Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга Кајгана,
Времево надвор е камен ладно, нешто срцево ме боли, хронично сум ненаспан и ме обвива монотонија. Гадна состојба, чувство или што и да е:sick:

Кајги ,

Абе ти неам кажано за цимерката моја. Од ко се преселив тука друже на своја кожа осетив колку е различен животот во Европа од тој на Блискиот Исток кај арапите смрдливи.
Прво да ти кажам за цимерката ; од Хамбург е , плавуша, троа надарена пу пу да не и се уроци, студира информатика , лол судбина ми е да запознавам информатичари :D Карактеристично за неа е што воопшто не сака да склопува нови пријателства , ниту ја интересираат журки , ниту друштво.... си има она 2 другарки со кои се слуша телефонски , а животот нејзин е сведен на одење на факултет и во слободно време идење на некаков курс, конкретно иде у школо за танцување и на фитнес.
Преска се прибирам дома и ја прашувам да не сака да излеземе заедно ; ми вика ќе одила на фризер , хахахахахах ,,,,, мене ми е смешно , ама мислам дека ќе земам пример од неа и јас. Шо фајде од тоа да се имало другари , се знае се посветуваш на школо/ кариера и одржуваш здрав живот. Е не, ќе се заебаваме со денско кафе - мафе и алал да и е бре , мој човек , ништо не ме подпрашува , не ја интересира шо правам јас у мојот живот , абе тотално ладна германка - мој тип на личност :backa:

Туку да се вратам за животот......еххх Кајги, другарче , подруго е кога живееш во метропола каде буквално секој прави што сака , само многу се дрогираат друже , изгледа ги мава депресија па наоѓаат спас во дроги и наркотици.....јебига , не е овоа Балканот и не се осеќа таа топлина кај луѓето. Јас пошто сум затворен тип , се за мене е 360 степени различно од таму каде што сум била. Климата ми е погодена топ, дефинитивно не се жалам , индијци, пакистанци и арапи ретко среќавам , ама затоа врие руси , пољаци и азијци. Преска читам на нетов ќе имало балканска журка во сабота , ама не е тоа за мене , не сум јас по ноќен живот. Оној другар ми , ме возеше низ град да ми покажал од сиромашни квартови па се до богати, секојдневно среќавам на улица, значи буквално на улица спијат луѓе, само кревет ставиле и јорган, се осеќа дека е криза.

Па си правам навраќање на тоа како беше далечната 2007 година кога живеев во Бремен , пак со германски цимери и кога се беше поефтино. Сега сум пак во Германија , после толку време , немам гајле за менталитетот , ептен ми е погоден , само се осеќа некоја празнина меѓу луѓето, многу тажни фаци , наведнати глави ...

Али тоа не мора да значи дека јас треба да паднам у депресија. Па не е само едно место на Земјата, фино - лепо , си букираш авио билет и идеш на викенд еве да речиме до Копенхаген , why not ?

БЕЗВРЕМЕНСКА Васка Илиева !!! :cuc::cuc::cuc: Колку само светски бисери сме имале низ историјата , овој шлајм моментално е неспоредлив во било кој сегмент.
Да беше жива госпоѓата , дефинитивно ќе ми пееше на свадба иако не сум фан на ваква музика.

Погадно нешто од џвакање жив квасец аминнн. :cenzura: Тоа гадно, тоа ружно, тоа бљаак, бљак, бљак. :вонзем:
Докторкава кога ми рече да го џвакам, заборавив да ја прашам дали може наместо квасец, барем пиво да си пијуцкам почесто, па така да надокнадам за квасецот. :P

Кајгич, за некои луѓе и во три саат сабајле да ти се јават дека им требаш, вреди да им се најдеш, чисто да пробаш да им го опраиш денот бар за момент. Зошто па да не? Некогаш и само една гушка е доволна. :X3: Уште поубаво е кога веќе имаш зготвена храна од дента и пивце, им се појавуваш на врата, им пушташ музиче, ги расположуваш (макар и да се глупираш со глупи смешки) и ги глеаш насмеани, што тука не е јасно? :D Ем они среќни, ем ти уште посреќна. :oops:

Дефинитивно треба дур зборам помалку да се внесувам во приказната. Кај почнувам гласно да зборам, па и претам со тоа рацете, гестикулирам, ќе испокршам све пред мене, мислиш слонови бркам. :unsure: Добро сеа, ја сигурно слонови нема да бркам, ќе почнам да бегам уште од килеметар штом ги видам. Океј де, нема шанси да ги видам ни од километар, ќора сум, а ништо чудно и да не ги ни приметам кога ќе поминам покрај нив. :toe: Ама не бе, страшла сум јас, страв ми е, бегај таму, слон да не приметам. :icon_mrgr: А чекај уствари бе, од кај па слон, па? Шо мајка бара слон да помине покрај мене? И ти не знаеш шо збориш, бе. :icon_mrgr: Ааааа, ја знаеш песнана за слончето Бимбо? Може он ќе помине бе. :D Земја се тресе, ууууууууууууу. Прашина се крева, уууууууууу. Бимбо го немаааа, ууу, паника и врева. :свиркам::свиркам::свиркам: И добро бе, немој сеа па ти многу буквално да ме фаќаш за секој збор, еееее, него зборот ми беше... ај забораив више шо ми беше зборот. :X3: Океј не зборот, него мислата. И многу замарам или да?

И ај, денес некако многу зборев, не бива толку, посебно ко за четири саат сабајле. Море какво четири, пет дошло веќе. А јас уште имам вишок енергија и абер немам од спиење. :toe:
А бе човек, многу сум баксуз, бе. :unsure: Ебате малерот, ебате... (n)
Ај, чао, фајрооонт. :D

Последно уредено:
Драга Јајцанаоко,
само што прочитав реферат, книга ебаго од 100 реченици, во кој не беше кажано ама баш ништо. Притоа имаше употребено 99% од емотиконите. Ништо против немам, само обзервација.

То Дим... ова, Цецо. То, Цецо.

Останува нејасно дали заменик министерот ќе биде казнет од МВР затоа што возел во алкохолирана состојба и предизвикал материјална штета или ќе биде казнет од ДПМНЕ затоа што слушал песна од бенд кој во името ја носи плавата боја, нешто што е спротивно од идеологијата на партијата.

знаеш што е прекрасно? ова.
инаку, чекам да го запалат огинот, да се стопли дневната, да се истуширам, да се сместам во дневна, да ставам слушалки на уши, да прочитам некој стрип и да изгледам некој цртан. кога сме кај цртани, татко ми кога и да види дека гледам цртани вика - види го детето, уште цртани гледа, да тато, додека постојам ќе гледам цртани.

Последно уредено:
Фамилија Талевски конечно

Првиот пат кога слушнав дека некоја фамилија Талески освоила 10 награди, си помислив на фамилијата на братот подолу, но потоа разбрав дека биле од Прилеп. :D
11146183_704885439622745_193466882163162009_n.jpg

Драга Кајгана,
Ако имаш поддршка од домашните, имаш се. Тогаш можеш да бидеш најсамоуверен и да оствариш многу зацртани цели.
:)

Eден ден нема да отидеш на работа како демек да одмориш уствари поише се уморуваш психички. Почнуваат оние прашања во глава каде си утнал во животот и праиш некои анализи и никако одговор што ќе ти се допадне. Во право се кога викаат луѓето што помалку размислуваат многу убаво си поминуваат во животот. Се осеќам како да ме тепале со десет лопати и со прст не мрднав денес пошо нели одмарам. И уште нешто. Никако не можам да сфатам надовр ладно се тресат сите дува ветер она опнала минич или некој ептен краток фустан се тресе ко ненорнамална ама нема везе битно јака пичка е. Убаво викаат за курви и пингивини нема зима. Облечи се девојче и без толку да се разголиш во зима ќе си најдеш некој да те ебе и спонзорира.

Последно уредено од модератор:
Некој пушти поздрав преку мене за некого, вчера или денеска, ама никако не ми теквит, мојт и сонвев.:anco:

Уште некој ден сум на работа и на "одмор", за кој ку*р работев по 12+ саати, шест месеци по ред, без ниту еден слободен, ни пари неам,ништо, само почнав да се губам.
Јебем ти работа:kuracc::blablab:

Moрам да се ѓоносам денојве, да се вратам во живот, и да се релаксирам.
giphy.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom