ права... нема боље видео на Јутјуб овие месец дена од ова. И да сакате да барате, неможете да најдете :pos:

Тоа "why ae yu gae?" ќе го користам во секоја прилика од животов.

Кајги,
Вежбав пола сат на орбитрек зашто изедов еден ред чоколада, а си ветив дека ќе внимавам на исхраната, особено со благото.
Вежбав што вежбав, отворам на фб и се некои јадења од групите со рецепти што ги следам ми излегуваат. И затворив тоа и дојдов тука. :)

Драа

Мноо бранови бе и свежичко на овој ферооксидно изгрејсонце на Ибицу.
Шалу се бе не сам там :D
Слушам кафе дел мар Ибица лајф радио сс лајф стрим камеру на јутуб. Мноо лајт кафица чилаут хаус лонџ мјузик.Онј пут у кадар улегнасфа двоица дечки и си фафасфа џоинтче:cool:
Ибица е старо историско место, картагинци су га основале,заедно сс Малагу и Кадиз.После сфе тој Маври исламизирале. Рики можу комотно да ти предаам историју, иако навиваш за ливерпул :p
Мноо сам радосан за Манчестер:vozbud:

Иначе ферооксид е р’ѓа.Цела ппвршина на Марс е ферооксидна,затој е д ред планет.Железо е битан елемент у наш универзум,распространет сфугде,мноо небуле имаф црвену боју заради железо, наша е крф е железо,сфе е составено од тија елементи создадени од едно нешто расцфетано у даден момент пред 13,7 миљарде године.Сат у Лондон:D
Иначе небула е облак у меѓуѕвезден простор,прашина,гасови,водород, хелиум и некои метали.

Слушајте кул музику и читајте знање, курназки е да се знаеф работе поврзани сс нас и сфе около нас, глеајте нагоре!!!
Поздраф нездраф.

Утре морам да се движам низ голем метеж, во места полно со луѓе, а јас мразам луѓе, јер нели празникот на жените е па несвесно се имам договорено со стара пријателка за пица и такви срања.
Не ми се излегува од дома, радо би го поминала денот во пижами, готвејќи, додека гледам по 100ти пат Криминални умови на тв отколку да гледам лажни насмеани лица полни со лицемерие и злоба.
Одвратно.

Кајг,
сакав „нешто“ да ти постирам во темата „ Мкд со најлошото здравство во Европа,, ама заборавив дека сум таму банирана „заувјек“ и како гледам таму скоро месец дена немет ниеден коментар, највероватно сме сите задоволни СЕГА од здравствените услуги, посебно кога резултатот на „успешност на лекување“ за една недела со осум починати од грип, а да не спомнам лекарски грешки и хаосот во „ Мој термин„ ! :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom