Дилема

• Креатор на темата Креатор на темата Blackout
  • Време на започнување Време на започнување

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Dobro mene ne mi e jasna edna rabota- Oti hristijanite se tolku agresivni luge koga verata propoveda miroljubivost, svrti go drugiot obraz i slcno???? Ako se izjasnis kako ateist gledaat vo tebe kako da si kazal deka si piel kafe so satanata.Neli e glupavo da se izjasnuvas kako vernik a da ne gi pocituvas osnovnite postulati na tvojata vera???

Очигледно е дека не разликуваш световни луѓе од христијани. И световните можат да се исповедаат за вакви и такви христијани а притоа да немаат поим што зборуваат.
И што беља ти направија тоа немирољубивите рисјани? Патем кажано, вртењето на образот не значи дека некој треба да дозволи да го скршат од ќотек-значењето на тие збориви е сосема поинкаво.

Очигледно е дека не разликуваш световни луѓе од христијани. И световните можат да се исповедаат за вакви и такви христијани а притоа да немаат поим што зборуваат.
И што беља ти направија тоа немирољубивите рисјани? Патем кажано, вртењето на образот не значи дека некој треба да дозволи да го скршат од ќотек-значењето на тие збориви е сосема поинкаво.

Svakam deka znacenjeto na "svrti go drugiot obraz" ne znaci da dozvolis da te iskrsat od kotek ama denesnive hristijani ne dozvoluvaat i da im se opulis u edniot.Neznam oti tolku se vozbuduvaat, nikoj niv ne im ja zabranil verata pa za taka da gledaat na ateizmot.Gospod rekol "Sakajte se" ama kaj nasive vazi "Navreduvajte se". Izgleda deka nekoi luge ednostavno ne se podgotveni za normalen razgovor pa znaat samo da se inatat i koga ke gi dovedes do korsokak se odnesuvaat kako da ja otkrile smislata na zivotot a te ostavaat tebe da zivees vo zabluda :nenene::nenene::nenene:

Си се докажаа верниците колку НЕ СЕ НАСИЛНИЦИ на протестот против црквата! Доволно е тоа да се каже само!

Си се докажаа верниците колку НЕ СЕ НАСИЛНИЦИ на протестот против црквата! Доволно е тоа да се каже само!
Мислиш дека беа верници?

окорели верници ..

па така се декларираат ..таква им е насилничка религијата ..во тоа веруваат
Значи..If it looks like a duck, swims like a duck and quacks like a duck, then it probably is a duck..е ама ова овде не пали..ако некој се нарекува верник,а живее споротивно...не може да се Христијанин, барем не врз основа на методот на индукција..оти оценките овде не ги даваат луѓето туку Бог...Освен ако нема некоја нова гранка ...окорели..

Не „набадај„ без врска, јас сум очевидец на дел од настанот. Православните верници беа собрани во група на аголот од стоковната куќа, а оние кои беа јаааако загрижени ради градењето црква (читај: јааааако изманипулирани од нивните професори, кои лично ги знам!) доаѓаа од кај објектот од поштата. Помеѓу тие две групи НЕМАШЕ никаков контакт, освен упадот од насилници кои налетаа од страната на која стоеја православните верници! И сега!? Првиот заклучок е јасен: верниците, небаре (!!!) ги нападнале студентите, што нема блага врска со вистината!

окорели верници ..

па така се декларираат ..таква им е насилничка религијата ..во тоа веруваат

Атеист, тебе, очигледно се ти е однапред познато....м?

Не „набадај„ без врска, јас сум очевидец на дел од настанот. Православните верници беа собрани во група на аголот од стоковната куќа, а оние кои беа јаааако загрижени ради градењето црква (читај: јааааако изманипулирани од нивните професори, кои лично ги знам!) доаѓаа од кај објектот од поштата. Помеѓу тие две групи НЕМАШЕ никаков контакт, освен упадот од насилници кои налетаа од страната на која стоеја православните верници! И сега!? Првиот заклучок е јасен: верниците, небаре (!!!) ги нападнале студентите, што нема блага врска со вистината!

Dobro mislam deka nie ne moze da znaeme kako se deklarirale tie sto go napravija neredot. I bez toa mislam deka ne e tolku vazen eden slucaj za da se zboruva so sigurnost za nesto.Sepak i da ne e slucajot so crkvata postojat dovolno primeri kade sto hristijanite bile nasilnici i kolele, palele, besele, ama toa e najverojatno taka oti gospod taka im rekol. Gospod pravi isklucoci za nekoi luge pa im dozvoluva da pravat so sakaat a nekoi ako ja opulat nakrivo ikonata ke gorat, prvo srede plostad na klada a posle cela vecnost vo pekolot:nenene::nenene:

Ima vo biblijata mnogu mesta kade se preporacuvaat masakri nad 'nevernicite'. biblijata e intersena bidejki sekoj moze da si najde sto saka, plus ako mu odgovara da go tolkuva bukvalno, a ako ne mu odgovara togas simbolicki.
Nema jasni standardi po koi nekoj e hrisitjanin ili vernik osven ako ne se deklarira kako takov. Znaci 2 milijardi se deklariraat kako risjani. E sega velat nekoj ne bilo toa dovolno samo da se kazis deka si risjanin znaci ima mnogu pomalku od sto se deklariraat. Ama ko ke sakaat da dokazat deka e najjaka religija togas se sepak 2 milijardi. :pos2:
Primeri :
'Ako maz e faten vo siluvanje mlada zena so koja ne e veren, treba da plati 50 srebrenici na tatko i mora da ja zeme za zena bidejki ja obescestil i nikogas ne smee da ja napusti'. (Star zavet)
Znaci siluvana devojka treba da se mazi so svojot siluvac i da ostane cel zivot so nego, hahaha koe ludilo covece!

'Gnevot bozji padna na niv i toj gi pogubi nivnite najsilni mazi.Gi pogubi najsilnite mazi izrailski no i pokraj ova lugeto prodolzija so grev.Odbivaa da poveruvaat vo negovite cuda i toj gi prekrati nivnite zivoti vo grev i im donese godini na teror. Koga bog pogubi mnogu od niv tie konecno se pokajaa i se svrtea kon boga. (Star zavet)
Znaci ako ne veruvas (ateist) eve sto te ceka:pos2:.

Мислиш дека беа верници?
Па со оглед на тоа шо имаше жени и мажи постари од моите, да! Ете ви го администраторот Серпико! Прашајте го! Он беше од страната на архитектите!

Па со оглед на тоа шо имаше жени и мажи постари од моите, да! Ете ви го администраторот Серпико! Прашајте го! Он беше од страната на архитектите!
А по што Серпико ќе познае дали се верници...јес да е админ..ама за тоа треба нешто друго..

А по што Серпико ќе познае дали се верници...јес да е админ..ама за тоа треба нешто друго..

????????????????????

при толку весници , слики , телевизии , радија , видео клипови по нетот ...

имаше слики видеа како се организираат од пред седиште на МПЦ , соборен храм

тоа била една група , па една група одела преку камени мост ,па една група од кај ГТЦ ...

планирана акција да ги стават у стапица да ги убијат ли ..којзнае што

станува збор за насилничка религија ....каде верниците под верување поимаат насилство ...тоа им е верата

и не може да кажеш дека не се верници ...таква им е верата

????????????????????

при толку весници , слики , телевизии , радија , видео клипови по нетот ...

имаше слики видеа како се организираат од пред седиште на МПЦ , соборен храм

тоа била една група , па една група одела преку камени мост ,па една група од кај ГТЦ ...

планирана акција да ги стават у стапица да ги убијат ли ..којзнае што

станува збор за насилничка религија ....каде верниците под верување поимаат насилство ...тоа им е верата

и не може да кажеш дека не се верници ...таква им е верата
Де бре луѓе не се прајте на Тошо...разграничете си веќе еднаш што е верник а што не е...луѓе кои во името на црквата истеруваат свои лични интереси..не се верници...туку манипулатори на истите

Де бре луѓе не се прајте на Тошо...разграничете си веќе еднаш што е верник а што не е...луѓе кои во името на црквата истеруваат свои лични интереси..не се верници...туку манипулатори на истите

не се правиме на Тошо

јас не само што не слушнав никаво оградување осудување на насилниците
од страна на црквата туку напротив потстрек

немој да одиш којзнае колку далеку ене ти тема ..неколку теми тука

те црнилата од минато ја укинале веронауката
види и кај Петиција против црква на плоштад

ќе ти се разјасни ..

епа ако црквата таквите си признава за верници а плус од пред нејзин двор беа тргнати значи во нејзина режија организација

што има тука да се разликува...тоа е тоа !
само констатираме реалност !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom