Pa ajde be luge da dignete glave ne li gledate stp ni pravat.
Pa ova e cista diskriminacija na pusacitre, preterizam !!!!!!!!
Kako nie da nemame prava nie pusacite kako nie da ne sme luge ako do tolku se sekiraat za nasteto zdravje ovie od Vladata neka go zabranat tutunot voopsto sega nie sme na ulica bukvalno isfrleni a homoseksualcite zarazenite so SIDA se vnatre kako e ovaa mozno
NEMA PRAVDA !!!
Не е дискриминација другарче. Сегде во светот на прво место е здравјето на луѓето, и се почитуваат принципи за општото добро. И јас сум пушач, и јас до вчера на факултет си земав кафиња и праев облак околу мене од минимум 3-те цигари шо ќе ги испушам со едно кафе...и тука не сум сам. Е арно ама, сега кога ни го забранија тоа, и јас, како пушач, кога влегувам во ходник на факултет, го осеќам почист и посвеж воздухот, го нема оној загадочен мирис на цигари рано наутро, кој на моменти ти предизвикува грозење во стомак.
То е една работа. Друго...не мешај баби и жаби - цигари и хомосексуалци. Кога пушачот пушит, ги загадуват сите околу него, и на сите (барем на непушачите) им сварат одбивност кон него, поради лошата навика...другово пушење...барем задоволуват некој

Шала на страна, нема да ти коментирам колку не се сложувам со тебе за коментаров со хомосексуалците, си имаш теми, ќе си видиш. Само во случајов знај дека ти дискриминираш, и тоа на многу пониско ниво одколку владата со цигарите. Ги дискриминираш малцинството во населениево, и уште полошо, заболените. Немој така...
Нема правда, и јас викам. За ова - згрешил некој, па донел нешо и паметно...
Така убаво... Никој не ве тера да пушите. Што да речеме ние непушачите што сме приморани да седиме во зачадени простории?
А ако не знаеше, во сите западно Европски држави, пушачите се едноставно население од втора категорија.
Како што никој ни вас не сака да ве натера да го вдишувате нашиот отров. Население од втора категорија не постои нигде, па нити во Европа. Различниот начин на размислување и живеење, ценењето на здравото тело, и новчаникот, се разбира, ги намалиле драстично бројот на пушачите. Меѓутоа не ги истребило, а уште помалку ги направило граѓани од втор ред. Мислам дека и ова е дискриминација, која не смееме да ја вршиме, поготово не овде. Ионака сме пренатрупани со дискриминаторски ставови по многу прашања.