Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Локација
GB
Веб-сајт
meettomy.site
Pa ajde be luge da dignete glave ne li gledate stp ni pravat.
Pa ova e cista diskriminacija na pusacitre, preterizam !!!!!!!!
Kako nie da nemame prava nie pusacite kako nie da ne sme luge ako do tolku se sekiraat za nasteto zdravje ovie od Vladata neka go zabranat tutunot voopsto sega nie sme na ulica bukvalno isfrleni a homoseksualcite zarazenite so SIDA se vnatre kako e ovaa mozno
NEMA PRAVDA !!!

Така убаво... Никој не ве тера да пушите. Што да речеме ние непушачите што сме приморани да седиме во зачадени простории?

А ако не знаеше, во сите западно Европски држави, пушачите се едноставно население од втора категорија.

Јас сум пушач и ми пречи што нема да можам да запалам цигаре додека пијам пиво или кафе по кафулињата. Барем нека дозволат да има кафулиња каде што ќе се пуши, а тие кои не сакаат да вдишуваат чад нека не доаѓаат таму.

More neka zabranat se sto e so cigari povrzano
Ne postojat prava na pusacite

Na tie sto im smeta dimot i mirisot na cigari obisno duata im smrdi na luk, kromid, nemiena mucka plus smrad na potoina i zabelezlivo mrsna kosa.
Inaku, zakonot ne e do tolku los. Isto kako onoj za plukanje. Zamisli, pred mene vo GTC odi gospodin so lap-top preku ramo podzastanuva , zatinja edna nozdrva i duva mrsuli na mermerot dole. Seljacana nevidena, skoknata od opinok vo cipela.
Mene povekje mi smetaat zakonite so koi se unistuva tradicijata Makedonska, a toa e pravenje ajvar,pecenje rakija, vrtenje skara vo dvor, itn.

Така убаво... Никој не ве тера да пушите.
Чичковски муабетов...

Што да речеме ние непушачите што сме приморани да седиме во зачадени простории?
Никој не ве тера... :)

А ако не знаеше, во сите западно Европски држави, пушачите се едноставно население од втора категорија.
Kaко па да не.

Поентата е дека навистина се претерува и станува дискриминација. Треба да има места каде е забрането пушењето за непушачите да не бидат приморани да кркаат чад, но мора и да има простории за пушачи.

Реално земено, пречи кога некој друг пуши во просторија. Им пречи и на непушачите и на пушачите.
Но, не гледам ништо лошо во досегашнта (сега веќе укината) практика да си има просторија за пушење. И тоа, не довчерашниот шпајз, каде што се чува опремата на хигиеничарите, него достоинствено уредена просторија каде што луѓето ќе може да испушат една цигара на раат. На крај краева, тоа им одговара и на работодавците, пошто без запалена цигара опаѓа работоспособноста и концентрацијата кај пушачите.
Без разлика дали некој сака да се труе или не, останува фактот дека е човек, и треба да се почитува неговото достоинство.

Така убаво... Никој не ве тера да пушите. Што да речеме ние непушачите што сме приморани да седиме во зачадени простории?

Da ama i vas nikoj ne ve tera da sedite do nas
prviot zakon sto bese ajde kako taka i nie zadovlni i vie
dozvolia da se pusi vo posebni prostorii A sega i tie prostorii ni gi zemaa
TOTALNA DISKRIMINACIJA
pa i nie imame prava neli vie sto imavme nasi prostorii za pusenje togas vie ne moravte da vleguvate vo tie prostorii ako tolku se sekirat za naste zdravje.

TOTALNA DISKRIMINACIJA

Види како е забрането во Америка, Австралија, Ирска ....

Pa ajde be luge da dignete glave ne li gledate stp ni pravat.
Pa ova e cista diskriminacija na pusacitre, preterizam !!!!!!!!
Kako nie da nemame prava nie pusacite kako nie da ne sme luge ako do tolku se sekiraat za nasteto zdravje ovie od Vladata neka go zabranat tutunot voopsto sega nie sme na ulica bukvalno isfrleni a homoseksualcite zarazenite so SIDA se vnatre kako e ovaa mozno
NEMA PRAVDA !!!

Не е дискриминација другарче. Сегде во светот на прво место е здравјето на луѓето, и се почитуваат принципи за општото добро. И јас сум пушач, и јас до вчера на факултет си земав кафиња и праев облак околу мене од минимум 3-те цигари шо ќе ги испушам со едно кафе...и тука не сум сам. Е арно ама, сега кога ни го забранија тоа, и јас, како пушач, кога влегувам во ходник на факултет, го осеќам почист и посвеж воздухот, го нема оној загадочен мирис на цигари рано наутро, кој на моменти ти предизвикува грозење во стомак.

То е една работа. Друго...не мешај баби и жаби - цигари и хомосексуалци. Кога пушачот пушит, ги загадуват сите околу него, и на сите (барем на непушачите) им сварат одбивност кон него, поради лошата навика...другово пушење...барем задоволуват некој :) Шала на страна, нема да ти коментирам колку не се сложувам со тебе за коментаров со хомосексуалците, си имаш теми, ќе си видиш. Само во случајов знај дека ти дискриминираш, и тоа на многу пониско ниво одколку владата со цигарите. Ги дискриминираш малцинството во населениево, и уште полошо, заболените. Немој така...

Нема правда, и јас викам. За ова - згрешил некој, па донел нешо и паметно...

Како што никој ни вас не сака да ве натера да го вдишувате нашиот отров. Население од втора категорија не постои нигде, па нити во Европа. Различниот начин на размислување и живеење, ценењето на здравото тело, и новчаникот, се разбира, ги намалиле драстично бројот на пушачите. Меѓутоа не ги истребило, а уште помалку ги направило граѓани од втор ред. Мислам дека и ова е дискриминација, која не смееме да ја вршиме, поготово не овде. Ионака сме пренатрупани со дискриминаторски ставови по многу прашања.

Ne e diskriminacija, dosta kukate

p.s A i prasanje e kolku ke se pocituva ovoj zakon:)

Mene mi smeta sho i na vozduh na primer doma ne pusham poradi moite,na primer jas pusham a tatko mi i majka mi ne pushat pa za da ispusham cigara na raat izleguvam pred vlezot i palam na vozduh, mi prechi shto nemozham ni na balkon da izlezam da pusham na vozduh a ne pak vo kafikj usput kafence i pijachka navecher a se toa mi prechi dokolku izlezam na balkon sega ili pred vlez da me kaznat a onoj shto rknal na mermer mrsul ili kaj stignal shto vika intel kje go smestat vo ist rang so mene.Ne biva.

Ete kolku :
Ako me fatat mene vo firma vo koja sto rabotam mojata kancelarija ke platam kazna od 100 evra a firmata plaka kazna vo visina od 3000 do 5000 evra

Види како е забрането во Америка, Австралија, Ирска ....

Ne e zabraneto tuku ima dozvoleni prostorii za pusaci kade sto nie moze na raat da se "TROVIME" kako sto misli vladata

Kaко па да не.

Поентата е дека навистина се претерува и станува дискриминација. Треба да има места каде е забрането пушењето за непушачите да не бидат приморани да кркаат чад, но мора и да има простории за пушачи.

Poentata na ovaa vlast e da i uspeat inicijativite "Fuck NATO i EU".
Kako najlesno do toa.
Udri go narodot kaj sto navekje go boli, potoa kazi mu "epa toa se evropski zakoni de, sto se buinite"
Nemase da dobieme pokana za EU ako ne donesea moronski zakoni za zabrana za pravenje ajvar ?
ili pecenja domasna rakija ?
Zakonot za soobrakjaj e dobar ama kaznite se uzas. Dve plati kazna precekoruvanje na brzina, e toa go nema nikade vo Evropa. Zamislete kazna vo Germanija od 10.000 evra.
E taka, so sitni ama dobri finti do pdrska na temata:
fuck nato i eu.

Не е дискриминација другарче. Сегде во светот на прво место е здравјето на луѓето, и се почитуваат принципи за општото добро.
Кирца, сегде во светот има смоукинг рум. Не може бе едноставно така, кврц, нема нигде. Ни на работа, ни у кафана, ни у кафич. Па да се насерам и у кафе без цигара, ебате шопска и жолта без цигара. И тастатура и маус да искршам коа ке ме напне некој ако неам цигарче...

Ако им е за штетноста, нека забранат продажба скроз и готово. Не вака, ем сакаат пари од акцизи и даноци да лапаат, ем муда ќе продаваат.

Многу лесно непушачите може да се заштитат. И треба да постојат забрани на јавни места каде пушењето е во целост забрането. Ама мора да постојат и простории кои ќе бидат само за пушачи, како и локали, угостителски објекти само за пушачи. Затоа, дискриминаторски е.

И доста со глупи муабети "сегде во свет..." затоа што нигде во свет нема ваква дискриминација ко што се спрема кај нас. Ние по обичај сакаме да сме поголеми Германци од Германците...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom