Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јеботе кој дожд изврна вечерва од Солун до Демир Капија, отидоа у курац и мигранти и се.

Иначе заврши мојот одмор, за жал.

И меѓу мигрантите се наоѓа нешто позитивно... :icon_mrgr:
sirija.png

Од почеток на август до сега сум факинг болен, се надоврзуваат болести една по друга и нормално мораше да ме дотепа растење на осмица и ненормална болка во увото, главата и грлото. Убаво си реков, извади ги сите заби и ајт у пичку материну :facepalm:

Татко ми седна на компјутерот и од 12 ипол се расправа со некои слики од Грција, шо убаво сум си задремал тука во дневната, ме расони од тој глупиот спејс и пцуењето оти не му успевало нешто. Му викам кој курац ти е бе човече 2 саата се замараш со сликите, вика не му биле распоредени како сака. :D Не биле по ред како што ги сликувал, па земал да им става бројчиња и да пишува која од кое место е... Уште појако, земал да ги потпишува. :vozbud::cuc:И сеа после 2 саати работа му викам до толку ли неможеш да познаеш по сликата од каде е? Стави ги во различни фолдери според местата и шо е битно како е потпишана сликата. Ми вика "па ќе ги ставам де".. :LOL::facepalm: Ме изнервира уште толку му ебам стариот, 5 минути работа ми ја работи 2 саати.. Не за друго, цел ден сум дома бре. Не се истрчав, не повежбав малце да извадам вишок енергија, не испаднав вечерта оти заврна...па бар да го измавав прописно пред да си легнам у пизду матер. :icon_mrgr:

Драга,

ми испадна еден ad од сајт шо калкулира колку си убав. Ха. И толку сум грд, шо коа аплоадирав слика, ми даде резултат да се осигурам дали е од човек. :pos:

Draga Kaygana,

Ja kao bitie od konflikt, me boli vaka so ve gleam rastrgnati a ne mozam da zavzemam strana.
Mislam deka ne postoi poveke nezainteresiran covek od mene uvezi dnevni vesti, domasna I stranska politika.
Ziveam u strav da ne mi se izbaci nekoj so mikrofon na ulica da me pita so mislam za imigrantite vo zemjata.
Tema vo cek dis aut ke mi otvorite so videoto. Ocaj.
A koga ke mi tekne, covekovi prava so po 15 boda kolokviumi minav. :D
Ja ne poznavam bitni faci, duri na iminja a ustvari moze da se onaka, ministri. Ziveam tuka, abe se vrativ tuka odnosno za... 5, onaka 4 luge.
Poretardiran covek od zagrizen makedonec za zemjava nema. Nikad ne sum ukapiral forata so patriotizmot.
Za nekoja godina koga ke ve napustam ni na forumot nema da vi vlagam! I ne radi vmro, spomenici, sds, opstata nezadovolnost I koj vi kur.

Onaka.

Ne mi se obrakajte nekolku denovi.

:pusigo:

Хелсиншки комитет и таквите организации во државава претставуваат места каде се вработуваат размазаните ќерки и синчиња на нашиве чауши. Истите тие 5 пати ќе го натераат келнерот да им ја пребрише масата пред да го остави кафето, а не пак да одат и да помагаат на болни...истите тие се сликаат на луксузни островчиња и плажи, ама се борци за човекови права јеботе..тие се борат секој да има пред себе храна, вода и каде да преспие, kiss my ass!

Премногу сум револтиран од ваквите цинични гниди, а уште повеќе ме нервира народот што како овца следи некои такви, народот што може со една реченица да го запалиш и да му го периш паметот.
Истово се случуваше и со бегалците од Косово, истите тие кои сега ни шефуваат, се прават шерифи и шетаат со орелот помеѓу нас, уживаат поголеми права и привилегии, истите што станаа борци за права и пукаа по нашите во 2001, истите што за не повеќе од 50 години ќе бидат мнозинство на ова парче земја т.н Македонија, а ние или ќе бидеме фатени усвет или ќе им се клањаме, бидејќи кај нив се парите, кај нив е оружјето, дрогата, шверцот и тоа ЛЕГАЛНО, сите го знаат тоа, а никој не ги чепка.
Истите тие доаѓаа на факултет со мерцедеси од 60 000 евра, а јас немајќи да платам за јсп секојдневно, си одев пеш и по 3-4 часа дневно.
Ебати народот со испран мозок, не требаше да штрајкуваат само во Гевгелија за ова што се случува во моментов, туку требаше малку да одморите од кажување приказни како си го брцкавте газот на море и се печевте на сонце и да излезете и во другите градови, бидејќи ова не е само проблем во тој град, туку канцер кој само што почнал да се шири, а верувајте не сакате да метастазира!

Викенд е за спиење,едино ако ноќеска не си заглавил ко мене,па се будиш на секој пола сат,слатка е водава маме му ебем,20 комада,давај давај:D:popce:

Здраво Драга..

Само за мигрантиве една слика

imigranti2.jpg

:)

Драга Кајгана,
Добро, што му стана на времево? Вчера што убаво слабо си врнеше, денес не се седи од ладно. Башка тоа што сабајле додека спиев имаше промаа, јас покриен со чаршаф од еден метар квадратен и сега ме заболува стомак.

Ми фалат температурите од 40 целзиусови степени:vrtioci:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom