Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Леле уште го тупат со тоа дека заев бил на шкендија...
Не бил патриот што бил да ја глеа шкендија зошто на утакмицата балистите извикувале голема албанија, националистички пароли, некој си џемо хасан го имале истакнато кур се тресе...
И шо кур ако бил заев на утакмица ?
Шо он да не требал со едно стапче да иде од седиште на седиште и да ги плеска по уста тие што извикуваат голема албанија ?
Пред неколку години балистите го запалија знамето на државата на стадион и нит полиција изреагира нит некој одговараше, а овој бил предавник шо бил фудбал да глеа, па и уште 3 дена се замара со тоа.
Како шо знаат ЕБР да реагираат коа се у прашање Комити, изволте им ситуација нека реагираат и сеа.

Ме боли кур мене за заев и не го бранам, ама ме нервира шо се меша политика у секоја можна прилика. И после не ни го бивало спортов, па како да го бива со вакви работи.
Друго, демек за шкендија ако си навивал одма не си бил македонец. Добро еве ја пример сакав шкендија да влезе у ЛЕ, зошто да не, ќе глеав јаки тимови на Филипа, ќе беше успех на македонскиот фудбал.
Ама не ние мора со глупава политика и национализам да се занимаваме...

Тој некојси Џемо Хаса и неговите Балисти во втората светска војна имаат убиено еден куп Македонци, силувано еден куп жени, запалено цели села и имаат огромно влијание на менувањето на демографијата низ некои места во Западна Македонија...

А имa зaкoни и прaвилa сo кoи се регулирa и тoa дaли смее или не дa се пoкaжувa тoј џемo хaсa или зa преименувaње нa стaдиoнoт ?
Имa.
Некa се пoстaпувa.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

^
Тоа е најбитното, ама ние за жал не се држава туку обична приватна прчварница.

Драга Кајгана,
Цела недела си неспиен, што од лоши сонови, што од премалку спиење, што од премногу обврски и на крај доаѓа викенд и решаваш да се наспиеш како што треба. Но не, кај нема да се наспиеш колку и како што треба, па и денот ќе ти започне со кавгите на домашните.
:unsure:

Драга нешто паметно и од Љубчета. Мора да се пастира.

Вистинските македонски патриоти не навиват за ,,Шкендија" туку за Партизан, Ѕвездууу, Аца Лукас, Цеца и такоо даље :cool:

Д....стојам до кола на бензинска,додека ми сипат гориво,
на истата пумпа од другата страна,застанува скутер со момче и девојка.Таа веднаш почнува да ги трие раширените нозе околу неговата половина од колена нагоре.Се гледа дека и студи-смрзнала во вожња.
Облекла едни пантолончиња,што изгледаат дека е само кајшот од некој фармерки,онолку материјал колку да го покрие шупакот.
А времето е 4,30,темно уште мугрите не излегле.Ладно-летен грч.
Каде мори мочличе си тргала и цела ноќ акаш вака угол гола.
----------------
Па после сакаш да родат здрави и прави деца(ако воопшто и родат).
Се повеќе деца се раѓаат со деформитет,не ќе да е од увезениот патлиџан од Албанија или од ембарго на гејците за името на државата,
ДО РОДИЛКИТЕ ќе да е нешто.
---------------
А во наше време, или во некое време поштено како ли беше.

Кај си ма Кајги, сто години не сме се виделе... Три недели не сум стапнал на форумов, што од немање време, што од мрза за пишување... И еве дојде викенд па ме фати некој мерак за онлајн мудрување... Инаку добар сум, фала на прашање, троа работам, троа шетам, троа исправам криви дрини и со другите и сам со себе.... Некако сум решил што помалку да се замарам, а колку ќе ми успее тоа не знам.... А да, сум почнал и да вежбам, да пешачам, се со цел да не станам како кит. Јбг, сите слабеат преку лето, јас чекам да заврши лето... И така...

Само хоштаплер и неарен у главата може да навива за Шкендија , а во меѓувреме овие да ти прекрстуваат стадион и да ти вадат знаме на голема албанија.

Копита, бештии, копита, старлети, копита, активистки . . .

melita_-_insta_-_03.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom