Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга Кајгана,
Што убаво си врне надвор. Дождот не е јак, а си прави некој пријатен звук кој те одмара.
:love:

Преку кур веќе од овој глуп народ.Па зар до толку сме глупи бе ? Кога беше соседството у невоља се истепавме помагајќи, помогнавме повеќе од сите земји на ЕУ и САД али океј тоа е нормално бидејќи сме хуман народ.Неколку месеци потоа поплави во Пелагонија и Струмичко и ништо не се случува.Струмица без вода, но никој не организира акција како во Србија да не снабдат со вода, но ај не беше кој знае каков проблем пребродивме.
Сега иде некој од пичку матер, меѓу нив терористи разни, не ја почитува мојата земја, сака да влезе непочитувајќи ги нашите закони, и нив ги браниме бе.Не ми се верува еј.
Повеќе волонтери за овие од Сирија , него што имаше за поплавите кои беа тука.Но нормално не е ИН да помагаш за твоите и да правиш селфиња.
И парадоксот да биде поголем, истиве кои плачеа за полицајците и ги бранеа после настаните во Куманово, како биле наши Херои, сега истиве ги вреѓат и понижуват за тоа што го правеле на Јужната граница.Молим ? Зар до толку овој народ е шизофреничен па еден ден збори едно, другиот ден збори сосем трето.
Не се цениме самите ни 2 % од тоа што цениме некој што можеби иде и со намера да убие во нашата земја.Тоа што цела Гевгелија се плаши да излезе надвор бидејќи овие се тепат со ножеви и мачети како луди не е битно.И потоа сакаме да не ценат другите и да напредуваме како држава.
Што ментален склоп има овој народ, не ми е јасно ниту ќе ми биде.

Во државава изгледа нема никаков закон за заштита на личните податоци на обичниот граѓанин...Имено, пред скоро време земав нов број на приватниот телефон и во моментот кога тој ист број ми го знаеја само тројца луѓе, ми се јави личност што последна на светот сакам да ја чујам и со години немаме никаков контакт..Бев фрапирана и кога го прашав од каде го има мојот број се насмеа дебилно и ми рече: -Ехх, јас ли...? -Сегде имам врски...
Е јас па сеа, да имав повеќе време и нерви, ќе фатев со тужби како најпрво до мобилниот оператор...
Мене поимот мир во животот ми е тотална апстракција...!

И колку повеќе го запознавам менталниот склоп на некои луѓе, све повеќе го засакувам моето куче...Кога го гледам во очи, не гледам куче...
И често самотија, не значи да си осамен...Напротив...Баш напротив...Тоа на моменти е вистинско уживање, релаксирање, опуштање, одмор, хармонија, идила, време за филмови итн...
Осамени се вештачките фаци во сабота навечер, со едно кило пудра на лице и штикли од 20 см, напикани по смрдливи и бучни локали, чекајќи да им пријде некој, да внесе 'свежина' во нивните животи, да им го бере гајлето, бидејќи така треба и така е правилно...
Ги запоставив доста пријателите заради работата, но ми следуваат доста слободни викенди и се надевам ќе надохнадиме за изгубеното... :)

Драга,
Што убав дожд си заврна во Гевгелија, белким нема да ми смрди наредните два дена. Денеска конечно се презеде акција против бранот мигранти, цело лето одбегнувавме шетање близу железничка поради депонијата нивна. Ем им помагаш, ем неред ти прават. Последната недела веќе ситуацијата изледе под контрола и почнаа да си зимат за слобода што им текне. Сред центар си вршеа нужда, по продавници си влегуваа и се расправаа со продавачките бидејќи не им примаа евра и си работеа законски. Освен тоа, ни запоседнаа по парковите и веќе половина град ни беше окупиран, ако им се обратиш те гледат на криво и во секој момент мислиш дека ќе те нападнат.
Да не должам, денеска мора да ја пофалам Армијата на РМ и полицијата за акцијата против мигрантите и посакувам да заврши веќе еднаш оваа криза. Државата треба да ги следи чекорите на Унгарија и да подигне висока ограда. Ние едвај се справуваме со албанското население, уште сиријци и пакистанци ни фалат.

Последно уредено:
Дρага,

Не знам шо се дешава по вестиве, не знам шо муда пρодаваат за мигρантиве. Знам деκа јас бев неописливо сρеќна и се осеќав далеκу побезбедно κога вчеρа на улицата κајшто ни се автобусκа и железничκа немаше стампедо. Што не моρав да се возам со нив. Што воздухот веќе во тој дел од гρадот не смρдеше. Што κолκу толκу беше чисто и сρедено, κаκо што месеци уназад не било.

Видов пρед неκое вρеме анκета за κаκо тρебало да се спρави дρжавата со мигρантиве. Во Гтц ги пρашуваа минувачите. Не знам дали дојде неκој нас да не пρаша. Поготово тие одоκолу железничκа што живеат. Дали се сρеќни со тоа што κога ќе отвоρат пρозоρ или ќе седнат надвоρ во двоρ, не може да дишеш κо шо тρеба. Дали спијат миρно уопште зашо почнаа да се пиκаат во двоρови и подρуми во згρади за да спијат. Дали ние κо девојчиња поκасно можеме без гајле да си шетаме низ гρад, зашо со теκ на вρеме си земаа сила и има дешавκи κајшо почнале да замаρаат девојчиња по улица. Дали уопште се осеќаш безбедно во твојата улица и гρад?
Епа не. Ни се сκуρчи.
Затоа и имаше пρотест.
Зашто κаκо ќе залади вρемево, таκа се поголеми глупости ќе пρаат.
Ниκој не виκа деκа не се повеќето од нив за жалење, али мене ρеално ме занима мојата безбедност, миρ и здρавје.
Да пуштиш толκава маса на луѓе во населено гρадсκо подρачје и ниκој да не води гρижа κаде таа маса се движи, е пρосто идиотсκи.

Затоа пρеκу κуρ ми е од хуманиве.
Пρиκлучете се на Цρвен κρст, идете на гρаница, лечете болни, пρавете сендвичи и делете вода. Тоа е хуманост. Немало помош, идете вие, земете си ги и дома аκо саκате. Аκо имате муда сеκаκо.

Ич кур не ме боли за тоа мигрантите право да ви кажам. Ама ич.
Глеам тука некои ги жалат, па спроведуваат акции за помош, едни ги прибираат дома, други се расправаат со власти за нивни права. Кои црни права бе, избегале од земја кај што се војува и што сега, цел свет треба забава и кејф да им праи? Некој е должен нив да ги вози, да ги шета, услови да им обезбедува?
Луѓе биле, преку кур ако се луѓе.

Еве и ја не сум задоволен од ситуацијава кај нас па дали тоа значи дека треба да појдам пешки накај Германија и Шведска без документи и на секоја граница да ме чека воз за да ме префрли во следната, да ми обезбедуваат документи, азил и слично.

Така е тоа, пошле од Тунгузија и сеа некој нив ќе ги третира како богови, Германија и Шведска баш такви како нив чека.

Драа

Беше у Куманооо, и за дн два испи осамнаес ракије. Одмор сс сјебану јетру
Умреја Батко Ѓорѓијааа, за едну чашку ракију...
Yprao е Џонтра Жолта, и мене не ме боли кур за емигранти, сиријјци, азиланти, сфе е тој намештаљка
Кашка виљушка нож, иде брзи вос

Порано будалите беа едноставно будали и така се нарекуваа БУДАЛИ, сега истите можат да се најдат под називот ,,борци за човекови права" членови во некои Хелсиншки мелсиншки или невладини организации.

Да им се посерам јас во нивното дрвење за човековите права кога двојни па и тројни стандарди ни сервираат пред сурат додека го лижат чмарот на ЕУ и меѓународната заедница со некакви извештаи и слични испрдоци.

Драга,
искрено се наежив. Животот некогаш знае да биде суров. Но, ти му покажуваш заби и пркосиш на сите пречки. Андреј Стојановски освоил сребро во пливање на 1500 м. слободно на СП за глуви во Америка. :aplauz::bravobe:
Овие антиталентите што ги имаме во пливањето 10 години неможат барем во едно финале да се пласираат. А тренираат по Америка повеќето...

http://www.sport.com.mk/default.asp?ItemID=FDB57E62D20D714DACEB60DA9B25332B

Сите плачат за емигрантине а не сфаќаат дека ние самите сме во нашава држава третирани како емигранти

Наредете лего коцки со ширина од 8,9 метри од Беласица до Преспанско езеро и не се замарајте! Имигранти..

Кеј,

Не знам зошто ама фетиш ми е многу работи да ги почнувам наопаку. Пример крстозбор почнувам да решавам од последна страница, весник читам од последна страница, билтен отварам од назад, резултати.ком кога ја отварам не гледам од најгоре него од најдоле кон најгоре. Не знам кој ми курац али ете некоја навика ми е тоа. :toe:

Иначе ова со мигрантиве, мислам стварно треба човек да е слеп и неписмен за да не сфаќа што е уствари работата со нив. Ова е свесно подјебавање со нас Балканците, значи не само ние него сите на Балканот. Населуваат со сила членови на ИСИС и играат на картата дека се избеглици поради војната во Сирија. Ахам да, нафта пиеме ние. И зошто баш на Балканот? Случајно ли е тоа? Нормално дека не, најлесно место за нереди и дестабилизации е Балканот, а нашата земја е секако на чело за тие работи. Целта е да се шири муслиманството во Европа за почеток, а понатаму ќе биде и низ целиот свет. Не ни се пишува арно Кајги, не е убава работата.

Kej

Забораив да напишам зарем сите заборавиа последниот пат кога примавме мигранти што ни се деси после некоја година. Истите тие тогашни мигранти одеднаш станаа борци за човекови права. Истите поради кои наши луѓе загинаа. Истите кои ни седат во парламетн и денес одлучвуаат за нас. Истите на кои им помогнавме кога бегаа ко кучиња од Косово. За да се однесуваат сега како симнати од планина. Затоа ниту еден мигрант не би примил. Нека се снаоѓаат како сакаат. заради нив ли утре да трпиме и да иаме жртви? Малку ни беа едни мигранти што ни праевеа и уште прават проблеми па и други сеа? Не пуштај ниту еден од тоа говедата. Па ги жалеле жени и деца имало. Па кој курац ако има? Утре тие терористи коа ќе праат напади зар ќе се замараат дали жени и деца ќе погинат. Сигурно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom