Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
"Се јавија од Скопско да се симнам да ги земам блузите." Јас среќен дека ќе земам од DJ Goce блуза и му викам земи најголема што има! Дека јас дебел 115+ кила сум... Кога се враќа, вика "немаше буцко од DJ Goce поголема од XL, ти земав од Мугер Фугер, најголема беше... што да ти правам". Јас пак среќен, маица од моето омилено пиво, со задоволство ќе ја носам, но, под тренерка сега, дека ладно е за по кратки ракави, зимо иде еј.

Барам нешто број да резервирам кафана за вечер и на фејсбук пејџот нели има ривјуа со коментари и оцени и налетувам на ова:

„Se e top ali nema korpa za cadori....“

:facepalm:

Aплицирав пред 2-3 недели во една реномирана компанија. Ја немам бараната струка, али колку толку сродна е мојата и ми се јавува сабајле некоја Елена и ми вика зошто сте аплицирале, 5 години сте учеле тоа што сте учеле, а сега се пријавувате на овој оглас?
И ме фаќа една смеа и ми иде сценава од Friends у глава
Do you know why I don't need any toner? I don't need any toner because I'm gonna kill myself :D

Така и оваа, зошо си аплицирал, пошо земам помалку од тоа шо заслужувам therefore I want to kill myself. Добро, не баш :D
Па пошо давате +12 000-13 000 од тоа што сега го земам.
Али не не, мора да изиграваме култура, па ново искуство ќе било, па човек учел додека е жив, тоа што го работат во оваа компанија сум го читал и отприлика знам што се бара :D

си пуштма нешто македонско да свири на јутуб. Калипи,Каролина,па дури и на Врчак налетав.
се шо беше хит последнава декада и фазла си превртив и најако нешто досега се коментарите од типот "I don't understand this song but sounds awesome,greetings from canada,,
а потпишан е Трајко Прокопиев...:nesumjas:

Си регистрирал момакот фирма , му тргнало добро во првите 2 години и успеал уште двајца да вработи и да им дава колкава толкава плата , и сега си живее за една две нијанси над просекот во Македонија и си ставил на фб ознака директор во таа и таа фирма.:LOL: И пази сега , две фуфици и нивните дечковци шо секој ден најголемо достигнување им е да седнат на кафе и да штракат по тоа ајфоните , си оговараат така фино лепо како државата не чинела оти "простак'' како овој станал директор без факултет , а они со нивното фенси школо морале да работат за 200 евра. :pos: Ебате некреативната песимистичка злобна младина , ај што оговараат навредуват и пљујат по другите , па и не го мрдат газот и да оклучат малце тоа мозоче , да бидат креативни , и да видат колку опции и начини има околу нив за да направат нешто.

Али ако , убаво е кога гледаш вакви фаци кои мислаат дека заслужиле нешто со самото тоа што завршиле некое школо , па чекаат одгоре да им падне.

И тoa ти викам , еве една посвета за ваквите ситни души.

I never thought it could happen this rappin' stuff
I was too used to packin' gats and stuff

Birthdays was the worst days
Now we sip champagne when we thirst-ay :LOL:
Uh, damn right I like the life I live
'Cause I went from negative to positive

Кајги шо чоек че бев јас?
Имам дома мачор, мачка (мачката се омачи минатата недела), 2 мачиња.
Денес прибрав уште 2. Едното е скроз црно, другото е црно со потокалови дамки.
Вкупно 6 се. Еве деновиве чекам да ме депортираат од дома. Па ако ме нема да пишам, да знаеш дека сум под мостот кај старата автобуска во Прилеп.

Сакам мачиња повеќе од дечиња.
tumblr_lzlamyQtBP1r6b7kmo1_250.gif

Драга Кајгана,
После толку време конечно слушнав нешто кое е дел од Македонската забавна музика, притоа е добро и има одличен спот. Тамара и ДНК навистина се потрудиле и направиле нешто добро и интересно.......

Потоа налетав на едно интервју од околу 20 минути со Тамара на кое Тамара се има толку опуштено и толку отворено збори за себе, што верувај ми стана омилена пејачка од нашава естрада.

Се на се, песнава ми дојде како едно големо освежување за моите уши. Не дека она што го слушам нечини, но дефинитивно ни фали Македонската забавна, па и (турбо)фолк музика.

:)

Preku glava mi e od novopeceni majki na FB koga spodeluvaat toa glupostite od Stariot mudrec.
Seriozno, ne mi e jasno, dali stvarno lugjeto sto gi pravat tie stranici nemaat popametna rabota vo zivotot? Ama stvarno, jas sega ni na kraj pamet ne mislam da zemam, da smisluvam debilno ime i po cel den da strakjam na Paint mudrostini.
Stanala majka pa sal spodeluva kako deteto i e se vo zivotot. Ebave toa dosadnite, ebave. Ko bozem ako spodeli kje mislam deka ona si go saka deteto povekje od nekoja druga majka.
I preku glava mi e od mominska vecer koga kje vidam toa penisite mafini, mi se sere.
Ne ja gledam poentata vo mominska vecer i penisi mafini ili jas sum zabegana?
Lugjevo stvarno neznaat da uzivaat vo spontanosta na zivotot, mora da se vklopat site vo kalapot i ako ne gi sobira. Kje se piknat vo nego ako treba kje izgledaat kako debela devojka vo helanki, na koja i tece salo od site strani.

Јас стварно не знам зашто светската здравствена организација не ја исконтактира мајка ми па оваа да им ги сподели лековите за рак, сида, леукемија, туберкулоза, лепра, ебола, птичји и свински грип.

Не озбилно, треба да им сподели некоја статија за тоа како некој пекар од Џенова пронашол лек за рак, овчар од Папуа Нова Гвинеја измислил терапија за спречување на туберкулоза, тревар од Северо-западен Јордан со помош на тревки и билки измислил напиток за лечење на ебола.

:yid:

Ехх мераци бре. :bravobe:
Во Лисабон да ти е мерак да чекаш на црвено.
Дошле до идеална идеја како да направат луѓето да чекаат да се појави зелено светло, без оглед дали има кола или не.

Драга Кајгана, најдов малку позитивна сила во себе си, чудно ми е во градите и се надевам на се најдобро. Би сакал сите да го почувствуваат тоа. По друго е. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom