Доверба " LapTop "

• Креатор на темата Креатор на темата Extream
  • Време на започнување Време на започнување
Јас имав Делл еднаж и не ми чинеше никако. Пластиката е слаб и брчесе некогаш. Две пати ми дојде сервиц. АСУС или ХП се подобри.

Lenovo ThinkPad series, не е што беше IBM ама..

Apple MAC BOOK PRO па 5-6 места под него празни,па SONY VAIO,па све остало :smir:

П.С. Малце ми е чудно имево на темава или мене филм ми е :S

Dell имам веќе 2 години, ни А нема речено

Најдобри гејмерски лаптопи (се чудам како никој не ги спомна до сеа) се AlienWare.
Фирма со долгогодишно искуство во производството на гејмерски лаптопи со екстремни перформанси. Пред некое време, дали поради кризава или нешто слично, фирмата беше откупена од магнатот DELL.
Се си е исто, само други газди.
AlienWare се водечки во происвотството на екстремно-моќни компјутери, па ако некој има вишак пари, слободно нека инвестира.

alienware_m17x.jpg

Иначе околу тоа кои компјутери се најдобри, има многу зборење.
Како прво, DELL-от што можеше да се најде у Македонија беше фалц роба, фалц компоненти, фалц лаптопи, се фалц. За DELL лаптоп купен од друга држава, друг муабет.
За HP-то исто. Не се баш меѓу најефтините, па да се подлаже човек да купи поради цената. HP-то у Македонија е крш. Све е многу-наесето класна ефтина роба од Кина, па затоа не ви препорачувам да инвестирате у HP.
Добри лаптопи кај нас може да се најдат и СЕ Toshiba, пред се поради [нај]ниската цена и поради навистина задоволителниот квалитет.
Фуџицу-Сименс се исто добри, има некои дури и у Германија што ги склапаат и кај нас барем може да се најде од нив.
А за Apple неможам да коментирам, пошо незнам.

Јас лично имам Toshiba, го користам веќе четврта година, и од биро ми паѓал, дури еднаш и на улица ми тресна (ми се скина ранецот) и сум презадоволен од него.

Според мене
Прва класа лаптопи: Apple, ThinkPad серијата на Lenovo и Sony
Втора класа: Toshiba, Dell, HP
Трета класа: Acer, Gateway, Lenovo(другите серии)
Фуш класа: FujitsuSiemens(ефтини модели), ASUS и MSI

Кога бев во Америка си земав HP Pavilion dv4t за солидна цена, еве гледам во МК сеуште не се дојдени тие модели.
Сега за сега супер задоволен :smir:

Ниеден прав гејмер не игра на лаптоп. Така да, не постојат лаптопи за гејмери. Можда постојат за "гејминг", ама тоа е за да се лажат офчичките.

Имам веќе 6 години DELL,го имам форматирано незнам колку пати, и нејќе да знае!Само DELL и ништо друго.

Друже, не се мери колку е добар лап топот по тоа колку пати можеш да го форматираш :pos:

Иначе, пред некој ден го р`чкав DELL 1545 и толку многу се разочарав, што го избришав од листа тотално. Ужас! Катастрофа! Квалитет на материјали на толку ниско ниво не можев ни да замислам. Башка... чива била идејата да функциските тастери работат како функциски само со Fn притиснат не ми е јасно? За да затвориш прозорец треба да стиснеш три тастера!!!! Alt + Fn + F4! Дебили!

Иначе, листа... Apple и... и толку :)

Eve vaka.Prvo imav Eden Acer laptop zadovolen bev dodeka ne mi go ukradoa.Posle nekoa godina si kupiv HP I sum mnogu zadovolen.! :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom