Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
Ete kolku :
Ako me fatat mene vo firma vo koja sto rabotam mojata kancelarija ke platam kazna od 100 evra a firmata plaka kazna vo visina od 3000 do 5000 evra

Ne e zabraneto tuku ima dozvoleni prostorii za pusaci kade sto nie moze na raat da se "TROVIME" kako sto misli vladata

Кај мене во фирмата ни забранија да пушиме и во просторијата која беше наменета за тоа. Сега со колегите мрзниме надвор ко некои сирачиња.
Законот не е фер поради тоа што ако некое претпријатие има веќе одреден простор за пушење кој е изолиран од непушачкиот дел, тогаш зошто да се забрани и таму пушење, кога на никого му пречи тоа.

A pak za zdravje da ne mi zboruvaat imam komsija 103 godini a pusi kacak i toa zamislete 78 godini i sto mislite loso po zdravjeto
LUGEEEE VLADATA E LOSA PO ZDRAVJETO
Go podrzuvam mislenjeto na INTEL
FUCK NATO FUCK "EU"

Poentata na ovaa vlast e da i uspeat inicijativite "Fuck NATO i EU".
Kako najlesno do toa.
Udri go narodot kaj sto navekje go boli, potoa kazi mu "epa toa se evropski zakoni de, sto se buinite"

Da ama izgleda se poizvesno e deka im uspeva, od den na den se zgolemuva toa kampanjata so glupi zakoni i reklami demek ova e EU standard na zhivot, pa narodot da izvika NE nekjeme EU i NATO.Tipichna reklama za gradenje na lichen rejting

Кирца, сегде во светот има смоукинг рум. Не може бе едноставно така, кврц, нема нигде. Ни на работа, ни у кафана, ни у кафич. Па да се насерам и у кафе без цигара, ебате шопска и жолта без цигара. И тастатура и маус да искршам коа ке ме напне некој ако неам цигарче...

Ако им е за штетноста, нека забранат продажба скроз и готово. Не вака, ем сакаат пари од акцизи и даноци да лапаат, ем муда ќе продаваат.

Многу лесно непушачите може да се заштитат. И треба да постојат забрани на јавни места каде пушењето е во целост забрането. Ама мора да постојат и простории кои ќе бидат само за пушачи, како и локали, угостителски објекти само за пушачи. Затоа, дискриминаторски е.

И доста со глупи муабети "сегде во свет..." затоа што нигде во свет нема ваква дискриминација ко што се спрема кај нас. Ние по обичај сакаме да сме поголеми Германци од Германците...

Drzhi voda muabetov.Se soglasuvam a isto taka i treba da se znaj deka nashite standardi.Diskriminacijata denes kaj nas e poizrazena od koga i da bilo.

LUGEEEE VLADATA E LOSA PO ZDRAVJETO
Go podrzuvam mislenjeto na INTEL
FUCK NATO FUCK "EU"

Toa e poentata...da go zatskrie neuspehot shto MAkedonija nema da vleze vo EU i NATO po nivna krivica pa sega izleguvaat anti-EU zakoni i merki, demek vaka se pravi vo EU.

Abe koga moze cela Evropa da ne diskriminira sto ostanalo nie megu nas.
TOTALNA DISKRIMINACIJA

Luge otidov jas da zacuram edna "NADVOR" na teferic sto bi se reklo da me duva veterot kako nekoj sirak na ulica

Evropa ne ja diskriminira Makedonija tuku paushalnite zakoni i patriotskite kazni ja doteraa Makedonija na pitachki stap i ovaa situacija da Makedonecot go navlechat na anti-EU inicijativa, demek vaka e EU i normalno da sleduva reakcija od Makedonecot deka nekje vo EU, a pritoa bez da e svesen shto napravil.E toa ti se vika klasichno perenje mozok.

Luge vladata ne ebe kako sto saka samo da gi napolni gebovite pari i posle nie mu mislime dobro na narodot za zdravjeto na narodot MOJ KUR MISLAT
katastrofa ni e drzavata i posle mladite masovno se iseluvale - pa ke se iseluvaat mora da bara care vo drugite po covecki zemji kade sto obicniot graganin se tretira kaka COVEK a ne kako ovde kako zivotno !!!:toe::nesum:

Мене ова ми изгледа како глобална завера за берење пари од казни бидејки овој закон е во согласност со европската регулатива. Плус од акцизи царини.... Има многу лесно решение за оваа работа. ЗАКОН ЗА ЗАБРАНА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЦИГАРИ. А не закон за пушење или незнам што. Јас сум поранешен пушач и тотално ги свакам пушачите и да законот е дискриминаторски. И некој спомна и претходно зошто да не се направи да има кафичи и кафеани само за пушачи?

Никој не може да се грижи за моето здравје сем мене. Значи сама свесно сум решила да се трујам и немам намера да прекинам. Финансиски сама си го покривам тоа задоволство и не гледам реална причина некој да ми брани под разно-разни изговори. Единствено, не е фер кон оние што не пушат.
Ама кога за едните има решение и за другите би требало да има подеднакво.

Luge vladata ne ebe kako sto saka samo da gi napolni gebovite pari i posle nie mu mislime dobro na narodot za zdravjeto na narodot MOJ KUR MISLAT
katastrofa ni e drzavata i posle mladite masovno se iseluvale - pa ke se iseluvaat mora da bara care vo drugite po covecki zemji kade sto obicniot graganin se tretira kaka COVEK a ne kako ovde kako zivotno !!!:toe::nesum:
Да не си ти од некоја партија? Многу викаш намали малку тоа фондот.:smir:

Ако постојат кафичи за и "против" пушачи како ќе пијаат кафе заедно овие две категории? :)

Ако постојат кафичи за и "против" пушачи како ќе пијаат кафе заедно овие две категории? :)
Toa е најмал проблем.

Побитно е јас како пушач ако ми се пие кафе да имам каде да се напијам, со цигарче, пошто ебате кафето без цигара.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom