DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Кажи ми ти прво дали овие два хероја (намерно ги избрав БАШ нив) се плави во оригиналната дота и која е причината да бидат плави во оваа?

Плус, која е причината мечка да изгледа како човек, пардон како Taylor Lautner сега?

Ursa_001.png

Ви реков, оправдувајте си вие како сакате, паралела една меѓу кецот и двојката - даалеку е попрегледен кецот кога станува збор за хероите. Уште една работа која вака еве ми текна, ударот на Witch Doctor и станот имаат сличен ефект, за разлика од кецот. Која е поентата да имаат толку слична анимација?

Не играм LoL, сум пробал 10 партии и во тие 10 побрзо се навикнав на игра која врска немам што херој што прави и што пушта, него со 30 50 или више партии во DotA 2, каде што ги знам сите.

Ќе се навикнеш и мене ми беше чудна Дота 2 кога ја играв првпат ( навикнат на 1 ) али после некое време ќе знаеш точно дали WD пушта stun или auto attack.

другарче наводно читал по форуми дека овие сетинзи ги користеле про играчите и најпрегледна била вака
пробав, да попрегледна е но губиш на убавина
пробај mac))

hIJi8.jpg

Кажи ми ти прво дали овие два хероја (намерно ги избрав БАШ нив) се плави во оригиналната дота и која е причината да бидат плави во оваа?

Плус, која е причината мечка да изгледа како човек, пардон како Taylor Lautner сега?

Ursa_001.png

Ви реков, оправдувајте си вие како сакате, паралела една меѓу кецот и двојката - даалеку е попрегледен кецот кога станува збор за хероите. Уште една работа која вака еве ми текна, ударот на Witch Doctor и станот имаат сличен ефект, за разлика од кецот. Која е поентата да имаат толку слична анимација?

Не играм LoL, сум пробал 10 партии и во тие 10 побрзо се навикнав на игра која врска немам што херој што прави и што пушта, него со 30 50 или више партии во DotA 2, каде што ги знам сите.

Мечка што изгледа како човек? :О Урсата и на дота 1 е таква ко згрбавена, само што е црна. Па сменет е малку дизајнот на сите херои, нормално е тоа, се работи со огромна фирма сега, башка имаш и итеми за хероите, така да можеш каква сакаш да си ја напраиш, не ме сфати изгледа.
2ро што има врска ако се слични 1вата и ударот..? :о И вака и така неможеш да го избегнеш, ако сакаш да го избегнеш, ќе се блинкнеш(или што и да е), no matter дали е стун или удар.
3то види дали ти се подесени убаво сетинзите, и ако е све ок, и пак не разликуваш си имаш итеми. бапни си еден златен белт на урса и одма ќе знаеш која е, cosmetics не се за џабе ставени.

Напрај си ја ваква, и ете ти ја одма сива.

URSA_2.jpg

Иначе сликава ти е без врска, ти урса вака НИКАД не ја гледаш in-game.

Еве ти друга опција, напрај си ја ваква:

0.jpg

и одма си ја разликуваш. Затоа постојат итемите, направено е customize опција на секој херој, не за џабе, и пак мора да се буните.

Урсата на човек му изгледала. :pos:

Ако не знаеш што пишуваш, не мора воопшто да пишуваш. Сликата е ставена не заради фацата, туку заради градбата на херојот. Ако имаш уште нешто нејасно, ќе ти го разјаснам, немој само со очајни обиди за тролање на темава.

Иначе демек не можам станот да го избегнам па нема врска што е СЛИЧНА АНИМАЦИЈА? Па во компетитивно играње (а сите ја играме на крај ради тоа после толку години, не е само забава) битно е однапред да видиш што лета накај тебе, да планираш блинкови и слични срања. Јас викам исто е, ти не ми даваш аргумент дека не е или зашто е подобро така, него ми викаш навикни се.

Или смени си ги скиновите на урсата, е да, јас пари ќе плаќам или ќе се мачам да grind-ам за тие ајтеми.

Факт е дека непотребно се сменети боите без никаква предност (на пример телепортот е додаден во менито и има предност - побрзо купување од секоја продавница). Овде, те прашав, која е предноста што баланар и урса се плави?
Нема предност, па мора да се навикнуваме на нешто полошо кога било сосема во ред досега. Исто е и со ударот и станот на докторот, прегледност намалена, ама јас да играм 100 партии и ќе се навикнам на полошово демек.

Не ти држат вода муабетиве, кажи ми зашто е подобро да е плаво или слична анимација? За навикнување и се друго се подразбира тоа, ама јас ја хејтам зашто мора да се навикнувам.
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 18:25 ---
другарче наводно читал по форуми дека овие сетинзи ги користеле про играчите и најпрегледна била вака
пробав, да попрегледна е но губиш на убавина
пробај mac))

hIJi8.jpg

Пред да ја сменам графичката ја играв на слично ниво на render quality, веднаш можам да ти кажам дека само поматни и понепрегледни ги прави сите работи. За другово, исто би рекол дека со гасење на сенките или ставање на medium се зголемува прегледноста. Така да сликава не ми е нешто најверодостојна. :)

Мечка што изгледа како човек? :О Урсата и на дота 1 е таква ко згрбавена, само што е црна. Па сменет е малку дизајнот на сите херои, нормално е тоа, се работи со огромна фирма сега, башка имаш и итеми за хероите, така да можеш каква сакаш да си ја напраиш, не ме сфати изгледа.
2ро што има врска ако се слични 1вата и ударот..? :о И вака и така неможеш да го избегнеш, ако сакаш да го избегнеш, ќе се блинкнеш(или што и да е), no matter дали е стун или удар.
3то види дали ти се подесени убаво сетинзите, и ако е све ок, и пак не разликуваш си имаш итеми. бапни си еден златен белт на урса и одма ќе знаеш која е, cosmetics не се за џабе ставени.

Напрај си ја ваква, и ете ти ја одма сива.

http://4.bp.blogspot.com/-6_zbbarVuOU/UCztDJhFcEI/AAAAAAAAAaI/bxHGhtSZuuQ/s1600/URSA_2.jpg

Иначе сликава ти е без врска, ти урса вака НИКАД не ја гледаш in-game.

Еве ти друга опција, напрај си ја ваква:

http://i.ytimg.com/vi/_nOM-tFF-BU/0.jpg

и одма си ја разликуваш. Затоа постојат итемите, направено е customize опција на секој херој, не за џабе, и пак мора да се буните.

Точно. Има различни Items за Customize на хероите.
Лесно се менува изглед на херојот. Тие што не се задоволни од Stock изгледот, лесно можат да го променат Тоа е барем добро во оваа Дота, што можеш лесно да го промениш изгледот на херојот по твоја желба. Автоматски добиваш подобар Visual и поголема прегледност. Ајтемите се бесплатни, и се добиваат со играње ингејм. Подоцна може да се трејдаат тие ајтеми за други ајтеми. И тоа е дел од играта...

Пиша некој член погоре дека ударот на Witch Doctor не се разликува од Cask-от и дека Урсата личела на човек а не на мечка :pos:
Ударот на докторот е тотално различен од Cask-от. Од големина, изглед, па се до брзина на патување и слично.
За Урсата....

Урса

Ursa-guide.jpg

Мечка

wnQo1.jpg

Ако мечка = човек, тогаш..... :pos::pos::pos: :pos:

Само да се хејта без некоја логична теорија...

Дота 2 многу се разликува од Дота 1 пошто Дота 1 не беше ни игра. Беше обична скапана мапа-сценарио за W3 со максимална големина од 7мб.
Ова е фул гејм кој го произведува Valve. Разликата е огромна. Можам да кажам дури и дека Дота 2 има далеку подобар Visual од Дота 1. 7гб и 7мб не е мала разлика....
Најважното е што концептот и гејмплејот е запазен, и се е исто како и во Дота 1.

Btw, за тоа со ЛоЛ....
И јас влегов ЛоЛ да играм и имав 5 килс за 2 минути уште во првата игра.
Дота не е ЛоЛ. Игрите си се со различен концепт и поинаков гејмплеј. Жалосно е дури и да се споредуваат.
За да научиш Дота, добро треба да се испоти задникот....
Играм може добри 10+ години Дота, и за мене претставува навреда да играм ЛоЛ.
Тоа според мене е игра каде што не ти треба скил за да тепаш. Потребно ти е само добро организиран тим и добар пик. Ништо повеќе.... :)

Бај д веј - Бест момент оф Дота 2!!!!

Ако не знаеш што пишуваш, не мора воопшто да пишуваш. Сликата е ставена не заради фацата, туку заради градбата на херојот. Ако имаш уште нешто нејасно, ќе ти го разјаснам, немој само со очајни обиди за тролање на темава.
Градбата на Урса во Дота 2 не е премногу различна од Дота 1. Урса е згрбавена и широка во рамениците. Најголемата разлика е бојата, и не гледам што и смета на плавата боја.
Не ти ја разбирам критиката. Не ти е прегледна играта затоа што има доста херои со слични бои? Горе лево/десно си имаш листа на противничките херои, лесно се забележува и запомнува кој противнички херој на која линија е и со тоа лесно се забележува дали и кој точно доаѓа да ти направи генк.
Мене баш дотава ми е многу прегледна, за разлика од ХоН кај што секој херој има по 4-5 скина и скиновите толку многу го менуваат херојот што некогаш се тешко препознатливи.

Иначе демек не можам станот да го избегнам па нема врска што е СЛИЧНА АНИМАЦИЈА? Па во компетитивно играње (а сите ја играме на крај ради тоа после толку години, не е само забава) битно е однапред да видиш што лета накај тебе, да планираш блинкови и слични срања. Јас викам исто е, ти не ми даваш аргумент дека не е или зашто е подобро така, него ми викаш навикни се.

Или смени си ги скиновите на урсата, е да, јас пари ќе плаќам или ќе се мачам да grind-ам за тие ајтеми.

Факт е дека непотребно се сменети боите без никаква предност (на пример телепортот е додаден во менито и има предност - побрзо купување од секоја продавница). Овде, те прашав, која е предноста што баланар и урса се плави?
Нема предност, па мора да се навикнуваме на нешто полошо кога било сосема во ред досега. Исто е и со ударот и станот на докторот, прегледност намалена, ама јас да играм 100 партии и ќе се навикнам на полошово демек.

Не ти држат вода муабетиве, кажи ми зашто е подобро да е плаво или слична анимација? За навикнување и се друго се подразбира тоа, ама јас ја хејтам зашто мора да се навикнувам.
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 18:25 ---

Пред да ја сменам графичката ја играв на слично ниво на render quality, веднаш можам да ти кажам дека само поматни и понепрегледни ги прави сите работи. За другово, исто би рекол дека со гасење на сенките или ставање на medium се зголемува прегледноста. Така да сликава не ми е нешто најверодостојна. :)

ARE YOU FUCKING KIDDING ME?! Јас у моментов имам 10 КОМПЛЕТНИ сетови и тоа без нешто многу замарање за трејд, и + уште 30ина други НЕПОТРЕБНИ за мене итеми !

Иначе ајде ти кажи која боја да биде урсата, а која Баланар, и ОБЈАСНИ зошто е тоа така, ЛОЛ, едноставно треба некоја боја да е, и тоа е тоа. Зошто има бела, а зошто плава ајкула?
Немораш да се навикнеш, итем за урса паѓа најлесно.
Многу лесно се распознаваат, е сеа кој како сака, секој ќе каже нешто.
Има преку 100 херои, НОРМАЛНО е 4-5 херои да имаат иста боја ! :О
Или ај измисли ти друга боја што е надвор од спектарот?

Урсата да биде црна со лила детали, баланар љиљаков каков што си е во дота кецот. Премногу барам?

И ај да не ве цитирам еден по еден, чим се сипавте вака колективно, ќе ви кажам дека го тупите, најискрено. Ве прашав многу едноставно прашање, како тоа што се сменети боите на баланар и урса према дота 1 ја прави играта подобра, попрегледна или го подобрува гејмплејот и визуелниот стил?

Не сакам да ми споредувате со ХоН или ЛоЛ, споредете ми со Дота 1 и кажете ми како овие промени влијаат на подобро, без скинови, без сетови и без триста тракатанци. Јас ви споредив со ЛоЛ за да ви кажам дека таму си тераат визуелен стил кој лесно се разбира, за разлика од овде каде што ми тераат на плаво без некоја специфична потреба.

Значи да се вратиме на ОСНОВАТА на муабетот, зашто се урса и баланар со сменети бои, односно плави и како тоа и помага на играта?

Урсата да биде црна со лила детали, баланар љиљаков каков што си е во дота кецот. Премногу барам?

И ај да не ве цитирам еден по еден, чим се сипавте вака колективно, ќе ви кажам дека го тупите, најискрено. Ве прашав многу едноставно прашање, како тоа што се сменети боите на баланар и урса према дота 1 ја прави играта подобра, попрегледна или го подобрува гејмплејот и визуелниот стил?

Не сакам да ми споредувате со ХоН или ЛоЛ, споредете ми со Дота 1 и кажете ми како овие промени влијаат на подобро, без скинови, без сетови и без триста тракатанци. Јас ви споредив со ЛоЛ за да ви кажам дека таму си тераат визуелен стил кој лесно се разбира, за разлика од овде каде што ми тераат на плаво без некоја специфична потреба.

Значи да се вратиме на ОСНОВАТА на муабетот, зашто се урса и баланар со сменети бои, односно плави и како тоа и помага на играта?
Никако.:)

Прво: Очигледно не разбираш нешто ти... тоа е дека на дота 1, бојата на некои херои зависеше од СЛОТОТ во кој се наоѓаш ти. Баланар никогаш немал MAIN дизајн кој што бил - љиљаков.
ОДНОСНО, тоа значи ова: Ти си плеер 1, плав слот. Твојот баланар изгледа ПЛАВ.

Night-Stalker.jpg

Играш зелен слот: Твојот баланар е ЗЕЛЕН.

67_hero_anim.gif

Твојот баланар изгледал љиљаков, кога ти си играл на тој слот. Меѓутоа тоа НЕ Е MAIN дизајн за баланар.

