Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Прашањето што ме мачи денеска е дали истите тие што квачат по грчките плажи преку лето и за викенди ќе ги бојкотираат компаниите на режимот. :icon_lol:

Драга

Како некој што работи во кафич и поминува преку 12 часа од денот таму, морам да се запрашам...

А КАЈ ЈАС ДА СЕРАМ БЕ ?! КАДЕ Е МОЈАТА СЛОБОДА ?! НЕ ВИ Е ОВА АМЕРИКА ОД 20ти ВЕК !!! НЕ Е ОВА АПАРТХАЈДОТ ВО ЈУЖНА АФРИКА !!! ЗАР НИЕ НЕ СМЕ ЛУЃЕ ?! ЗАР НИЕ НЕ ЗАСЛУЖУВАМЕ ДА СЕРЕМЕ КАЈ ШТО САКАМЕ И КОГА САКАМЕ КАКО ВАС ?! СЕРЕЊЕТО Е ОД БОГА ДАДЕНО ПРАВО И НИКОЈ НЕ СМЕЕ ДА ВИ ГО УСКРАТИ !!! ЛУЃЕ ОД КАФИЧИТЕ ОБЕДИНЕТЕ СЕ !!! ДА СЕРЕМЕ ЗАЕДНО !!!

ЗА ДА НЕ ДОЗВОЛИМЕ ДА БИДЕМЕ ДИСКРИМИНИРАНИ ПОРАДИ НАШИТЕ БЕШИКИ !!! ЗА ДА НЕ ДОЗВОЛИМЕ ДА БИДЕМЕ СУДЕНИ ПОРАДИ БОЛНИОТ ИЗГЛЕД НА ЛИЦЕТО КОГА СЕ СТЕГАШ !!! ЗА ПОДОБРО УТРО !!! ЗА ПОЛЕСЕН СТОМАК !!! СЕРЕМЕ !!!!

Драга кажи му на Мојсо да не сере, пошо и јас работам у кафич такоџе :pipi:
Серењето у кафич кога ќе дојде нож до коска, се изведува на многу суптилен начин од келнерот што работи во истиот.
Пошто неможе да стиска цел ден, може да стиска додека малку не се подиспразни кафичот, и да отиде да сере, под услов одма кога ќе го испушти, да пушти вода за смрдеата да не се проширува даље.
Нема да сереш ко што сереш дома по пол саат, сереш брзо и директно, пушташ вода и излегуваш ко ништо да не се десило.
Како работник во кафич, сигурно си ги испробал овие методи на серење во дискреција.
Плус нејќеш народот да те знае како тој келнерот во тој кафич шо се посерува.

Да се надоврзам на Daedalus за мубаетот на носталгијата штета што ги нема кај нас веќе, чувам една блек девил цигара со мирис на ванила кога ќе ја мириснам одма се враќам во Процес пред 10 години, тогаш беа фенси да се пушат тие

Hipster-Glasses.jpg

Се што сретнав девојка низ градов а беа со цвик носеа вакви наочари, дожд, меланхонија,се натажив сите тие девојки со вакви наочари ме вратија во едно време ме потсетија на баба ми, таа носеше исти такви ѕврцала.
Почивај во мир бабо хипстериште уште пред да биде ин.
ПС нишо не е бивши или бивша демонстратор, да видиш ти оноа коа влагаш во судница и бившата е судиката.

Како да се однесуваш на литургија за Велигден? Еве како:

Поздрав

Едит: ИДИОТИ !

Последно уредено:
Јадев туна, макарони и кисело млеко. Моментално чепкам по нетов да знам што ќе ми се деси за едно саат време. :popce:

Meanwhile, непроценливо е да гледаш како се оговараат пензионери во кладилница. Има кај мене едно 4-5 пензионери што стандард си дремат во кладилница секој ден и си рокаат ливчиња за по 20 денари. Арно ама не сум знаел дека биле бетер од свекрви. :icon_mrgr: Прееска само еден од нив беше на шалтер и едно пола саат се утепа од оговарање за другар му како го частел "само" кафе а овој му напишал добитен тикет од 8000 денари. Какви цареви се :pos:

Драа

Другар ми студираше у Прагу и тамо има пипл фром д целу Европу и нели македонче како македонче у амфитеатар како и у афтобус сака да седне најпозади. Пред да почне сс прво предавање, профа ги прашаја сфи студенти, знате ли зшто македонци увек седиф најпозади
Затој што сакаф да ги глеаф грци одпозади : D
Закон

А иам на работу колегу грк е, сфак дн му гори некоја пица,сфак дн гу бута греалицу, сфе му пада од руке, смешно човече. Тресеф му се руке цело време, сапатњичево стфорење : D Викам му ти да су у затфор сапунче ке ти пада нон стоп, ама ви грци тој и сакате : D
Викам му, од топлко убави тимови у фудбал, ти најде за Малагу да навиваш : D
Вика се Јевротелис, ја га викам Јорго : D
Засто ти мене викас Јорго? А засто ти немозе Ш да казес, викам му ја : D

Јутре ке ме осигураф, не сам више на пробно
Јееееееее

Денес решив,да го почестам другар ми, со нов Катетер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom