Длабоко во себе...

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
страв од следното утро.
страв од следен неуспех.
страв од тоа да се остане сам.
сето тоа помешано со горчина и песимизам.

Длабоко во мене постојат работи кои никогап нема да ги кажам, работи кои само јас ги знам и поради нив не ми е лесно. Постои страв и уште поголема доза на песимизам слично ко Foxy`BuTTerFLY, што наведе.
Али длабоко во мене е личност што не се разликуваа од онаа вистинската пред сите. Не сакам да се правам нешто што не сум, таа сум ваква или таква јас си се обожавам. Длабоко во мене само има некои работи што можеби ме попречуваат во секојдневието и ми задаваат главоболки.

Длабоко во себе...е тоа требаше да остане непознато,ама ја мислев дека е кул да знаеш.И сеа ме боли глава.
Наравоучение:Не гледајте премногу длабоко во себе,туку оставете го да си ја врши позадинската функција.Затоа и постои.
Do not disturbe it,or...well,i don`t know...:kafe::bip:

Длабоко во себе сум многу лут, гневен, агресивен и некогаш тоа и го покажувам ама мноооогу ретко. Иначе сум така „кул“ :)

Длабоко во себе? Вечно незадоволна, крвав материјалист, страдалник кој глуми дека е херој...Девица.

Длабоко во себе...сум нешто кое што сакам да го скријам па го сместувам таму некаде во длабочината на моите простории...

Длабоко во себе сум всушност вистинската јас која што само вистинскиот човек би можел да ја открие...

:pipi:

Длабоко во себе само јас си знам што лежи, а вииш плус уште нешто... дознав/научив. Да не го им покажувам на другите и да не им дозволувам да стигнат до јадрото, сега-за-сега имаат дозвола само површински да вршат испитувања. :Z

Далбоко во себе сум само јас.
Тоа е здраво, не е добро да имаш друга личност таму.
Се шалам. :wink:

Длабоко во себе имам страв. Под површината на телото, под сите внатрешни органи, меѓу најситните клетки на мозокот, се крие личност што често е уплашена од конкретни и неконкретни нешта.Од то што било, од тоа што треба да дојде, од тоа што НЕМА да дојде. Личноста одвнатре не е толку гордо исправена и земјата под нејзините невидливи нозе не стои секогаш цврста и статична. И таа личност не е мудрец и не е сезнајко и не се плаши да признае дека има далеку повеќе прашања отколку одговори. И има нешта што знам дека се такви какви што се и нема да се променат, колку и да сакам, нешта за кои тврдам дека сум ги прифатила зошто не може поинаку, а сепак длабоко во себе имам надеж на мало дете дека силно грешам и дека се на светот може (некако, на магичен начин) да заземе подобра состојба и дека things do change.
Ако јас живеам во свет кој добро го познавам и од кој знам што да очекувам, тогаш личноста длабоко во себе секој ден се буди на нова Планета, туѓа и непозната, и се чувствува сосем отуѓено, збунето, во опасност и соголено, како срна која бега од ехо на истрел, а никој претходно ја нема научено за луѓето и пушките. И таа личност секој ден одново и одново ја истражува нејзината нова засташувачка планета, и пак ништо за неа не научува и не сака да научи, зошто ниедно од тие планети не е место што и се допаѓа и не и ги нуди бараните одговори.
Во тоа вечно патување, личноста во мене е покршлива од таа „надворешната“. А таа надворешна, постојано се труди да ја потисне внатрешната и да и го земе приматот, во што и успева, се дури сопственикот на нејзиното тело, што во случајот сум јас, не наиде на некоја ваква тема и не се обиде да ја активира малце и таа внатрешната, додека надворешната панично се бори. :)

Јас не ја сакам личноста во себе, зошто е ранлива, уплашена и претпазлива, зошто е слаба и емо. :icon_lol: И сите вие треба да го следите мојот пример и да ја „избегавате“ личноста во вас, зошто таа привидната, надворешната, таа што сите околу вас ја познаваат е далеку подобра од другава, и посилна и помудра.
Никој не сака да знаете какви изгубени слабаци со мрачни тајни навистина сте. Личноста во себе е личност што треба да си ја зачувате само за себе. И себично кријте ја, зошто крие богатства кои, if откриени, може да ви наштетат.

И темава Е малце скери, зошто прикажува слика на луѓе со multiple personality disorder, што во никој случај не требаше да го признаваме, ама ај :icon_lol:

Длабоко во себе ја имам таа подобрата моја половина или друг лик. Таа која се грижи, која плаче, која сака и се плаши од мал милион работи. Не дека сум лоша од надвор, но кога станува збор за искрени чувства, јас не знам како да ги кажам и ги чувам токму таму. Незнам како да пофалам, како да се заблагодарам, како да прифатам пофалба, како да кажам дека сакам и слични за мене најтешки работи.:cry:
Најчесто, наместо да се разнежнам и отворам некому, јас знам да изреагирам бурно и нервозно, мислејќи дека така ќе ме сфатат луѓето колку ги сакам и се грижам за нив, а и колку им посакувам само најдобро и нејќам да ги изгубам. Скоро секогаш сфатена сум така како што не треба ... дека сум арогантна, лоша и бесчувствителна личност, која се однесува детски и треба многу да учи. Само јас си знам како тоа влијае на мене и како го преживувам истото кога останувам сама по дома.
Значи јас не се плашам од тој мој втор лик, само ужасно многу сакам да ми е прв, а незнам како да го направам тоа. Додека не го решам тој проблем, се приклучувам на групата со multiple personality disorder.:jaj:

Сигурно дека длабоко во себе има некои работи кој никој не ги знае...освен кога зборувам со самиот јас во некои моменти и ги откривам...но се трудам да бидам тој што сум што повеќе отворен кон другите,но има некои работи кои ми е жал или срам да ги споделам со некого освен со самиот себе...по се изгледа и така ќе остане тоа

Мислам дека длабоко во себе имам многу бес, лутина и бунтовност.

...длабоко во себе кријам работи и чувства кои никој или речиси никој не ги знае.
Длабоко во себе сум само едно мало девојче кое сака да сака.Длабоко во себе чувам скриени едни рани кои ме печат и ме болат.

Далбоко во себе сум само јас.

спој од горниве цитати
ретки се луѓетошто сакаат да знаат кој навистина си
среќа што се имам сама себе:)

Dlaboko vo sebe razocaran od coveckiot rod ( koj se narekuva superioren deka bil svesen za rabotite i svesno gi pravel ) a nesvesno ne gi prifaka drugite stavovi i tvrdoglavo veruva vo toa sto e sfateno za tocno i vistinito, bez da bide ni ronka objektiven ni da razmisli.

Dlaboko vo sebe razocaran od coveckata glupost slepo da veruva vo nestata, da ne gleda sto se slucuva okolu nego.

Dlaboko vo sebe svesno se unistuvam bez ronka dvoumenje deka ne smeam, svesno se obvinuvam i svesno si baram kazna.

Dlaboko vo sebe kolku i da se unistam kolku i da bidam razocaran, sekogas ke najdam pozitivno nesto, volja, zelba, nadez i pricina i sansa da mu se dade na zivotot, demek utre ke bide podobro :):),

Длабоко во себе сум ранлива..Но сепак оптимист..И длабоко во себе знам дека еден ден ќе бидам тоа шо сакам да сум, а сите шо ме повредиле ќе се каат..

Длабоко во себе сум онаа од порано, кога длабоко во себе бев онаа што сум сега. :toe:
Значи сега сум тажна, раочарана, пасивна, песимист. А бев весела, исполнета со срека, храбра, одлучна, силна, трперлива, бунтовна и рационална наеднаш, решителна, луда. Знам дека тоа уште во мене постои, само ми треба поттик да успеам да се види тоа на површина. Ми треба толку мал поттик како чкорче на оганот, ама не можам да најдам што ке ме поттикне, што ке ме придвижи.Длбоко некаде во мене има срека.

Dlaboko vo sebe imam mnogu neiskazani raboti, koi najverojatno i nema da gi iskazam nikogas, bidejki se samo za mene tie :D. Dlaboko vo mene postoi strav, neizvesnost... postoi sovest koja ako cepnam dlaboko vo sebe pocnuva da pece, pa zatoa i ne cepkam mnogu mnogu. Isto taka dlaboko vo sebe cuvam mnogu moi i tugi tajni, cuvam razbiranje za site luge sto gi poznavam i nivnite cuvstva (iako povrsinski znam da osuduvam). ....
I zatoa izbegnuvam da gledam dlaboko vo sebe oti taa Elena e mnogu cuvstvitelna, sovesna, razbrana, razmisluva za postapkite i si gi priznava greskite.
Poveke ja sakam onaa Elena, sto e hrabra, ladnokrvna, bescuvstvitelna :D :D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom