Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Значи не можам да ги „сварам“ луѓето што се родени само за да мрчат, а кои никогаш не сакаат да преземат одговорност за ништо. Ќе мудруваат, ќе зборат дека работите не биле ич добри, ќе критикуваат, а самите не се нафаќаат да придонесат да биде подобро, или да мрднат со прст за да биде подобро. Она во стилот: „Брат абе дај кажи да ја средат таа работа, на ништо не личи тоа“. И кога ќе ги прашаш зошто тие не кажат одма ти викаат „Еј абе кој сум јас да кажам...“

Она кога лајкаат слика затоа што нивната (?) земја била последна во нешто...

gif.gif

А во меѓувреме, Televisá Сител presentá:

suicides-europe.jpg

Драга кајгана, изгледа ќе има избори на 11 Декември. Гледам партијашите почнаа со прашување дали смеат да запишуваат име и презиме и адреса, им требале 20 души им барале од штабови. Ајде на здравје, сега 40 денови тоа ќе има, ќе трчкаат човечиња по имиња за списоци. :D

img.php

Значи every fucking time !
Или ќе напраам некоја наркоманска фаца кај што пола очи ќе ми бидат затворени и изглеам ко нафиксан (во најголем број од случаите ова се случува) или некоја глупа насмевка ќе напраам шо ме прави да изглеам ко теле, или навечер очите ми светат ко џамлии... абе катастрофа...

Драга Кајгана,
Многу ми е криво што денешниве деца немаат детство како ние што имавме:(

Се почесто сме сведоци на тоа како децата се повеќе време поминуваат пред компјутер, телефон, таблет, телевизор............., а се помалку време поминуваат надвор со другарчињата или пак со нивните родители. Посебно имам одбивност кон оние ,,зафатени" родители кои воопшто не им посветуваат внимание на своите деца. Или ќе ги тупнат во градинка цел ден, или ќе ги остават кај бабите и дедовците или само ќе му го пуштат цртанот и воопшто не се замараат со детето.

Исто така посебно имам одбивност кон оние родители богаташи кои на детето уште од најмала возраст му трупаат еден куб небитни обврски за едно дете. Го тераат да слуша класична музика, да следи мода, да се однесува како еден европски возрасен човек, потоа ги носат децата на часови по играорна, часови по класична музика, часови по странски јазик и уште еден куп други глупости кои детето можеби и воопшто не ги сака. И на крај детето прераснува во една дрска, арогантна, асоцијална, богаташка личност кој нема почит кон посиромашните и помалку образовани луѓе од него.

Ние кога бевме деца надвор игравме жмурка, расипан телефон, граница, шуто дупе, пат околу светот, си раскажувавме страшни приказни, надвор останувавме до еден саатот по полноќ, паѓавме на бетонот додека се бркавме и дома се враќавме со раскрвавени колена, па еве не израснавме во здрави, прави и паметни луѓе кои можат да се пофалат дека имале предобро детство.

Мене носталгии ме фаќаат за детството............:unsure::love:

Некој у Крива Паланка украл 8 тегли ајвар и условна 3 месеци а Урко убива млад човек и станува претседател на кик боксинг федерација.И ние ќутиме и чекаме некој наш близок да биде згазен по улиците.Да ти ебам сеир нацијата заслужуваме многу полошо.

Минатата ноќ сонував дека во собава кај што спијам влегла анаконда. Трчам да ја фатам, она бега и вешто се лизга по ѕидовите. Огромна е, ја со моиве 160цм бркам таков џин со цел да и го прекинам постоењето. За момент запира, се загледувам во неа и гледам дека целото нејзино тело е исцртано со шари инспирирани од македонскиот фолклор...
Лудница!

Говор на тело беспрекорен, добри информации, човеков е хирург во своја област, не стигнав да го гледам на тв и конечно вечерва го изгледав видеово, ми е жал што не следам многу медиуми дали имало некакви реакции од „пастирот“, оти му ја дозабиберија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom