Дилема

• Креатор на темата Креатор на темата Blackout
  • Време на започнување Време на започнување
не се правиме на Тошо

јас не само што не слушнав никаво оградување осудување на насилниците
од страна на црквата туку напротив потстрек

немој да одиш којзнае колку далеку ене ти тема ..неколку теми тука

те црнилата од минато ја укинале веронауката
види и кај Петиција против црква на плоштад

ќе ти се разјасни ..

епа ако црквата таквите си признава за верници а плус од пред нејзин двор беа тргнати значи во нејзина режија организација

што има тука да се разликува...тоа е тоа !
само констатираме реалност !
Еве јас сум верник и јавно на форумот реков дека МПЦ требаше да се огради од настанот(а не само скопската епаррхија или како се вика)..и јасно реков дека сум против веронаука во училиштата...Проблемот е во интересите реков..оној кој го има Божијот мир шалом во срцето не може да биде насилен..

Де бре луѓе не се прајте на Тошо...разграничете си веќе еднаш што е верник а што не е...луѓе кои во името на црквата истеруваат свои лични интереси..не се верници...туку манипулатори на истите

Тука си во право. Ама тие манипулатори (или некои други) ја измислиле верата тиокму поради таа причина - за да можат да си ги тераат своите интереси преку народот. Прост народ силна држава. Ако го натераш народот да живее во покорување и да страда за да може да оди после неговиот незначителен живот во рајот ти си си го одбрал гајлето. Така најлесно се владее.

Dobro mene ne mi e jasna edna rabota- Oti hristijanite se tolku agresivni luge koga verata propoveda miroljubivost, svrti go drugiot obraz i slcno???? Ako se izjasnis kako ateist gledaat vo tebe kako da si kazal deka si piel kafe so satanata.Neli e glupavo da se izjasnuvas kako vernik a da ne gi pocituvas osnovnite postulati na tvojata vera???

Изгледа на погрешен начин ја разбираат религијата.

А по што Серпико ќе познае дали се верници...јес да е админ..ама за тоа треба нешто друго..

Еве една помош. Само околу 1.5% од македонците се немаат религиски изјаснето. Така да тешко дека тие што биле тепачите на собирот не биле верници. Муслимани знаеме дека не беа, што значи дека беа христијани. А и не гледам друга причина зошто би оделе да протестираат освен ако не се христијани.

Тука си во право. Ама тие манипулатори (или некои други) ја измислиле верата тиокму поради таа причина - за да можат да си ги тераат своите интереси преку народот. Прост народ силна држава. Ако го натераш народот да живее во покорување и да страда за да може да оди после неговиот незначителен живот во рајот ти си си го одбрал гајлето. Така најлесно се владее.

баш така !

помошно средство за владеење !

ништо повеќе од тоа .!

Малку си згрешил да си верник не значи да имаш незначителен живот туку напротив,да го следиш патот кој ти го покажал Бог.Иначе во право си најлесно се владее со верата,на пример во Иран све што нема да се изјасни муслиманско се убива.

.Иначе во право си најлесно се владее со верата,на пример во Иран све што нема да се изјасни муслиманско се убива.

Тоа е пример зошто не смее да се дозволи религиите да се инфилтрираат во државни институции или да имаат политички амбиции .

Еве јас сум верник и јавно на форумот реков дека МПЦ требаше да се огради од настанот(а не само скопската епаррхија или како се вика)..и јасно реков дека сум против веронаука во училиштата...Проблемот е во интересите реков..оној кој го има Божијот мир шалом во срцето не може да биде насилен..

Epa zal mi e da ti kazam deka takvite se veke vid vo istrebuvanje (ako i voopsto postojat) !! A pogolem broj od onie koi veruvaat ne ni znaat da objasnat zosto i vo sto veruvaat. Spored mene za kratko vreme hristijanstvoto ke se pretvori vo tradicija.

Svakam deka znacenjeto na "svrti go drugiot obraz" ne znaci da dozvolis da te iskrsat od kotek ama denesnive hristijani ne dozvoluvaat i da im se opulis u edniot.Neznam oti tolku se vozbuduvaat, nikoj niv ne im ja zabranil verata pa za taka da gledaat na ateizmot.Gospod rekol "Sakajte se" ama kaj nasive vazi "Navreduvajte se". Izgleda deka nekoi luge ednostavno ne se podgotveni za normalen razgovor pa znaat samo da se inatat i koga ke gi dovedes do korsokak se odnesuvaat kako da ja otkrile smislata na zivotot a te ostavaat tebe da zivees vo zabluda :nenene::nenene::nenene:

Тоа е само енигма , "Сврти го другиот образ" во превод би значело дека, доколку им го свртиш и другиот да те удрат(не се работи за насилие туку за настан врз база на кој следуваат серија последични настани кои би ти го промениле животот) кога ке те мавнат втор пат, трет пат, веќе нив ке ги заботи и фактички ти си ја остварил твојата цел .. ако не ме разбираш ке ти преведам подетално ...:smir:

Тоа е само енигма , "Сврти го другиот образ" во превод би значело дека, доколку им го свртиш и другиот да те удрат(не се работи за насилие туку за настан врз база на кој следуваат серија последични настани кои би ти го промениле животот) кога ке те мавнат втор пат, трет пат, веќе нив ке ги заботи и фактички ти си ја остварил твојата цел .. ако не ме разбираш ке ти преведам подетално

Nema pravilno i nepravilno tolkuvanje na religijata. Sekoj moze da si ja tolkuva kako saka i kako mu odgovara. Vo toa e nejzinata tajna na uspehot.
Se e pisuvano dvosmisleno.Ni smrdi ni mirisa.Hermafroditski.

Na primer toa so vrtenje na drugiot obraz moze da se tolkuva i vaka:
Ako nekoj ti ja siluva kerkata daj mu ja i drugata.

Kreditot na religiite im istekuva... se pomalku luge dobrovolno se zatupuvaat.
Nesto sto e bazirano na prevara ne moze da se oddrzi vecno.

Тоа е само енигма , "Сврти го другиот образ" во превод би значело дека, доколку им го свртиш и другиот да те удрат(не се работи за насилие туку за настан врз база на кој следуваат серија последични настани кои би ти го промениле животот) кога ке те мавнат втор пат, трет пат, веќе нив ке ги заботи и фактички ти си ја остварил твојата цел .. ако не ме разбираш ке ти преведам подетално ...:smir:

Сакаш да кажеш дека откако ќе те искршат од ќотек а ти нема да им речеш ништо, нив ќе им падне жал и ќе им биде криво што те удриле у прво време.ИлИ?????????????? ај ако не превод:baeh:

Значи..If it looks like a duck, swims like a duck and quacks like a duck, then it probably is a duck..е ама ова овде не пали..ако некој се нарекува верник,а живее споротивно...не може да се Христијанин, барем не врз основа на методот на индукција..оти оценките овде не ги даваат луѓето туку Бог...Освен ако нема некоја нова гранка ...окорели..

Он може баЌко да се нарекува као сака. Он ВЕРУВА во Бога, и тие ствари ги праи ради нив. Мене па ич не ме боли цеф дали ти него го сметаш за верник или не, дали се срамиш од неговиот чин или не. Тој верува во Бог, нормално, на негов начин пошо библијата може кој како сака да си ја свати.

А по што Серпико ќе познае дали се верници...јес да е админ..ама за тоа треба нешто друго..

серпико беше на правата страна...млади архитекти...наредни експерти па добрите христијани ке ги тепаат...каде е студентскиот сојуз ахххх

Nema pravilno i nepravilno tolkuvanje na religijata. Sekoj moze da si ja tolkuva kako saka i kako mu odgovara. Vo toa e nejzinata tajna na uspehot.
Se e pisuvano dvosmisleno.Ni smrdi ni mirisa.Hermafroditski.

Na primer toa so vrtenje na drugiot obraz moze da se tolkuva i vaka:
Ako nekoj ti ja siluva kerkata daj mu ja i drugata.

Kreditot na religiite im istekuva... se pomalku luge dobrovolno se zatupuvaat.
Nesto sto e bazirano na prevara ne moze da se oddrzi vecno.

ТОЧНО!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom