Добар кафич за излегување со дечкото/девојката?

• Креатор на темата Креатор на темата Unknown!
  • Време на започнување Време на започнување
Поентата на темата: Место што пружа поголема интимност и home-like филинг одколку кафич на кеј каде што е гужва, музика рока доволно гласно да немоеш муабет на раат да напраиш, итд..

Значи, сакам цурата да си ја носам негде кај шо ќе сакам да ја лапнам, да си седам гушнат до неа и да си праам лабав муабет, без да ми се плеткаат многу луѓе околу мене и да слушам напета досадна хаус музика...
Ало-Ало велиш?
Ох....

За ова се однесува темата, а такви кафичи што викаат другите ко ало ало, картел, такви ги има колку сакаш али што ќе ти е тоа коа нема да можеш да си прајш убав муабет, за да си седиш као што треба на овие кафичи ке треба да си резервираш или што знам..а и музиката додаска, а за со дечкото/девојката да има некоја мирна музика што ке те релаксира.

Поентата на темата: Место што пружа поголема интимност и home-like филинг одколку кафич на кеј каде што е гужва, музика рока доволно гласно да немоеш муабет на раат да напраиш, итд..

Значи, сакам цурата да си ја носам негде кај шо ќе сакам да ја лапнам, да си седам гушнат до неа и да си праам лабав муабет, без да ми се плеткаат многу луѓе околу мене и да слушам напета досадна хаус музика...
Ало-Ало велиш?
Ох....

Пак ти ? :а?:
Ако сакаш МЕНЕ да ме прашаш нешто, повели. Или па отвори тема за кафичи за лапање, драпање и слично со девојка ти. Јас одговорив како што гласи темава.
Во кафичиве нема никаква напета, ниту пак хаус музика. Сепак, сега одиш контра своите напорни докажувања и се гледа дека немаш поим како е седење во било кое време во некој од кафичиве. Велам, затоа што е релаксирачко, како и останатите горенаведени. Велам, затоа што спијам во нив 24/7.
Инаку кога веќе почнуваш (ПАК), би ти рекла ..Казабланка, Ориент.. евентуално. Таму веќе можеш да правиш АМА БАШ СЕ. Особено во второто :wink:
Мојот вкус е поинаков. :pipi:

Само што дојдов од каза ... со цурата... да да топ е вака дневна шема кур те боли шо сакаш си праиш ... посебно ако седнеш после шанкот лево :)))))))) :smir: :helou:

Само што дојдов од каза ... со цурата... да да топ е вака дневна шема кур те боли шо сакаш си праиш ... посебно ако седнеш после шанкот лево :)))))))) :smir: :helou:

:pos2: Ех тоа е добро место, али ај иди фати тоа место, зш често е зафатено така да ке треба да се караме за тоа место :pos2::pos2:

Во кафичиве нема никаква напета, ниту пак хаус музика. Сепак, сега одиш контра своите напорни докажувања и се гледа дека немаш поим како е седење во било кое време во некој од кафичиве. Велам, затоа што е релаксирачко, како и останатите горенаведени. Велам, затоа што спијам во нив 24/7.

Јасно ти е дека кафичиве на кеј, Картел, Рич, Ало-Ало важат за нај профитабилни кафичи у Скопјево така? :)
Профитабилно место = Место полно со луѓе во секој дел од денот..
А башка шо се на доста фрекфентно место...
Ако тоа ти е на тебе поим за релаксирачко место кај шо моеш да лапаш момак и да праиш интимен убав муабет со истиот...ондак, извини шо ти реплицирам :(

Каза ептен си ја респектирам ради дифолт кикириките шо идат со пифце <3

Ало-Ало велиш?
Ох....

Место што пружа интимност, или home-like filling веќе не станува збор за кафич. Ти дечко ако сакаш да си ја лапнеш девојката или да имаш нешто повеќе тоа најдобро можеш да си го напраиш дома, или да палиш колата и да возиш накај водно.

А забрането ли е во ало-ало лапање гушкање и такви ствари ???
Често одам јас лично со девојката у ало-ало и баш добро си поминувам.

Темава е погрешно дефинирана, насловот е погрешно сватен. Сваќам да сакаш кафич со помала врева, романтична атмосвера, тивка музика и слично, такви кафичи исто така има неколку добри низ градов а иначе за тоа ти цело време да се лапаш со неа и нешто повеќе, нешто по интимно, за тоа по паметно ќе ти биде да запалиш болидот и да фатиш патот накај водно. Поздрав.

Шо забегавте со лапачки муабети море хеј.

За лапање, за мазење, за со дечко/девојка, за со друштво, чак и за сам, еве ги најдобрите местенца у градот...
ДИСКЛЕЈМЕР: Ако сте љубители на фенсерајата, скупите пијачки, строгоцентарски кафичи шо ги држат „јаките“ скопски фаци, места кај што се оди за да бидеш виден и кај што не те примаат у патика... Ондак не читајте понатаму :)

Конак (позади Универзална) - моето ол тајм фејврит, мало местенце вечно полно за жал, пријатна атмосфера, убава музика, фини луѓе и ефтини пијачки.
Лезет - створено за романтики, ориентален стил, миризливи стапичи, музика од Истокот... преубаво.
Мала Станица - фино, културно место кај што повремено даваат филмски проекции, као кино, only better пошто можеш да пиеш кафе и да пушиш цигара дур уживаш у филмот :)
Салун - ова ретко е мирно место, ама за пијачка-две во работен ден е совршено. Стил на Дивиот Запад, пријатна музика, арно место...
Магор - мала и пријатна кафе-книжарница, барем за во деновите кога не се одржуваат промоции и слични дешавки (понеделник и вторник се такви денови).
Чакра - фино за дневна шема.
Њу ејџ - малце го изгнасија во последно време со шатките и со глувците, ама сеуште го прават најдобриот салеп и имаат најопуштена атмосфера во градов. Е таму, испоседнат на перници на земја, си баш као дома :)
Браво - ако сакаш цел ден да го утепаш негде со едно турско :icon_lol:
Бонус препорака:
Винотека „Темов“, Стара Чаршија - место со дух, со најдобри вина и убедливо најскапа, ама највкусна ракија наречена „Питка“ :) Warning: таму се иде еднаш месечно на денот коа ти е најдебел џебот. Не е препорачливо за социјала луѓе (као мене :icon_lol: ). Мало мезе со 5 залчиња сирење у него е 400 денари :jaj:

Ова се така некои поалтернативни местенца со посебна атмосфера, зошто лично сум голем антипатер на Кејската фенсераја и надуеност, како и на народот што кисне на таквите места... Да речеме дека не сум од тие кругови :icon_lol:
За прав провод и фино уживање ѕирнете некое од местава што ги набројав, наместо да мрзнете у ќесите на Кеј...

А, и некој го спомна Ориент подоле, своевремено тоа беше многу популарно ориентално место со специфичен дух, ама последниот пат кога случајно се најдов таму, увидов дека прераснало у дувло за тајни геј средби :icon_lol: Еееее, уште пред 5-6 години кога висевме таму ко деца газдата ги плескаше моите другари по газе на влез и на излез... :icon_lol:

Конак (позади Универзална) - моето ол тајм фејврит, мало местенце вечно полно за жал, пријатна атмосфера, убава музика, фини луѓе и ефтини пијачки.
Лезет - створено за романтики, ориентален стил, миризливи стапичи, музика од Истокот... преубаво.
Мала Станица - фино, културно место кај што повремено даваат филмски проекции, као кино, only better пошто можеш да пиеш кафе и да пушиш цигара дур уживаш у филмот :)
Салун - ова ретко е мирно место, ама за пијачка-две во работен ден е совршено. Стил на Дивиот Запад, пријатна музика, арно место...
Магор - мала и пријатна кафе-книжарница, барем за во деновите кога не се одржуваат промоции и слични дешавки (понеделник и вторник се такви денови).
Чакра - фино за дневна шема.
Њу ејџ - малце го изгнасија во последно време со шатките и со глувците, ама сеуште го прават најдобриот салеп и имаат најопуштена атмосфера во градов. Е таму, испоседнат на перници на земја, си баш као дома :)
Браво - ако сакаш цел ден да го утепаш негде со едно турско :icon_lol:
Бонус препорака:
Винотека „Темов“, Стара Чаршија - место со дух, со најдобри вина и убедливо најскапа, ама највкусна ракија наречена „Питка“ :) Warning: таму се иде еднаш месечно на денот коа ти е најдебел џебот. Не е препорачливо за социјала луѓе (као мене :icon_lol: ). Мало мезе со 5 залчиња сирење у него е 400 денари :jaj:
местолокации?

Конак - позади Универзална, одма до Инди паб, бившо Леџенд.
Лезет - у близина на Грчка амбасада, забутано у уличките :)
Мала Станица - улица Железничка (кај шо е Љуц), позади Рамстор.
Салун - позади ЈБТ кај игралиштето, карши Рамстор.
Магор и Чакра се наоѓаат кај Љубов, значи и тоа у близина на Грчка, карши Балет.
Њу Ејџ е кај Кузман студентскиот, во уличката одма карши АМГ и Бенетон.
Браво е во Буњаковец на втори.
Винотека е во Стара Чаршија, под паркингот кај црквата (СВ. Спас чинам?).
Ориент е до Казабланка, карши уметничко.

Деус-Беверли Хилс на крајот,гледа накај Капиштец,никој жив нема да ве најде :smir:

Ајде да ја надополнам псај :)
- Деус во Дебар маало
- Дамар во стара чаршија до винскиот е веднаш
- Коктел бар карши хотел Бристол
- Змија во Дебар маало во период од 18-20ч
- Круг во Дебар маало во истиот период

1. Кино Карпош - Дебар Маало (за на кафе и искачање)
2. Кала - Дебар Маало (за искачање)
3. Мала Змија (за шема искачање)
4. Миднајт - ноќен клуб (за сите генерациии)
5. Кафе Фиренца (за кафенце, интерсни тестенини и преубав поглед на плоштадот)

Најмногу си ја поштувам Аја кај драмски спроти Дроп Ин. Местото е мед. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom