- Член од
- 2 октомври 2008
- Мислења
- 1.016
- Поени од реакции
- 50
e a u sfrj narkomani moese da gi izbrois na prsti.a nemase ni veronauka ni masovno idenje u crkvi.
Сега одиме кон Европа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
e a u sfrj narkomani moese da gi izbrois na prsti.a nemase ni veronauka ni masovno idenje u crkvi.
Вака шлапајте си коа ќе одите на кафе со Билјана Секуловска и Менче Атанасова Точи. Да не случајно го глазуриравме со црна дамка твојот ник? Најсериозно, напоменав веќе, преку тестисиве ми е од новинарските и медиумските копрофагичарења и хиперболизации (баш тоа е терминот).Ајде, пошто не ви се допаѓа статијава, напишете вие една ваша сопствена, нехиперболизирана, објективна и јас ќе ви платам за истата. После тоа ќе ја поставиме за тема, за да можеме на раат да се стационираме на проблемот, односно насочувањето кон проблемот со дрогата. Аманте више, све новинариве ви биле криви. Вие знаете ли дека ако не е на таков начин тоа напишано, вие 90% би ја завртеле следната страница во весникот за да зјапате во ,,Зграпчи го денот"?
...ни повеќе телевизии немало... Се е до медиумите. Секогаш имало дрога во нашето општество. Али сега им е намерата секоја човечка грешка да се даде на вести само за да бидат актуелни додека порано се гледало глобално и не се трчало по внимание.
Во статијата нема ништо исхиперболизирано. Се работи за факти земени од полициска станица. Тоа што ти бил другар не го менува фактот дека дувал лепак и дека лепакот е штетен. И Билјана Секуловска која ја плукаш овде, некому му е другарка, па никој не ти сере. Ова го читаат деца. И за Ромите кои живеат на лепак се пишувало, па не си се побунил за медиумска варка. Ако не би рекол ти дека е пожелно да се покаже реалистичната страна, новинарската етика вели друго.Пис.Вака шлапајте си коа ќе одите на кафе со Билјана Секуловска и Менче Атанасова Точи. Да не случајно го глазуриравме со црна дамка твојот ник? Најсериозно, напоменав веќе, преку тестисиве ми е од новинарските и медиумските копрофагичарења и хиперболизации (баш тоа е терминот).
Сакам само за последен пат, да конкретизирам за претходниот настан и статијата и сите форми на изјави во врска со него. Никој тука не зборува за објективна статија и прикривање на реалистичноста на настанот (ќе напоменам и за овоа). И кој друг да ни биде виновен, кога новинарот преку медиумот ја презентира/модифицира информацијата преку напишаната статија и прилогот во Вести или било каде.
Само констатирам дека би било пожелно да не тој степен како шо се случи, се става акцент на лепакот. Особено ме изиритира изјавата на началникот на велешката полиција шо како под хипноза го дрвеше со лепакот. Добро бе, будало, напомени еднаш, не мора милион пати, јасно ни е на сите.
А, настрана локацијата на настанот, каде шо може да се случи трагедија и без да се прави било шо. Проблемот е во локацијата шо била селектирана од нивна страна, а не од лепакот, тука е целата поента, само глупоста е до толку енормна и се крие зад тој параван на едноумие за кој кажав у претходниот пост шо дијареа ќе ми предизвика.
А, настрана и земено во предвид другиот податок, на тоа ретардираниот мочко шо изјавил дека конзумирале лепак, па да се креираат вакви бламирања. Актуелитет на настанот секако дека ќе постои, тоа е познато по автоматизам, ама не би рекол дека било неопходно да се прикаже реалистичната страна. Зошто за една статија во Црна Хроника да читаме реалистична статија, и онака кој го здоболе за тоа, освен поблиските на дотичниот? Да не мислиш тие шо ти цмиздрат тука?
Па медиумот го пере мозокот на глобално ниво со далеку поинтригирачки ствари од колку црната хроника, целиот начин на живот го диктира преку информациона камуфлажа. Шо се креираше со овоа прикажување на реалистичниот метод освен постхумна копрофагија и оцрнување на ентитетот на мојот другар, а настрана и за неговото семејство?
И веќе ни реплицирам, ни читам по темава, преку се веќе ми дојде, воа ми беше последниот пост. Крај.
Aj pa ovie mediumite za se i svasta izvestuat, aj sekoj sto ke umre neka go dadat na vesti. Ovoj nemal cel sto se stremel da ja postigne pa zatoa se oddal na drogata, oti nema za so da zivee pa da se zboguva sto pobrzo od ovoj svet.