- Член од
- 2 јануари 2011
- Мислења
- 1.573
- Поени од реакции
- 1.043
За 100 евра ме заеба Дарцис со 4.5 хендикеп, едвај се спасив некако на Грањолерс кој мислам дека и самиот не знае како го доби мечот и пуштам да гледам Мофилс-Дарцис и гледам прв сет го освоил Дарцис 4-6, и во вториот губи со 3-1 со брејк, си викам ако задржи двата сервис гема во кои сервира и го загуби вториот сет со 6-3 во третиот ќе отвори со сервис и ќе ми треба да стигне до 3 гема, ама Марфи си ебал мамето, на 5-2 кога сервираше Дарцис за 5-3 изеде брејк и го загуби сетот со 6-2 и плус прв со сервис во третиот сет почна Монфилс, и така точно се поклопија коцките за да ме заебат за еден гем, прв на сервис Монфилс, направи еден брејк и сетот заврши 6-3, али пази во гемот во кој изеде брејк Дарцис го доби првиот поен и после на вториот поен сервираше и престана да игра, застана нешто се случи со екраните што се горе над теренот, и судијата му додели поен на Монфилс, и после тоа Дарцис направи дупла и мавна два километарски аути, во наредниот гем имаше брејк топка да го врати брејкот ама ништо, ама сепак најакото се случи во последниот гем на мечот, тие што го гледале ќе знаат за што зборувам, на 5-3 Монфилс сервира за 6-3, и ги добива првите 3 поени и 40-00 има 3 меч топки, и Дарцис не само што се врати на 40-40 туку и имаше брејк топка за 5-4 и таман да го фатам, се влезе во рамноправна размена на брејк топката и Монфилс мавна бекхенд винер на самата основна линија, потоа сервираше ас па сервис винер и мечот заврши. Значи после добиениот прв сет за Дарцис 6-4, Монфилс требаше да покрие 6.5 хендикеп во 2 сета, 100 меча да играат во 95 од нив гарантирам дека Монфилс нема да го стори тоа ама ете денес сите коцки се поклопија, па дури и Дарцис бараше медицински тајм аут во вториот сет, имаше проблеми со грбот и сервираше доста слабо во мечот, кловнот без проблем му ги враќаше сервисите