Хелсиншки комитет и таквите организации во државава претставуваат места каде се вработуваат размазаните ќерки и синчиња на нашиве чауши. Истите тие 5 пати ќе го натераат келнерот да им ја пребрише масата пред да го остави кафето, а не пак да одат и да помагаат на болни...истите тие се сликаат на луксузни островчиња и плажи, ама се борци за човекови права јеботе..тие се борат секој да има пред себе храна, вода и каде да преспие, kiss my ass!
Премногу сум револтиран од ваквите цинични гниди, а уште повеќе ме нервира народот што како овца следи некои такви, народот што може со една реченица да го запалиш и да му го периш паметот.
Истово се случуваше и со бегалците од Косово, истите тие кои сега ни шефуваат, се прават шерифи и шетаат со орелот помеѓу нас, уживаат поголеми права и привилегии, истите што станаа борци за права и пукаа по нашите во 2001, истите што за не повеќе од 50 години ќе бидат мнозинство на ова парче земја т.н Македонија, а ние или ќе бидеме фатени усвет или ќе им се клањаме, бидејќи кај нив се парите, кај нив е оружјето, дрогата, шверцот и тоа ЛЕГАЛНО, сите го знаат тоа, а никој не ги чепка.
Истите тие доаѓаа на факултет со мерцедеси од 60 000 евра, а јас немајќи да платам за јсп секојдневно, си одев пеш и по 3-4 часа дневно.
Ебати народот со испран мозок, не требаше да штрајкуваат само во Гевгелија за ова што се случува во моментов, туку требаше малку да одморите од кажување приказни како си го брцкавте газот на море и се печевте на сонце и да излезете и во другите градови, бидејќи ова не е само проблем во тој град, туку канцер кој само што почнал да се шири, а верувајте не сакате да метастазира!