Ама, различен е дизајнот, затоа што на дота 1 баланар е ОБЛЕЧЕН, има армори некои, а на дота 2 е ГОЛ, затоа што ДОПРВА ќе излегуваат итеми за него и ќе можеш да си направиш customize. Ама ти се буниш за белата глава. Сигурно ќе искочи и итем со бела глава, ќе можеш да си ја стаиш.
Да, ти може нејќеш customize, ама 99% од играчите сакаат, и valve си зимаат кеш од тие што сакаат и + што сакаат да купат со real cash. Зашто да не? Ти дава бесплатна игра, бесплатни сервери, 200,000 играчи available за да играш со нив, со 0 лаг, како LAN да играш, зошто да не земе 0,5 евра од некој што сака маска за урса?

Исто така за урса:
Црвена
26_hero_anim.gif

Плава
URSA-300x2161.jpg

Меѓутоа MAIN дизајнот е црн, океј, тука е плаво-пурпурна боја, зошто да не?
Сепак тоа е тоа, дизајнот е ист, Урса е ЗГРБАВЕНА МЕЧКА. Затоа имаш ефтини ајтеми што е темно сиви, и можеш да си ја направиш исто како што рече ти, цитирам „Урсата да биде црна со лила детали“.

Никако не помага, а ај кажи ми ти како „одмага“? Исто така никако, едноставно е промена во дизајнот, а ако го САКАШ стариот изглед, имаш итеми што паѓаат и ингејм, така да и тие ти се бесплатни. :)

Дота 2 не е надоградба на кецот па ти да очекуваш идентични детали.
Заради Близард, мора приказната, имињата на хероите и одредени ајтеми и некои визуелни концепти да бидар различни од кецот за да не дојде до тужење.
Е сега, зошто Урсата е плава, а не е жолта, или портокалова, е тривијална работа за која сеуште не сфаќам зошто се зафаќаш.

Ете гледаш, одамна не сум ја запалил кецот и сум заборавил дека бојата беше според слотот, иако највеќе ми се врежал лилаковиот. Ете предлог за Дота 2. Исто и за урсата, далеку подобро решение.

Иначе тривијална работа зашто пак не ја сфаќате поентата, а тоа е дека голем дел од хероите по дифолт се плави или удираат на некои плави бои, плави аури и слични работи. Јас знам уште однапред дека тоа е зашто се очекува customization од самите играчи, но нормално е дека мене како обичен играч кој сака прегледност без да троши пари не ми одговара. Што е тука нејасно незнам?

Па моеше плава, црвена, зелена боја да играш.. се мењаше ама заедно и боите на мапата, во кецот, that is. Ако мац ја нема играно одамна, моето праисторија се смета.

Ете гледаш, одамна не сум ја запалил кецот и сум заборавил дека бојата беше според слотот, иако највеќе ми се врежал лилаковиот. Ете предлог за Дота 2. Исто и за урсата, далеку подобро решение.

Иначе тривијална работа зашто пак не ја сфаќате поентата, а тоа е дека голем дел од хероите по дифолт се плави или удираат на некои плави бои, плави аури и слични работи. Јас знам уште однапред дека тоа е зашто се очекува customization од самите играчи, но нормално е дека мене како обичен играч кој сака прегледност без да троши пари не ми одговара. Што е тука нејасно незнам?

Не трошиш пари, ајтеми паѓаат од ингејм, и можеш да трејдаш БЕСПЛАТНО со некој твој френд, да ти даде хелм за урса, ти да му дадеш нешто твое. БЕСПЛАТНО.

Иначе Дота2 СЕУШТЕ е бета, и можеби ќе ги има тие работи и откако ќе искочи цела.
Со секој апдејт има промена у некое иконче за магија, сликичка за ајтем, ефекти.
Полека но сигурно се гради, да напоменам, сеуште играме Б Е Т А .

Исто така за твојата теорија: Доволно е прегледна играта, и урса не се споредува со ниеден друг херој, не е слична со ниеден друг, за да можеш да ја помешаш.
Исто така тука е и HP барот, така да ако љиљакова мечка со златни раце (Урса) ти била на 40% од хпто и отишла у фог, а искача херој со FULL HP што е плав, дупло послаб и има криља, неможеш баш да го помешаш со љиљаково мечкиште на со помалце од пола hp.
А customization е направено затоа што не секој е задоволен од дизајнот на неговиот омилен херој, и да може да си го промени. Башка ајтеми паѓаат од игри, имаш бесплатен трејд, имаш трејд сајтови, дота форуми, милион работи каде што можеш да си се опремиш БЕСПЛАТНО. Јас немам 0.01 денар дадено, а имам 10 сетови, кључеви, курири и што не. Така да НЕ е тешко да се опремиш, напротив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom