DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Абе остај тоа. Имам инвајти за дотава, што ги даваа од стим за тие што се приклучиле порано. Ако сака некој да ги пратам.

Не трошиш пари, ајтеми паѓаат од ингејм, и можеш да трејдаш БЕСПЛАТНО со некој твој френд, да ти даде хелм за урса, ти да му дадеш нешто твое. БЕСПЛАТНО.

Иначе Дота2 СЕУШТЕ е бета, и можеби ќе ги има тие работи и откако ќе искочи цела.
Со секој апдејт има промена у некое иконче за магија, сликичка за ајтем, ефекти.
Полека но сигурно се гради, да напоменам, сеуште играме Б Е Т А .

Исто така за твојата теорија: Доволно е прегледна играта, и урса не се споредува со ниеден друг херој, не е слична со ниеден друг, за да можеш да ја помешаш.
Исто така тука е и HP барот, така да ако љиљакова мечка со златни раце (Урса) ти била на 40% од хпто и отишла у фог, а искача херој со FULL HP што е плав, дупло послаб и има криља, неможеш баш да го помешаш со љиљаково мечкиште на со помалце од пола hp.
А customization е направено затоа што не секој е задоволен од дизајнот на неговиот омилен херој, и да може да си го промени. Башка ајтеми паѓаат од игри, имаш бесплатен трејд, имаш трејд сајтови, дота форуми, милион работи каде што можеш да си се опремиш БЕСПЛАТНО. Јас немам 0.01 денар дадено, а имам 10 сетови, кључеви, курири и што не. Така да НЕ е тешко да се опремиш, напротив.

Добро до кога со ова ќе продолжуваш, да не имаш акции во Valve?

Ти реков, непрегледно е кога се на работ на екранот, фокусот е врз битката на средина или доле, ти влетува некој од СПРОТИВНАТА страна на екранот и не можеш да фрлиш директен поглед на него. За мене не се доволно диференцирани, можеле уште повеќе да ги диференцираат со користење на посветли тонови и тоа е тоа.

Што ако играме бета, јас кажав што не ми се допаѓа или не смеам?

Пак еве ќе ти кажам, по 10ти пат - ти не ми даваш објаснување како е прегледноста подобрена, туку ми викаш имам можност сам да ја подобрам преку сетови и слично. Па да идам на форуми и да трејдам, немам друга работа. Дифолт верзијата е понепрегледна и кога станува збор за апдејт на игра после 10 години, да, срамота е тоа. Во иднина може ќе се подобри, преку ајтеми се подобрува, ама сега НЕ Е.

Кажи ми со кој дел не се согласуваш од ова и зашто, бидејќи цело време ми збориш за неповрзани работи како да си од PR одделот на Valve.

Ти реков, непрегледно е кога се на работ на екранот, фокусот е врз битката на средина или доле, ти влетува некој од СПРОТИВНАТА страна на екранот и не можеш да фрлиш директен поглед на него. За мене не се доволно диференцирани, можеле уште повеќе да ги диференцираат со користење на посветли тонови и тоа е тоа.

Пак еве ќе ти кажам, по 10ти пат - ти не ми даваш објаснување како е прегледноста подобрена, туку ми викаш имам можност сам да ја подобрам преку сетови и слично. Па да идам на форуми и да трејдам, немам друга работа. Дифолт верзијата е понепрегледна и кога станува збор за апдејт на игра после 10 години, да, срамота е тоа. Во иднина може ќе се подобри, преку ајтеми се подобрува, ама сега НЕ Е.

Кажи ми со кој дел не се согласуваш од ова и зашто, бидејќи цело време ми збориш за неповрзани работи како да си од PR одделот на Valve.
Brat u tebe e problemot case closed/
btw davam 1 gift free,koj e zainteresiran pm,ali da ne e nekoj nub,iskustva da ima od dota kec.

Не, зборам така како што јас мислам. Играм и цело време ми е се 101% прегледно.
Иначе ако е за „работ од екранот“, тогаш како ти се црните херои прегледни извини? Или баш за таа разлика урса-баланар збориш? Или тие што стануваат невидливи баш на работ од екранот? Исто така во тепачка имаш ФОКУС, ако идете да тепате 1 ХЕРОЈ, ти во фајтот ќе се фокусираш на ТОЈ херој, нема да те занима дали некој тргнал да бега нагоре, а АКО те занима, можеш да блинкнеш или нешо и да го бркаш НЕГО, што не ти е прегледно или јасно таму..? И секако дека можеш да фрлиш поглед, ако веќе играш долго време. Ти или НЕ играш долго време и глеаш у 1 место од екранот, или си послаб со рефлекси. Јас кога играм инвокер/фурион/клокверк (било кој херој со глобал магии), фармам(LH/D), глеам да соберам убиство, пратам мапа нонстоп и глеам хелт барови на сите 5 противници, купувам од шопови и што уште не, И ПАК ми е се прегледно, а ти викаш дека ако имало некој на работ на екранот немало да знаеш кој херој е? А зошто имаш маус тогаш? Или па да не збориш пошто влагал у фог? Затоа постојат вардови, ако е таква ситуацијата. За се има решение, а за ова, не зависи од ДОТА или ВАЛВЕ, туку од тебе. :)

P.S. Јас ти зборам со факти, како било на дота 1, како е на дота 2 и како можеш тоа да си го подобриш за твои потреби, а ти ми викаш „не ми се свиѓа“ и „не ми е прегледно“, дур 150,000 други викаат дека е топ средено, и на ова се викаш „не ми даваш објаснување“?
lol'd.

Brat u tebe e problemot case closed/
btw davam 1 gift free,koj e zainteresiran pm,ali da ne e nekoj nub,iskustva da ima od dota kec.
Тоа го зборам и ја.
Исто така, кој сака гифт / истите услови. :) Add батка ако си добар доташ, rts_tgr на стим :)

Играш зелен слот: Твојот баланар е ЗЕЛЕН.

67_hero_anim.gif
Колку жалам што оваа боја всушност не е достапна во дота 1 :(

Не, не, не. Изгледа не го сфаќаш како што треба. На сите нас ни е одлична Stock верзијата и прегледноста на Дота 2. Ние немаме никаков проблем со играта или со боите. Тоа што ти збори за сетови за херои и слично, ти го збори затоа што ТИ лично имаш проблем со Stock верзијата. Најлогично решение е да ти понуди сетови за хероите, со кои ете можеби ќе ти се промени мислењето и ќе ти ги подобри боите за кои кажуваш дека имаш проблем.
Јас лично не правам сетови за да подобрувам бои и сл. Јас правам сетови од мерак, и затоа што ми се допаѓаат некои сетови повеќе од Stock-сетовите на хероите. Не ми е проблем да ги играм и Stock-сетовите, и тие се одлични.
Со ова што го збориш и што одбиваш секаков вид на припомош со што би ти се подобрила играта, единствено што можам да заклучам е дека имаш 0% интерес за ДотА и дека си наоѓаш причини за непотребен хејт.

Инаку прегледноста е 100 пати подобрена во однос на Дота 1.
Без разлика дали зборам за прегледност на минимап, шопот во база, Hp & Mana баровите или изглед на хероите.
Незнам како си играл Дота и дали си играл некогаш pro-battles и CW-s каде што се маваат по 39483943 спелови во една битка. Таму највеќе се проценува прегледноста.
Јас сум играл, и можам да ти кажам дека на Дота 1 кога Lich ќе пукнеше Frost, Shiva и Nova во тим бетл, одвај гледав што се дешава и тешко беше да се реагира. Пази, зборам само за Лич, а замисли ако играш против цел AoE тим (Lich, Tide, Jakiro, Magnus, Enigma)....нема да видиш што се дешава, нема да знаеш дали си мртов или жив, а камо ли па да знаеш кај ти се Teammates & Enemies.
Рикимару беше малецок колку ноктов на прстот и одвај можеше да го погодиш.....Ако Бане Елементал мрдаше лево десно, беше Very Hard Clickable, па тешко можеше да направиш Exec со спелови. Тоа се само 0,5% од тие многу Annoying работи од Дота 1.
На ДотА 2 тоа е далеку поедноставено и попрегледно. Можеш брзо да реагираш во тим бетл. Знаеш точно кој херој каде се наоѓа, каде ти се соиграчите, каде се enemies, во однос на Дота 1 каде што може да не видиш некој херој поради катастрофалниот Visual од многуте Casted спелови.
Шопот е одличен. Воведена е Search опција, па место да се губиш во шопот, веднаш го пишуваш името на ајтемот и добиваш фаст акцес до ајтемот што сакаш да го купиш.
Мару е зголемен, Бане Елементал е по easy clickable, поголема е прегледноста на Hp & Mana баровите исл.
Промените според мене од 1от на 2ката се на позитивен левел, и не ми беше тешко брзо да се адаптирам токму поради тоа што се е 100 пати поедноставно.
Дота 1 беше добра игра според мене, но се додека не излезе Дота 2....
Дали ќе ја играш ДотА 2 или ќе ја хејташ, тоа си е твое. Ама барем прифати ги реалните факти и помошта која ти ја нудат луѓево, како што и ние ти ги прифаќаме и читаме твоите мислења :)

за моделите на гондар и бане имаше регистри фикс :)

Не, зборам така како што јас мислам. Играм и цело време ми е се 101% прегледно.
Иначе ако е за „работ од екранот“, тогаш како ти се црните херои прегледни извини? Или баш за таа разлика урса-баланар збориш? Или тие што стануваат невидливи баш на работ од екранот? Исто така во тепачка имаш ФОКУС, ако идете да тепате 1 ХЕРОЈ, ти во фајтот ќе се фокусираш на ТОЈ херој, нема да те занима дали некој тргнал да бега нагоре, а АКО те занима, можеш да блинкнеш или нешо и да го бркаш НЕГО, што не ти е прегледно или јасно таму..? И секако дека можеш да фрлиш поглед, ако веќе играш долго време. Ти или НЕ играш долго време и глеаш у 1 место од екранот, или си послаб со рефлекси. Јас кога играм инвокер/фурион/клокверк (било кој херој со глобал магии), фармам(LH/D), глеам да соберам убиство, пратам мапа нонстоп и глеам хелт барови на сите 5 противници, купувам од шопови и што уште не, И ПАК ми е се прегледно, а ти викаш дека ако имало некој на работ на екранот немало да знаеш кој херој е? А зошто имаш маус тогаш? Или па да не збориш пошто влагал у фог? Затоа постојат вардови, ако е таква ситуацијата. За се има решение, а за ова, не зависи од ДОТА или ВАЛВЕ, туку од тебе. :)

Тоа го зборам и ја.
Исто така, кој сака гифт / истите услови. :) Add батка ако си добар доташ, rts_tgr на стим :)

Значи ајде пааааак и последен пат, ти ветувам.

Кажи ми како промената на одредени херои во плава боја, каде што играта удира на темни бои цело време е добра промена?
Не ми давај милион и еден начин на тоа како јас да фрлам поглед или не, си објаснив убаво за другото. Не мора да се јачаме на форумиве за тоа како си правел милион работи во едно, гледам колку можеш да правиш една истовремено, а тоа е да се фокусираш на тоа што го пишувам јас и да реплицираш за поентата која ја правам, наместо да прелетуваш преку текстот кој го пишувам и да го користиш истиот како основа за сопствена промоција на тоа твојот скил.

Тоа што урсата е плава кога има веќе толку многу плави херои е непотребно, целата поента се базира на генерално тврдење за темните бои кои се користени, а урсата е дадена како пример. Твоите милион решенија не се однесува на иницијалниот проблем, туку беа компромиси за тоа "како јас да живеам со тоа што урсата е плава". Далеку од тоа дека јас нема да се снајдам и барам помош од тебе, па сега ќе ми даваш совети.

Кажав објективна критика, се испукавте преку 10 поста за тоа како да го решам "проблемот", а ниеден пост не содржеше доказ за тоа зашто е подобро вака како што е, наместо во кецот. Така да дискусијава некогаш може да ја продолжиме кога ќе научите што е објективна критика, а што е субјективна и ќе знаете да се фокусирате на самиот дизајн, а не на "нубот" што ја игра играта.
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 23:01 ---

Си пишал огромен пост без поента. Дали некаде јас пишав дека ми смета новиот дизајн на бане или редизајнот на продавницата?
За тие работи се согласувам, не ме мешај со целосен хејтер на играта. Ако вие не се разбирате од збор, односно од тоа дека само го хејтав изборот на бои во играта, тогаш мислам дека нема што да дискутираме кога никогаш нема да ме разберете како што треба.

Значи прашав како изборот на плави тонови кај одредени херои ја прави играта попрегледна од претходната, едноставно прашање и објективна критика, а вие ми се праите експерти тука демек ќе ме учите како да крипам, како да се фокусирам у битки или како да играм херои со глобал магии. Тие финти за билдање на егото можете да ги продавате на друг, јас ја кажав критиката, никој не кажа зашто е подобро така (СО БОИТЕ), така што немаме повеќе што да дискутираме.

Место да си праите филмови дека не знам да играм дота и заради тоа хејтам, погледајте прво што се збори, размислете, па реплицирајте. Иначе самите ризикувате да напишете километарски пост апла без поента. Јас зборам за боите, ти ми збориш за продавницата. Ете ти чист пример.

кој сака покана слободно, имам 2 гифта

So napomena deka sum noob? Gledam ova se kriteriumite. Igrav redovno kecot dodeka povtorlivosta ne ja ubi, do pred godina vreme, planiram da ja naucam ovaa zimava.
јас не играм, играв летоска една недела ме зарази и ми изнервира некако игрицава и ја баталив ја избришав плус школо обврски ова она, адни ме на стим за поканата или ако не сакаш пиши ми мејл по пп и ќе ти ја пуштам на мејл

Колку жалам што оваа боја всушност не е достапна во дота 1 :(
Да, за жал беше достапна само таа што е потемно зелена.
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 23:47 ---
Кажи ми како промената на одредени херои во плава боја, каде што играта удира на темни бои цело време е добра промена?
Не ми давај милион и еден начин на тоа како јас да фрлам поглед или не, си објаснив убаво за другото. Не мора да се јачаме на форумиве за тоа како си правел милион работи во едно, гледам колку можеш да правиш една истовремено, а тоа е да се фокусираш на тоа што го пишувам јас и да реплицираш за поентата која ја правам, наместо да прелетуваш преку текстот кој го пишувам и да го користиш истиот како основа за сопствена промоција на тоа твојот скил.

Тоа што урсата е плава кога има веќе толку многу плави херои е непотребно, целата поента се базира на генерално тврдење за темните бои кои се користени, а урсата е дадена како пример. Твоите милион решенија не се однесува на иницијалниот проблем, туку беа компромиси за тоа "како јас да живеам со тоа што урсата е плава". Далеку од тоа дека јас нема да се снајдам и барам помош од тебе, па сега ќе ми даваш совети.
Бла бла, неможам веќе да објаснувам, го смениле зошто така рекле чичковците од валве и тоа е тоа, ако не ти се свиѓа, ако мислиш дека можеш подобро, повели и напрај, што да ти кажам више. Го смениле за да си купиш итеми и да им дадеш парички, ете ти објаснување.
Иначе прочитај кои све причини ти ги напоменав како можеш ТИ да си го смениш тоа што не ти се свиѓа (ЗАТОА ШТО дечките од валве размислиле за тоа дека на некого нема да му се свиѓа нивниот дизајн на хероите) и ти понудиле АЈТЕМИ. Ти го слушаш решението за тоа како да си напраиш нешто ДА ТИ СЕ СВИЃА ТЕБЕ, и продолжуваш со тоа дека немало поента за мењање боја. Тужи ги зошто смениле боја на Урса, затоа што требало да биде црна итн. Али ајде, еве, и ако беше црна (како што сакаше ти), дали твојата „прегледност“ ќе беше подобра со ЦРН херој ?
Не, и заради тоа е сменето, затоа што тогаш ќе ја мешаше со невермор и акаша. :)

И не си билдам свое про его, туку кажувам дека чим јас имам совршена прегледност и на цела мапа и на секој херој и што уште не, тогаш неќе е до играта, до боите на хероите или до било што друго, туку е до тебе.

И да, за болдираново: Се надевам се заебаваш. Збореше за баланар и урса.
Баланар на дота 1: ЦРН со бела глава + нијанси од слотот.
Урса на дота 1: ЦРНА со ситни нијанси од слотот.

Баланар на дота 2: ЧИСТО ПЛАВ, прегледен.
Урса на дота 2: Сино-љиљакова, прегледна.

ОД ЦРНА БОЈА. ПРОМЕНАТА ВО ПЛАВА И ЉИЉАКОВА. ТИ ВИКАШ ДЕКА Е ПОТЕМНА. А ДЕКА САКАШ ПОСВЕТЛИ. ЗАТОА ШТО ИГРАТА УДИРА НА ТЕМНИ БОИ??? (промената на одредени херои во плава боја, каде што играта удира на темни бои цело време е добра промена?)
се читаш?

Значи ајде пааааак и последен пат, ти ветувам.

Кажав објективна критика, се испукавте преку 10 поста за тоа како да го решам "проблемот", а ниеден пост не содржеше доказ за тоа зашто е подобро вака како што е, наместо во кецот. Така да дискусијава некогаш може да ја продолжиме кога ќе научите што е објективна критика, а што е субјективна и ќе знаете да се фокусирате на самиот дизајн, а не на "нубот" што ја игра играта.
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 23:01 ---

Си пишал огромен пост без поента. Дали некаде јас пишав дека ми смета новиот дизајн на бане или редизајнот на продавницата?
За тие работи се согласувам, не ме мешај со целосен хејтер на играта. Ако вие не се разбирате од збор, односно од тоа дека само го хејтав изборот на бои во играта, тогаш мислам дека нема што да дискутираме кога никогаш нема да ме разберете како што треба.

Значи прашав како изборот на плави тонови кај одредени херои ја прави играта попрегледна од претходната, едноставно прашање и објективна критика, а вие ми се праите експерти тука демек ќе ме учите како да крипам, како да се фокусирам у битки или како да играм херои со глобал магии. Тие финти за билдање на егото можете да ги продавате на друг, јас ја кажав критиката, никој не кажа зашто е подобро така (СО БОИТЕ), така што немаме повеќе што да дискутираме.

Место да си праите филмови дека не знам да играм дота и заради тоа хејтам, погледајте прво што се збори, размислете, па реплицирајте. Иначе самите ризикувате да напишете километарски пост апла без поента. Јас зборам за боите, ти ми збориш за продавницата. Ете ти чист пример.

Ме мрзи да куцам касно е, после слава сум и ми се спие, ама ќе бидам краток и јасен...
Горе ти наведов разлики од Дота 1 до Дота 2. Нити ти давав туториал како да играш нити ништо.
Поентата ми беше да ти кажам дека Дота 1 беше далеку понепрегледна од Дота 2 ГЛОБАЛНО.
Затоа наведов херои како Рики, промената на маркетот, хп баровите и сл.
Што дека Лич светеше толку јако а Баланар беше зелен кога имаше 0 прегледност на Дота 1?
И незнам како очекуваш да ти дадам Reply за промената на боите во 2ката кога јас го немам твојот проблем.
Се ми е прегледно, супер ми се боите и лесно ги разликувам хероите...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom