Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
Ако се однесува на мене ова се извинувам и плус да кажам дека сум апсолутно политички неопределен али нема веза. Инаку мислам дека проблемот во овој закон е токму пушењето во кафеаните и кафичите. Инаку за пушењето во канцеларии сум против. На што личи пак тоа влегувам по некоја работа и внатре седат три госпоѓи на компјутер и трите пушат и од дим неможам да ги видам. Мислам дека тука законот е добар.

Напишано од superstarpizza
Luge vladata ne ebe kako sto saka samo da gi napolni gebovite pari i posle nie mu mislime dobro na narodot za zdravjeto na narodot MOJ KUR MISLAT
katastrofa ni e drzavata i posle mladite masovno se iseluvale - pa ke se iseluvaat mora da bara care vo drugite po covecki zemji kade sto obicniot graganin se tretira kaka COVEK a ne kako ovde kako zivotno !!!
И ако се одселат во друга држава да не ке можат да пушат у кафичи? хахах На улица нема да смеат. Затоа нема врска со пушачите забаните и исселувањето.

Кој прв ќе ја исполитизира темава, ќе паузира 2 дена од форум.

Izvini admin. samo malku se zanesov vo nervozata ne mislev partiski da mislenja da iznesuvam
Temava ja podnesov za "Dikriminacija na pusacite"

АМислам дека тука законот е добар.

Zakonot e ok dobar e za onie shto ne pushat ama isto taka treba da se najde reshenie za tie shto pushat,na ovaj nachin samo se diskriminirani ednite i im se uskratuva zadovolstvoto na cigara.Plus udri im gi kaznite koi shto i te kako ne odgovaraat so standardot na zhiveenje.

Ај да се нафатиме дека за 6 месеци,ке се создадат еден куп Здруженија за пушачи...
Иначе,резил е ова,како што кажа Мистичен,во дискотека пијам коњак да речиме,и да не смеам цигара да запалам со него,или пак во кафана после една обилна ловџиска да не можам да си поттурнам со цигара...мислам нема смисла....

Zakonot e ok dobar e za onie shto ne pushat ama isto taka treba da se najde reshenie za tie shto pushat,na ovaj nachin samo se diskriminirani ednite i im se uskratuva zadovolstvoto na cigara.Plus udri im gi kaznite koi shto i te kako ne odgovaraat so standardot na zhiveenje.
Ај прочитај ми ги претходните постови и на овој што си ми реплицирал прочитај го цел па после види дали сум пишал дека не е дискриминирачки законот.:tapp:

Toa е најмал проблем.

Побитно е јас како пушач ако ми се пие кафе да имам каде да се напијам, со цигарче, пошто ебате кафето без цигара.

Е проблем доколку имаш луѓе со кои контактираш почесто, а се заколнати непушачи. Ќе направиш еднаш, два пати компромис, ама не можеш постојано.
А за побитно - побитно е, се слагам.

Е проблем доколку имаш луѓе со кои контактираш почесто, а се заколнати непушачи. Ќе направиш еднаш, два пати компромис, ама не можеш постојано.
А за побитно - побитно е, се слагам.
Е па нека направат и они компромис еднаш. А како беше до сега кажи ми? Одевте во ист кафич и они седеа на маса за непушачи а вие на маса за пушачи и од далеку си правевте муабет?

Katastrofa sme be lugeee za nigde ni e zakonov
I treba da ima zdruzenija na pusaci da se borat za nasite prava zatoa sto ova e preterizam nesto ne svojstveno za nasi standardi prvo gi zaebaa lugeto da dograduvaat so prviot zakon da pravat posebni prostorii aj pa sega ne vazat tie nema pusenje e kako be luge tie sto se dale pari sto se investirale za da mozat spokojno da rabotat koj ke im gi vrati parite na tie luge ne se mongu ama gi ima.:toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe:

Е па нека направат и они компромис еднаш. А како беше до сега кажи ми? Одевте во ист кафич и они седеа на маса за непушачи а вие на маса за пушачи и од далеку си правевте муабет?

Мислев општо на забраните за пушење што се воведоа. Од времето кога се почна со одредување на посебен простор во рамките на иста просторија, па се` до последниве измени.
Под "правење компромиси" мислев од двете страни, не само еднострано.

Мислев општо на забраните за пушење што се воведоа. Од времето кога се почна со одредување на посебен простор во рамките на иста просторија, па се` до последниве измени.
Под "правење компромиси" мислев од двете страни, не само еднострано.
Е па тогаш вие во еден кафич они во друг и комуникација преку мобилен.:pos2::toe:.

Ај прочитај ми ги претходните постови и на овој што си ми реплицирал прочитај го цел па после види дали сум пишал дека не е дискриминирачки законот.:tapp:

Ne rekov deka ne si napishal tuku gi dodadov kaznite za pushachite, te nadopolnuvav samo :smir:

Abe luge mozebi i nie treba da strajkuvame kako i sitte drugi
I taka i taka sme strajkuvacka drzava na koj sto mu tekne toj strajkuva za da dobie nesto ne e vazno dali e ispravno ili ne:uvo:

Ова се однесува на кафиќи и дискотеки, а нема посебна просторија за пушење?
А надвор ако фрлиш отпушок следува казна, но пепељари нема доволно...хмм?

Не ја бива работава.Едно е јавна установа каде што мора да биде забрането пушење,ко на пример амбуланта.Ама угостителски објект?Не иде.Проблемот со минатиов закон се должи најверојатно на организираноста на самите угостителски објекти.Кафанче со 4 маси,2 демек за пушачи,2 за непушачи у 4 метра квадратни.Ја колку што знам делот за пушачи требаше физички да биде оделен од оној за непушачи ама пошто никој не го испочитува ова се премина на друга фаза.
Како и да е ке биде интересно кога ке проба некој да ми каже дека несмеам тука да запалам а ја запиен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom