DotA генерална дискусија

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И не заборавајте,ако сте интелегинции реметете на почеток :)
И 2в1 обавезно ремет на страна,ако не успева мењајте страна.

Колку пати сум видел двајца да идат мид против тинкер,па тоа е самоубиство за вашиот тим.

Него Потато,си за една тема Дота Совети?
Ни тргна денес ;)

И кажи која е наградата на тие турнири,карта до струмица ми е 600,да дојдам да ги газиме малце. :)

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Денеска едно нет кафе во Струмица организираше дота турнир.. 80% од тимовите немаа слушнато за last hit, ниту пак за deny... Значи, за сите дота играчи.. farming е најважниот дел од играта, вежбајте last hit и deny. Откако ќе го испраксите тоа, тогаш можете да играте против мене, пошто во последно време бев прва смена на школо, па си играв дота.. Убивам 80% од противничките крипови и барем 70% од моите доколку противникот практикува auto attack... gl learning ;)

Тоа е битно ако на почетокот на една страна сте 2в1 па да не му дозволиш на тој да фати поголем лев. од двајцата како што кажа МАц за тинкеров!!!инаце толкав процент на deny i lasthit во лан мозеби може да успеее инаце на Бнет ептен тешко :helou:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Денеска едно нет кафе во Струмица организираше дота турнир.. 80% од тимовите немаа слушнато за last hit, ниту пак за deny... Значи, за сите дота играчи.. farming е најважниот дел од играта, вежбајте last hit и deny. Откако ќе го испраксите тоа, тогаш можете да играте против мене, пошто во последно време бев прва смена на школо, па си играв дота.. Убивам 80% од противничките крипови и барем 70% од моите доколку противникот практикува auto attack... gl learning ;)
Потато Мастер оф воркрафт :pos: се разбира дека е најважно, а да те прашам, ти значи убиваш 150 крипа а имаш одбиено 100 а ? Баги опасен значи.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Не баш така.. после 7-8 лвл престанувам да си убивам мои крипови, само оние кои ептен стојат на 10-20.. Така да, просечно завршувам со некои.. 5-60 убиени свои крипови.

Успева и на бнет, верувај ми ; )

Мац, не знам за наградата, ама.. беше 4в4, се кладам дека можам да убијам 3ца од противничкиот тим, така да другите 3ца од мојот, би можеле да се фокусираат на еден : )

ПС. Може тема за совети, ама на овој форум сите си мислат дека се " pros ", така да... : )

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Прееска за прв пат ја играв новата верзија. Прво, ме збуни тоа -sd ми даде да бирам , jас "-pick 1(разор)" али другиве ништо не напишаа а земаа херој(да не има финта тука?)
На страна се паднав со новиот херој, си мислев некој слаб е...али таа топката како ја фрлаше...ме искина. Додека му ги сватам магиите ме тепаше, али остај после направи хекс, ме праи офца па што ме станува(со прашалникот над глава) и топката, башка невидлив ке ми дојде. Неможев да му мрднам...признавам, не утепаа. : )

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ние прееска плеснавме две партии,првата ја изгубивме ради глупости на некои наши играчи (Гардианчо и Nightshade) ама затоа втората беше ГГ за нас :)

Ние :
1.Луна - јас
2.Broodmother
3.Tinker
4.Meepo

Они:
1.Anti-mage
2.Medusa
3.Nevermore
4.Venomancer

Вака на хартија,мејџот требаше главата да ни ја дупне на мене и тинкер,ама го здрвивме на почеток на страна јас и пајачето,па не смееше да писне :)
Тинкерот беше корисен до 12-13 лвл,после малце слабо,а Meepo-то само еднаш трипл направи со моја помош,и цело време крипаше на страна.
Јас си склопив батерфлај,травел,Helm of dominator и Lothars,а пајачето батерфлај и уште еден имба item.
2в4 мамата им ја ебевме,ама цело време не зимавме сила да нападнеме.

Знаев дека ако не ги земеме,ќе не земат,па им се ставив на Antimage и Nevermore,double kill,ама медуза и веномансер ме убија.
Се купив,со травел одма таму,и со пајачето ги земавме и двајцата.Следна дестинација,тронот :)

Прејака е тоа луната со станот на магијата,мх мх мераци :)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Баш луната ме нервира, сега кога е нерфана. Порано не мораше да се зема прва за да работи последната, сега мора. А луната одсекогаш се играше со втора и трета ( освен кога не играш со овцички :) ), сепак добро е што најпосле сфатија дека е прејака и мора да биде нерфана. И мац.. анти-мејѓот е еден од послабите херои = ), медузата и неверморот се добри, веномансерот држи вода до некаде, али анти... треба да те остават да си крипаш до 15 лвл за после да можеш да направиш нешто..

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас играв со прва и втора до 8ми,после тоа плусчиња до 14ти,зашто праев лотарс и имав од таму демиџ :)

А за антимејџот,ако знаат да го играат,нема да го видиш кога ќе дојде,само сите магии плави ќе ти светат :)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Нека дојде на кентаур на пола хелт, ќе го пуштам на фонтана без да мрднам со левата рака : )

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Кој е расположен за една дота ? xD

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Нешто дува ветер овде, се плашам да не ми падне нет..

Кажете ми што мислите за ова.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ако де јас ке сум хост нема да јадеш бан :) :) :) :)

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Гего, ајде една. : )

Бучеров го има напишано тоа со еден удар да тепа, и со ботови не е интересно. Залудно потрошени 350+ минути.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ај ќе се договориме на канал

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Чејте да видам дали е наместено еуробнет на вистава :)
Плус со вадсл со намалена брзина,да видам како ќе тера :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom