DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Извини, имаш учено/полагано статистика за твоиве фамозни генерализации и тврдења? Како ги направи, секоја чест, ама тоа можеш да моташ други, јас имам полагано и добро знам како иде примерокот наспроти генерализацијата, така да мене топла вода не ми продавај.

Што ако ти кажам дека јас, заедно со двајца другари со кои играм цело време Дота 1, почнуваме во исто време Дота 2 и ги имаме истите забелешки за дотава?

Ама ние гледаме од аспект како да се подобри, како би било УШТЕ ПОВЕЌЕ прегледно, а не дека чим така Valve одлучиле, мора да е најдобро. Јас ти реков, влегов на Дота 2 и влегов на LoL, по 10 партии во двете на LoL ми беше попрегледно. Истото мислење го делат повеќе мои другари и познаници, односно дека треба мноооогу повеќе прилагодување дур ти стане совршено прегледно.
Со Дота 1 не ни споредувам, нормално дека по 8 години играње на кецот ќе ми биде далеку попрегледна него двојката, така да не знам што пробуваш да изведеш со некои небулозни вакви тврдења. По 1000 партии дота 1, може ќе ми биде чудно да се вратам на кецот, засега твоево тврдење е толку непотребно колку што се епопеите кои ги пишуваш.

Немој пак само да се бламираш со статистики, ако веќе се правиш паметен, прави се паметен на полиња кои ги владееш.

Статистиката произлезе од твојот исказ погоре :)
Каков исказ-таква статистика. И имаш браво од мене ако си положил со 10ка статистика на факс, ама ова не е факултетска статистика, туку конкретен пример и доказ за твојата горенаведена компарација.
Нема што да се докажувам повеќе, јас тоа што имав го кажав. Останатото дали ќе го разбереш е твое. Не мислам да си го губам времето во докажување со тебе и понатаму пошто очигледно никогаш нема да се разбереме.
Мене прегледноста ми се допаѓа, и сметам дека не ми треба поинаков вид на дополнителна „прегледност“ исто како и 8347348 луѓе низ светов...
Тебе ако не ти се допаѓа, бркај ги промените, хејтај ја, не ја играј и советувај ги Valve што да доведат ново во наредниот апдејт.
Тука го завршувам разговорот.

Поздрав и имај убав ден.
:)

Исто и Македонците почнаа да плаќаат за парно кое не го користат, па чим 2 милиони народ не се буни за тоа, значи им е супер оваа одлука.

Се надевам дека знаеш сам да извлечеш заклучок од оваа реченица, другиот дел од постот ти е вртење во празно со истите објаснувања од претходните постови, само зашто мислиш дека не те разбирам. Те разбрав, сега уште да се разбереш и сам, па потоа да работиш на тоа да разбереш јас што сакам да кажам.

П.с. ми се допаѓа финтата на крај која ја украде од мене, дека не мора да ти реплицирам. Тоа само докажува дека не можеш да застанеш и да размислиш креативно малце, па затоа и ја браниш одлукава да бидат плави. Т.е. не ја ни браниш, него нешто ми докажуваш преку 50 реченици кое може да ти го сумирам во една "Ако не ти чинит, не играј".
Јас ја кажав критика и не излезе јунак да каже како тоа што се темно плави ја подобри прегледноста и прилагодувањето во игра со темни тонови.

Те молам ако веќе ми реплицираш пак, знам нема да издржиш, пишувај концизни реченици и искажи ја јасно твојата поента. Нема потреба од километарски постови, кои не само што се повторуваат наспроти претходните, него и се повторуваат сами во себе.

Аиде сега те молам кажи ми пак како урсата била црна во дота 1 и овде е темно-лилакова.

Еден јасен, реален одговор, кој секој нормален човек, кој не е слеп, го знае.
СИНАТА БОЈА Е ПОСВЕТЛА ОД ЦРНАТА.
ИМ СЕ СТАВА ПОСВЕТЛА БОЈА НА (ЦИТИРАМ) „ИГРА КОЈА МАВА НА ПОТЕМНИ БОИ“ ТОА ЈА ПОДОБРУВА ПРЕГЛЕДНОСТА. ЦРНО НА ЦРНО - НЕПРЕГЛЕДНО, НЕЛИ?
ХЕПИ?

OFF TOPIC
П.С. Затоа што си многу паметен со примерот со парното, НИЕ ДОМА имавме проблем со парното, и ни дојде сметка 10,000 денари. И да, се БУНЕВМЕ, и ние, и ЦЕЛО МААЛО.
Денес, ниту еден од овие 200 куќи не користи парно, сите се на струја.
Затоа ако ТИ си многу паметен, барем кажувај РЕАЛНИ И ВИСТИНИТИ факти, а не тоа што си прочитал у книгичето или што си чул на Латас news.

Извини, имаш учено/полагано статистика за твоиве фамозни генерализации и тврдења? Како ги направи, секоја чест, ама тоа можеш да моташ други, јас имам полагано и добро знам како иде примерокот наспроти генерализацијата, така да мене топла вода не ми продавај.

Што ако ти кажам дека јас, заедно со двајца другари со кои играм цело време Дота 1, почнуваме во исто време Дота 2 и ги имаме истите забелешки за дотава?

Ама ние гледаме од аспект како да се подобри, како би било УШТЕ ПОВЕЌЕ прегледно, а не дека чим така Valve одлучиле, мора да е најдобро. Јас ти реков, влегов на Дота 2 и влегов на LoL, по 10 партии во двете на LoL ми беше попрегледно. Истото мислење го делат повеќе мои другари и познаници, односно дека треба мноооогу повеќе прилагодување дур ти стане совршено прегледно.
Со Дота 1 не ни споредувам, нормално дека по 8 години играње на кецот ќе ми биде далеку попрегледна него двојката, така да не знам што пробуваш да изведеш со некои небулозни вакви тврдења. По 1000 партии дота 1, може ќе ми биде чудно да се вратам на кецот, засега твоево тврдење е толку непотребно колку што се епопеите кои ги пишуваш.

Немој пак само да се бламираш со статистики, ако веќе се правиш паметен, прави се паметен на полиња кои ги владееш.

Од кога и модераторите почнаа да тролаат :icon_lol:?
Сфативме не ти е прегледна Урсата у реду ти кажаа имаш custom сетови што се паѓаат и без пари/трејд така да моеш да неместиш.
А тоа зашто била плава а не некоја друга рандом боја така одлучиле од Валве (мора биде сменето од DotA ради тужби од Blizzard), зашто мојата кола е црна а не зелена, зашто ја така сакам моја е, исти случај ти е така одлучил дизајнерот у Валве и така и ќе биде нивна игра е не е моја , башка имаш опција да го смениш тоа.
А тоа дека не ти е прегледна си е твој проблем мене ми е прегледна :icon_lol: верувам и на многу други. Ако толку ти смета бојата немора да ја играш играта никој не те тера :icon_lol:.

Mac на крај краева има dev.dota2.com пиши им таму, на крај ке се увериш дека Dota 2 е многу попрегледна, поизбалансирана и поунапредена од сценариото..

ocekuvav mnoguod DOTA 2 ali nisto, ne mi e pregledna voopsto nemozam da raspoznam koj e sto, imam 3 akaunta i taka mi sedat voopsto ne sum igral si igram HON,

ocekuvav mnoguod DOTA 2 ali nisto, ne mi e pregledna voopsto nemozam da raspoznam koj e sto, imam 3 akaunta i taka mi sedat voopsto ne sum igral si igram HON,
Играш ХоН, и си изиграл 2-3 доти и очекуваш да ти е исто или да се навикнеш?

Не е Дота за секого, има да се испотиш пред да станеш солиден и корисен во тимот, не јадете трици само затоа што ве исплескале убаво во првите партии.

LoL player detected..

Дечко, dota 2 играм скоро година а пред тоа кецот играв седум. Не скокај до заклучоци. Која е логиката да сум со фул ајтеми со Axe и до 30та минута да го дробам Spectre и одеднаш без никаква промена у неговиот score да не 5v1?
Кој ти е тој баланс кај што со Morphling ме нема до 30та минута и после ве one-shot-ам? Кај е балансот кога со Void во 40та минута САМ сум свртел партија?
У дота, било кој carry треба едино да фарма и да ја земе партијата.

Све се работи за вкус, али доколку не беше оваа Дота, немаше да ги има ни ЛоЛ ни ХоН. Така да самиот збор Дота сите знаеме на што не асоцира.
Тоа со боите мене лично не ми смета. А за прегледноста не дека не е прегледна, но можеле да ја направат камерата да биде по од горе. Да не толку од блиску.
shutdown освен препознавањето, ваљда мислел исто и на камерата, зошто на прв изглед сварно е многу блиску, после се навикнуваш и си цепаш :)

Дечко, dota 2 играм скоро година а пред тоа кецот играв седум. Не скокај до заклучоци. Која е логиката да сум со фул ајтеми со Axe и до 30та минута да го дробам Spectre и одеднаш без никаква промена у неговиот score да не 5v1?
Кој ти е тој баланс кај што со Morphling ме нема до 30та минута и после ве one-shot-ам? Кај е балансот кога со Void во 40та минута САМ сум свртел партија?
У дота, било кој carry треба едино да фарма и да ја земе партијата.

Си фармал 30 минути без да те бараат у гора?
Ај почни да збориш за ПРО вс ПРО тим. Ако те нема 3-4 минути на било кој lane да почнат да бараат по шума и да почнеш да гинеш ко ѓубренце у шума ќе видиш дали ќе свртиш партија. Иначе џабе ти се годините у дота ако речеш дека играта не е балансирана. ЗА СЕКОЈ ХЕРОЈ, има ПРОТИВНИК што може да го ЗГАЗИ ко ѓубре. Си играл Воид и сам си свртел партија?
Сигурно противниците немале: Bane elemental (намалување на dmg за %, sleep, ult, најверојатно хекс) / Razor (намалување на dmg за %) / Rhasta (хекс, shackle, wards, најверојатно уште еден хекс од ајтеми) / Lion (хекс, улт, стун) / било кој со Heaven's Halberd. Така? Или ако имале БАРЕМ 1 од ова, да ти се посерам на „проата“ што си ги победил.

Спектре те дробела заради тоа што е МЕГА ЛЕЈТ ГЕЈМ ХЕРОЈ. Нафидала, од 2рата сте се убивале сами и доволен е демејџот што го набилдала со левели и ајтеми за да ве прегази.
ко сакаш можам да ти набројам 15 херои што можат да го смачкаат Аксе лејт гејм како лај*о.
Изглеај некои ПРО партии што се играат по светски турнири, каде што е, нормално PRO vs PRO, и види дали „1 кери“ ќе ја сврти рундата.

Ми збориш за пуб гејм бре..абе уште ли не свакате дека дотата е тимска игра..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom