До кај отиде младинава? :(

• Креатор на темата Креатор на темата Marjan-MiKi
  • Време на започнување Време на започнување
Леле еј не ми се веруваше кога прочитав. Шо станува со велешаниве:tapp:. Жално е ова стварно.

Абе треба не само медиумите и власта треба да врши сурова пропаганда против дрогата.Секоја смрт ,ако треба нека ја кажат 100 пати во ден , треба да создадат страв од дрогата.Шо е ова бе ,секој втор џанак.

Ајде, пошто не ви се допаѓа статијава, напишете вие една ваша сопствена, нехиперболизирана, објективна и јас ќе ви платам за истата. После тоа ќе ја поставиме за тема, за да можеме на раат да се стационираме на проблемот, односно насочувањето кон проблемот со дрогата. Аманте више, све новинариве ви биле криви. Вие знаете ли дека ако не е на таков начин тоа напишано, вие 90% би ја завртеле следната страница во весникот за да зјапате во ,,Зграпчи го денот"?
Он топик: Со младинава не станува ништо што до вчера не беше така... Само што, овој пат сите на форумов сме засегнати затоа што дознавме за членов, па се осетивме погодени, или во најмал случај замислени...
Мислам дека спасот е во семејството. Во приврзаноста, разбирањето, свесноста за падовите и врвовите во животот. Еден ден си на дното, другиот ден си најгоре... Периодично животот не` нервира па не` усреќува... Секој оној кој знае дека е слаб карактер, не треба да посега по дрога. Затоа што ќе продолжи, додека не се убие.

e a u sfrj narkomani moese da gi izbrois na prsti.a nemase ni veronauka ni masovno idenje u crkvi.

...ни повеќе телевизии немало... Се е до медиумите. Секогаш имало дрога во нашето општество. Али сега им е намерата секоја човечка грешка да се даде на вести само за да бидат актуелни додека порано се гледало глобално и не се трчало по внимание.

Глобализацијата го уништи и ќе го уништи светов. Парите им се пресудни на медиумите дрогата се продава за пари се оди за пари.

Ајде, пошто не ви се допаѓа статијава, напишете вие една ваша сопствена, нехиперболизирана, објективна и јас ќе ви платам за истата. После тоа ќе ја поставиме за тема, за да можеме на раат да се стационираме на проблемот, односно насочувањето кон проблемот со дрогата. Аманте више, све новинариве ви биле криви. Вие знаете ли дека ако не е на таков начин тоа напишано, вие 90% би ја завртеле следната страница во весникот за да зјапате во ,,Зграпчи го денот"?
Вака шлапајте си коа ќе одите на кафе со Билјана Секуловска и Менче Атанасова Точи. Да не случајно го глазуриравме со црна дамка твојот ник? Најсериозно, напоменав веќе, преку тестисиве ми е од новинарските и медиумските копрофагичарења и хиперболизации (баш тоа е терминот).
Сакам само за последен пат, да конкретизирам за претходниот настан и статијата и сите форми на изјави во врска со него. Никој тука не зборува за објективна статија и прикривање на реалистичноста на настанот (ќе напоменам и за овоа). И кој друг да ни биде виновен, кога новинарот преку медиумот ја презентира/модифицира информацијата преку напишаната статија и прилогот во Вести или било каде.
Само констатирам дека би било пожелно да не тој степен како шо се случи, се става акцент на лепакот. Особено ме изиритира изјавата на началникот на велешката полиција шо како под хипноза го дрвеше со лепакот. Добро бе, будало, напомени еднаш, не мора милион пати, јасно ни е на сите.
А, настрана локацијата на настанот, каде шо може да се случи трагедија и без да се прави било шо. Проблемот е во локацијата шо била селектирана од нивна страна, а не од лепакот, тука е целата поента, само глупоста е до толку енормна и се крие зад тој параван на едноумие за кој кажав у претходниот пост шо дијареа ќе ми предизвика.

А, настрана и земено во предвид другиот податок, на тоа ретардираниот мочко шо изјавил дека конзумирале лепак, па да се креираат вакви бламирања. Актуелитет на настанот секако дека ќе постои, тоа е познато по автоматизам, ама не би рекол дека било неопходно да се прикаже реалистичната страна. Зошто за една статија во Црна Хроника да читаме реалистична статија, и онака кој го здоболе за тоа, освен поблиските на дотичниот? Да не мислиш тие шо ти цмиздрат тука?
Па медиумот го пере мозокот на глобално ниво со далеку поинтригирачки ствари од колку црната хроника, целиот начин на живот го диктира преку информациона камуфлажа. Шо се креираше со овоа прикажување на реалистичниот метод освен постхумна копрофагија и оцрнување на ентитетот на мојот другар, а настрана и за неговото семејство?

И веќе ни реплицирам, ни читам по темава, преку се веќе ми дојде, воа ми беше последниот пост. Крај.

Медиумите во глобала не се виновни за ширењето на дрогата и нејзината употреба... Можеби делумно се поради некои гангстерски филмови и слично но иначе многу други фактори влијаат за некој да почне да се дрогира.

Во случајов насловот не би требало да е таков бидејќи за првиот случај сеуште не е пронајден дечкото па за да можат да кажат дека ова е втора жртва (втор починат).

А потенцирањето на ваквите „настани“ е добро за подигнување на свесноста за последиците.

...ни повеќе телевизии немало... Се е до медиумите. Секогаш имало дрога во нашето општество. Али сега им е намерата секоја човечка грешка да се даде на вести само за да бидат актуелни додека порано се гледало глобално и не се трчало по внимание.

Ami ajde da molcime za toa. Da se pravime naudreni i neka ni umiraat lugje. Pa nema absolutno nikakva konkretna rabota koja se pravi za edukacija za narkomanijata, nekoja kampanja po mediumi, emisii, casovi vo skolo. Nema ni mesta kade bi se obratlie narkomanite, ili e socijalna sluzba ili pak vo psihijatriska ustanova. A sto e so zastita od drugi subjekti? Zosto nema grupi za poddrska organizirani od psiholozi?

Вака шлапајте си коа ќе одите на кафе со Билјана Секуловска и Менче Атанасова Точи. Да не случајно го глазуриравме со црна дамка твојот ник? Најсериозно, напоменав веќе, преку тестисиве ми е од новинарските и медиумските копрофагичарења и хиперболизации (баш тоа е терминот).
Сакам само за последен пат, да конкретизирам за претходниот настан и статијата и сите форми на изјави во врска со него. Никој тука не зборува за објективна статија и прикривање на реалистичноста на настанот (ќе напоменам и за овоа). И кој друг да ни биде виновен, кога новинарот преку медиумот ја презентира/модифицира информацијата преку напишаната статија и прилогот во Вести или било каде.
Само констатирам дека би било пожелно да не тој степен како шо се случи, се става акцент на лепакот. Особено ме изиритира изјавата на началникот на велешката полиција шо како под хипноза го дрвеше со лепакот. Добро бе, будало, напомени еднаш, не мора милион пати, јасно ни е на сите.
А, настрана локацијата на настанот, каде шо може да се случи трагедија и без да се прави било шо. Проблемот е во локацијата шо била селектирана од нивна страна, а не од лепакот, тука е целата поента, само глупоста е до толку енормна и се крие зад тој параван на едноумие за кој кажав у претходниот пост шо дијареа ќе ми предизвика.

А, настрана и земено во предвид другиот податок, на тоа ретардираниот мочко шо изјавил дека конзумирале лепак, па да се креираат вакви бламирања. Актуелитет на настанот секако дека ќе постои, тоа е познато по автоматизам, ама не би рекол дека било неопходно да се прикаже реалистичната страна. Зошто за една статија во Црна Хроника да читаме реалистична статија, и онака кој го здоболе за тоа, освен поблиските на дотичниот? Да не мислиш тие шо ти цмиздрат тука?
Па медиумот го пере мозокот на глобално ниво со далеку поинтригирачки ствари од колку црната хроника, целиот начин на живот го диктира преку информациона камуфлажа. Шо се креираше со овоа прикажување на реалистичниот метод освен постхумна копрофагија и оцрнување на ентитетот на мојот другар, а настрана и за неговото семејство?

И веќе ни реплицирам, ни читам по темава, преку се веќе ми дојде, воа ми беше последниот пост. Крај.
Во статијата нема ништо исхиперболизирано. Се работи за факти земени од полициска станица. Тоа што ти бил другар не го менува фактот дека дувал лепак и дека лепакот е штетен. И Билјана Секуловска која ја плукаш овде, некому му е другарка, па никој не ти сере. Ова го читаат деца. И за Ромите кои живеат на лепак се пишувало, па не си се побунил за медиумска варка. Ако не би рекол ти дека е пожелно да се покаже реалистичната страна, новинарската етика вели друго.Пис.

Aj pa ovie mediumite za se i svasta izvestuat, aj sekoj sto ke umre neka go dadat na vesti. Ovoj nemal cel sto se stremel da ja postigne pa zatoa se oddal na drogata, oti nema za so da zivee pa da se zboguva sto pobrzo od ovoj svet.

И ова што го кажа сериозно беше толку небитно.
Да, сум за пропаганда во оваа ситуација и сум за давање на вести секој ден за наркомански случаи, затоа што не може да се очекува од секој млад човек кој што сеуште не го изградил карактерот да биде доволно разумен за да се обиде да го доживее „филингот“.
Веројатно, јас сум премногу радикална од личните фобии на оваа тема, но, ниту едни пари нема да бидат подобро потрошени од оние со кои што ќе се едуцираат генерациите за можните последици од нивните лоши избори.

Медиумите само си ја вршат работата. Треба да се објави таква вест за да се запознаат луѓето со проблемите кои ги има во општеството. Единствено решение против вакви несакани случки е да има редовни информативни говори што ќе се одржуваат по школите.

Медиумите се најголеми виновници за ширењето на дрогата. Се што се појавува на медиум е реклама, и тоа бесплатна за нарко дилерите.
Само вие живејте во темница.

Јас ја разбирам болката на блиските, но никому не му е сеедно, посебно за Љупчо, кого имавме шанса да го читаме тука (се надеваме дека ќе го читаме пак) и до некаде е исто како да сме се познавале. Но, тоа не значи дека медиумите треба да кријат работи кои можеби би нанеле срам на роднините или на имињата на децата. Срамот бил тука и пред тоа, само што не се кажувал на глас.
Иначе, кој како ќе си го сфати ова. Би требало да е потресна приказна од која ќе се извлечат многу поуки. Поради тоа, од силна желба да биде така, сакам и полошо да ги прикажуваат овие немили настани. Очајно сакам да има нешто што некому ќе му помогне да го избере или да се врати на вистинскиот пат, а ова мислам дека е нешто такво или барем еден од начините. А и што би било постресно од нечија смрт? Или можеби само јас така сфаќам дека и без тоа секој вид на дрога од душа го мразам.
Можеби сте против начинот да се меша дрогата со се`, кога можеби не била главната причина за исчезнувањето и смртта на другото дете, ама хелоу, нели пишува дека барем тоа второто било најдено покрај тромадоли и е некако заклучено дека се предозирало?
Ваквите вести треба да се ударни и пострашно прикажани, со што ќе допрат до младите и ќе успеат да го намалат бројот на вакви инциденти.

pa losata vest se cita dobrata ne se cita.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom