Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
Конечно вакво нешто да се појави.
Комплетна подршка.
Веќе тоа што се случува е комплетна глупост.
Кога веќе тргнале,може и да го криминализираат тутунот и да скратат едно ситно задоволство што го има народов.
А околу здравјето,мислам дека секоја индивидуа има право сама да биде одговорна и да си го чува(или не) своето здравје.
Нема зошто официјалната власт да се меша во нешто шо ни оддалеку не нејзин домен(мислам дека би требало да имаме право на малку приватност,нели?).

Вирус брате, го изнадрви.
Добро, еве ти тапија, ти си најздравиот човек на оваа планета.
А еве ти и куфери, молкни и сели се у најблиското од бога заборавено селце, храни се од домашно производство на зеленчук и диши чист воздух.

Кога живееш во општество, ако почитуваш едни, има да ги почитуваш и другите.
Современото живеење има доволно проклетства за сите луѓе си имаат по некој ѓавол. Мојот е пушење цигари. Твојот...не мораш да ми го кажеш.
Ако се искоренуваат лоши навики, да се искоренат сите. До коска.
Но додека да се случи таква акција, ќе си ќутиме и ќе си ги почитуваме.

Го нервираш.

Пази, може на семафор бокс да ти удри ако знае дека си пушач :)

Мое е да го нервирам, негово е да се нервира. И толку! Ама да ми се држат предавања колку и како е штетно - тогаш кога ќе ми ги купуваат цигарите. :)

За инает на владата во моментов седнат сум на бетон. Ќе си разболам бубрези намерно. Цркни од инает владоооооооооооооооооо, ќе се разболааааааааааааааам на на на на нааааааа...

Кампањата против пушењето е во ред,меѓутоа казните и забраните ќе предизвикаат уште најмалку 20 000 невработени,по принципот на ланчана реакција.Се затвора кафич,интернет кафе,играчница па одма после тоа следат сендвичари,мали маркети и слично,затоа што тие практично живеат од пушачите во кафулињата.Комплетно непромислен потег на владата во ова време на безработица.Слободно може да предложат и стрелање на оние кој не успеале некого да спречат да запали цигара во неговиот објект.:toe:

Почнаа кафанџииве да размислуваат за формирање на друштва на пушачи (кои уредно ќе бидат опремени со сите типови на кафенце и алкохолни пијалоци), или треба да им ја презентираме идејава? Си плаќаш месечна членарина од 500-1000 денари и во тој износ можеш да си пиеш кафенце или пивце „на рецка“. Нормално, тие нема да се продаваат, туку ќе се зимаат „на рецка“. И затоа што станува збор за друштво на пушачи на град Скопје - дневните активности на друштвото би биле пушење.

Кој сака да си се труе-нека му е!Ама нека не ги труе и другите околу него!

Кој сака да си се труе-нека му е!Ама нека не ги труе и другите околу него!
Точно.
Ама како би те труел тебе некој, ако е изолиран во друга просторија наменета исклучиво за пушачи?

Вие пак не ја сфаќате поентата на темава. Не дискутираме за тоа дали е штетно, зошто сите се согласуваме - штетно е. Дискутираме за дискриминаторскиот закон кој не дозволува пушачите да пушат ниту во посебни простории наменети за тоа.

Јас ги пцујам пушачите во фаца и имам лице да им кажам да не пушат.
Кој му се пуши да не ми иде на гости.

Затоа ги мразам навиките на пушачите најбитен елемент во животот и е да запалат цигара.

Кога чекам автобус никој нема право да ми пуши пред лице.
Кога возам никој нема право да пуше.

Колку од вас пушачите го почитувате знакот забрането пушење?
Ајде Мистичен колку пати имаш заплено цигара на место каде што пишува забрането пушење.

Колку сте размислиле дека кога чекате на семафор да поминете на пешачки дека може да изедете букавално тешка тупаница бидејки некој зад вас го иритира вашето пушење.

Пушењето офицјално е Болест или се правите на 3-ипол

Дали некој размислил дека кога влегува во автобус после пушењ на станица е голем смрдеж и давеж.

:tv: Реалната слика е друга.

Не се правам дека ми пречат цигарите туку ти гарантирам дека ми ги дигат нервите до Макс.

Е ова е намќорлак на прилично високо ниво.
Мој предлог е да има посебни простории за пушачи, непушачи и намќори како претходните две категории би биле заштитени.:)

Дискутираме за дискриминаторскиот закон кој не дозволува пушачите да пушат ниту во посебни простории наменети за тоа.
Ej, ова е веќе нешто друго. Доколку има простории наменети за тоа, вооптшо не би ми сметале. Но, друго е тоа што кај нас нема големи кафани/кафичи така да секое место е место за пушење, а знаците за забрането пушење се само формалност.

Инаку, кога можат автобусите да чадат по улици, не гледам зошто некој не би пушел на јавно место. Тоа е глупост невидена!

А бе, јас гласав за здравјето.:)
Ми смета да го ебам и дим...се во мене оди кај и да седнам.:)
Ама...се начукам ли, чурам како оџак, саглам пушам тогаш, а непушач...:pos:
Cigarettes&Alcohol е ептен страшна комбинација. I like!:)

А бе, јас гласав за здравјето.:)
Ми смета да го ебам и дим...се во мене оди кај и да седнам.:)
Ама...се начукам ли, чурам како оџак, саглам пушам тогаш, а непушач...:pos:
Cigarettes&Alcohol е ептен страшна комбинација. I like!:)
И ти си уште еден кој не ја сфатил поентата...

Не се работи за тоа дали си за здравје или не.

И ти си уште еден кој не ја сфатил поентата...

Не се работи за тоа дали си за здравје или не.

Се работи за дискриминација, така?

Мене лично не ми сметаат пушачите. Ми сметаат кафулињата со никаква вентилација, а 90% се такви. Доколку вентилацијата е добра, на поголем дел од непушачите не би им сметало што таму се пуши, а вака чадот само се собира внатре и со тек на време не може да се дише.
Но за ресторани и сендвичари, апсолутно треба да важи ваквата забрана. Има премногу (да не речам) глупави луѓе, што ама баш ич не им е гајле дали на масата до нив се јаде, си чурат на велико. Е тоа јас лично, не можам да го поднесам.

Точно.
Ама како би те труел тебе некој, ако е изолиран во друга просторија наменета исклучиво за пушачи?

Se e do implementacija. Ako ve 'izoliraat' po vtor pat, kako shto ve 'izoliraa' prviot -odime na treta srekja?:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom