DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Бла бла, неможам веќе да објаснувам, го смениле зошто така рекле чичковците од валве и тоа е тоа, ако не ти се свиѓа, ако мислиш дека можеш подобро, повели и напрај, што да ти кажам више. Го смениле за да си купиш итеми и да им дадеш парички, ете ти објаснување.

Не, и заради тоа е сменето, затоа што тогаш ќе ја мешаше со невермор и акаша. :)

И не си билдам свое про его, туку кажувам дека чим јас имам совршена прегледност и на цела мапа и на секој херој и што уште не

Баланар на дота 1: ЦРН со бела глава + нијанси од слотот.
Урса на дота 1: ЦРНА со ситни нијанси од слотот.

Баланар на дота 2: ЧИСТО ПЛАВ, прегледен.
Урса на дота 2: Сино-љиљакова, прегледна.

ОД ЦРНА БОЈА. ПРОМЕНАТА ВО ПЛАВА И ЉИЉАКОВА. ТИ ВИКАШ ДЕКА Е ПОТЕМНА. А ДЕКА САКАШ ПОСВЕТЛИ. ЗАТОА ШТО ИГРАТА УДИРА НА ТЕМНИ БОИ??? (промената на одредени херои во плава боја, каде што играта удира на темни бои цело време е добра промена?)

Ај те молам препрочитај се сам, прво ми објаснуваш дека го смениле тоа ради пари. Фала ти, ме просветли, јас таа поента ја правам 10 поста по ред.

Второ, викаш дека имаш совршена прегледност, дали тоа значи дека АПСОЛУТНО никако не може веќе да се подобри прегледноста? Сигурно истото си го викал и за дота 1, така да не си ми меродавен за дискусија, едноставно ти си човек што прифаќа тоа што му сервираат.

Трето, прво викаш дека се разни бои + нијанси, после го тупиш дека биле црни. Реши се, или имале нијанси или не.

Четврто, сега сфаќам зашто тебе ти е исти курац со боиве, чим урсата на дота 2 е ЉИЉАКОВА за тебе. :)

Фокусирај се на точка 2, зашто со тоа ти кажувам дека нема потреба веќе да ми реплицираш. И да реплицираш, не очекувај понатамошен одговор.

Ај те молам препрочитај се сам, прво ми објаснуваш дека го смениле тоа ради пари. Фала ти, ме просветли, јас таа поента ја правам 10 поста по ред.

Второ, викаш дека имаш совршена прегледност, дали тоа значи дека АПСОЛУТНО никако не може веќе да се подобри прегледноста? Сигурно истото си го викал и за дота 1, така да не си ми меродавен за дискусија, едноставно ти си човек што прифаќа тоа што му сервираат.

Трето, прво викаш дека се разни бои + нијанси, после го тупиш дека биле црни. Реши се, или имале нијанси или не.

Четврто, сега сфаќам зашто тебе ти е исти курац со боиве, чим урсата на дота 2 е ЉИЉАКОВА за тебе. :)

Фокусирај се на точка 2, зашто со тоа ти кажувам дека нема потреба веќе да ми реплицираш. И да реплицираш, не очекувај понатамошен одговор.
Брат...ќе се навикнеш :pos:
/troll

Дали ти си чул дека brightness / contrast на екранот доловува различна боја понекад?
Да, урсата е сино-љиљакова. И да, како што реков погоре (не пробувај да тролаш), MAIN дизајнот на БАЛАНАР И УРСА на ДОТА 1 БЕШЕ ЦРН, со ПЛУС (светлосна за баланар) нијанса од слотот. Чим тоа неможеш да го разбереш не ни одговарај бесмислени глупости. Јас зборам за МЕНЕ, мене ми е супер прегледно, исто како на другите 150 илјади луѓе што играат у моментов, и другите 10 што ти се смеат во темава.

Јас дота 1 ја играв 6-7 години, дали ти сериозно мислиш дека за 6-7 години не се навикнав на прегледноста? :О
И јас си ја креирам прегледноста. Темно ми е? Brightness up. Светло ми е? Brightness down. Фог, бла бла глупости и ќе искочи тоа-тоа. Ама зошто била сменета бојата на урса, тоа ти е проблемот тебе, а играта била темна. Ти објаснувам дека се ПОСВЕТЛИ напраени хероите од дота 1, затоа што MAIN дизајнот на 2та херои е ЦРН, со ефекти кои што се регулираат според слотот, и пак збориш глупости и ништо не признаваш.

Па морав и јас да истропам глупост дека е за пари за да сфатиш, очигледно само тоа го сфаќаш. :) Ти викам од ЦРНА МЕЧКА, направена е СИНО-ЉИЉАКОВА (ДОДЕКА ТИ СЕ БУНИШ ДЕКА ИГРАТА Е ТЕМНА И НЕМАШ ПРЕГЛЕДНОСТ), односно дека ова <= ти е направено на оваа дота, и пак се буниш „ама зошто?“.

И за крај, ако не ми го сфати овој дел:

Баланар на дота 1: ЦРН со бела глава + нијанси од слотот.
Урса на дота 1: ЦРНА со ситни нијанси од слотот.

тогаш ти или никад не си ни играл дота 1, или па не сакаш да ја признаеш реалноста (горе се оставени слики за да ти го појаснат ова), или па немаш врска за дизајн или бои, а збориш за истите.
[што мислев со горново]

ЦРНА мечка - со жолто на рацете и грбот - заради слотот. Крај на дискусија. :)

Не ни мораш да одговараш, поздрав.

Зошто да се убедуваме и расправаме? ДОТА 2 е посебна игра која не сака да го плаќа правото на користење на скиновите и сличностите со расите од Warcraft, па и со имињата е истата работа, затоа Lothar's Edge е сега Shadow Blade, бидејќи Anduin Lothar е главен лик во борбата против орките во Warcraft, дело на Blizzard. Урса е фурболг, како раса, а таа раса со тие визуелни карактеристики е дел од заштитена интелектуална сопственост на Blizzard повторно, додека името Урса е латинско за мечка, па секој има право да го користи. Nyx assasin не е Nerubian assasin, баш поради тоа што Nerubian е заштитен од Blizzard.
Со други зборови тоа на што се сетиле од Blizzard овде нема да го видиме, а тоа што Icefrog го има измислено ќе биде присутно. Инаку во прво време и мене ми беше многу непрегледна, имаше случаи каде Pugna не можев да го разликувам од теренот на Radiant страната, но после 3-4 партии немаше веќе таков проблем.

Дали ти си чул дека brightness / contrast на екранот доловува различна боја понекад?
Да, урсата е сино-љиљакова. И да, како што реков погоре (не пробувај да тролаш), MAIN дизајнот на БАЛАНАР И УРСА на ДОТА 1 БЕШЕ ЦРН, со ПЛУС (светлосна за баланар) нијанса од слотот. Чим тоа неможеш да го разбереш не ни одговарај бесмислени глупости. Јас зборам за МЕНЕ, мене ми е супер прегледно, исто како на другите 150 илјади луѓе што играат у моментов, и другите 10 што ти се смеат во темава.

Исто и Македонците почнаа да плаќаат за парно кое не го користат, па чим 2 милиони народ не се буни за тоа, значи им е супер оваа одлука.

Се надевам дека знаеш сам да извлечеш заклучок од оваа реченица, другиот дел од постот ти е вртење во празно со истите објаснувања од претходните постови, само зашто мислиш дека не те разбирам. Те разбрав, сега уште да се разбереш и сам, па потоа да работиш на тоа да разбереш јас што сакам да кажам.

П.с. ми се допаѓа финтата на крај која ја украде од мене, дека не мора да ти реплицирам. Тоа само докажува дека не можеш да застанеш и да размислиш креативно малце, па затоа и ја браниш одлукава да бидат плави. Т.е. не ја ни браниш, него нешто ми докажуваш преку 50 реченици кое може да ти го сумирам во една "Ако не ти чинит, не играј".
Јас ја кажав критика и не излезе јунак да каже како тоа што се темно плави ја подобри прегледноста и прилагодувањето во игра со темни тонови.

Те молам ако веќе ми реплицираш пак, знам нема да издржиш, пишувај концизни реченици и искажи ја јасно твојата поента. Нема потреба од километарски постови, кои не само што се повторуваат наспроти претходните, него и се повторуваат сами во себе.

Аиде сега те молам кажи ми пак како урсата била црна во дота 1 и овде е темно-лилакова.

Исто и Македонците почнаа да плаќаат за парно кое не го користат, па чим 2 милиони народ не се буни за тоа, значи им е супер оваа одлука.

Се надевам дека знаеш сам да извлечеш заклучок од оваа реченица, другиот дел од постот ти е вртење во празно со истите објаснувања од претходните постови, само зашто мислиш дека не те разбирам. Те разбрав, сега уште да се разбереш и сам, па потоа да работиш на тоа да разбереш јас што сакам да кажам.

П.с. ми се допаѓа финтата на крај која ја украде од мене, дека не мора да ти реплицирам. Тоа само докажува дека не можеш да застанеш и да размислиш креативно малце, па затоа и ја браниш одлукава да бидат плави. Т.е. не ја ни браниш, него нешто ми докажуваш преку 50 реченици кое може да ти го сумирам во една "Ако не ти чинит, не играј".
Јас ја кажав критика и не излезе јунак да каже како тоа што се темно плави ја подобри прегледноста и прилагодувањето во игра со темни тонови.

Те молам ако веќе ми реплицираш пак, знам нема да издржиш, пишувај концизни реченици и искажи ја јасно твојата поента. Нема потреба од километарски постови, кои не само што се повторуваат наспроти претходните, него и се повторуваат сами во себе.

Аиде сега те молам кажи ми пак како урсата била црна во дота 1 и овде е темно-лилакова.

Ќе ти дадам конкретен пример за тоа со парното. Цифрите не се вистински, чисто се земени за пример колку да ти покажам каква мизерна споредба правиш.

Македонија=2милиони жители >> од кои 500.000 корисници на парно >> 490.000 не се задоволни од услугите и плаќањето >> 10.000 се бунат.

Дота=сервер што поддржува 150.000 играчи >> 100.000 играчи играат дота >> 99.500 се задоволни и среќни од тоа што го имаат и никој не се буни >> 500 души се бунат против целото општество и ги убедуваат дека нешто не чини.

Seems Legit. Nice Comparison (y)

Пак ќе ти кажам, и ќе затворам било каква дискусија на тема со боите....
Како очекуваш да добиеш објаснување од луѓето кои што сметаат дека играта е совршена и луѓето кои сметаат дека боите на хероите се во ред и не им пречи нивниот изглед?
Очигледно од ова што прочитав, заклучив дека само ти имаш проблем со боите и никој друг.
Јас мислам дека пологично е да се запрашаш зошто само тебе не ти чини.

На твоето прашање околу боите на хероите ќе ти одговорам овојпат директно.
Кому му е гајле каква боја се хероите и каква облека носат кога целата игра е тотално прегледна и сите херои имаат одличен Visual?
Јас како поединец ги разликувам сите херои, не ми смета нивната боја или нивните сетови облеки и слични тракатанци. Ништо не ме буни додека играм. Така е и со уште 3493943 луѓе worldwide кои играат Дота 2. Како очекуваш да добиеш објаснување за боите кога само ти го имаш тој проблем?
Влези на Дота 1 со старите бои на хероите, и истепај се во 1 тим батл. Влези во Дота 2, истепај се во тим батл и види каде повеќе ќе се снајдеш и колку се пресудни боите во Дота. Ако во таков случај не ја приметиш разликата, бриши Дота :)

Извини, имаш учено/полагано статистика за твоиве фамозни генерализации и тврдења? Како ги направи, секоја чест, ама тоа можеш да моташ други, јас имам полагано и добро знам како иде примерокот наспроти генерализацијата, така да мене топла вода не ми продавај.

Што ако ти кажам дека јас, заедно со двајца другари со кои играм цело време Дота 1, почнуваме во исто време Дота 2 и ги имаме истите забелешки за дотава?

Ама ние гледаме од аспект како да се подобри, како би било УШТЕ ПОВЕЌЕ прегледно, а не дека чим така Valve одлучиле, мора да е најдобро. Јас ти реков, влегов на Дота 2 и влегов на LoL, по 10 партии во двете на LoL ми беше попрегледно. Истото мислење го делат повеќе мои другари и познаници, односно дека треба мноооогу повеќе прилагодување дур ти стане совршено прегледно.
Со Дота 1 не ни споредувам, нормално дека по 8 години играње на кецот ќе ми биде далеку попрегледна него двојката, така да не знам што пробуваш да изведеш со некои небулозни вакви тврдења. По 1000 партии дота 1, може ќе ми биде чудно да се вратам на кецот, засега твоево тврдење е толку непотребно колку што се епопеите кои ги пишуваш.

Немој пак само да се бламираш со статистики, ако веќе се правиш паметен, прави се паметен на полиња кои ги владееш.

Ако има некој бета клуч за давање нека пиши инбокс. Ќе му бидам благодарен :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom