ANTIPATER
of Macedon
- Член од
- 8 јуни 2008
- Мислења
- 1.181
- Поени од реакции
- 44
Фашистот Грујо е крив ,нели гледаш дека распишал и тендер за гасни комори...:pos2:KOJ TOA GO UNISTI? PRASANJE ZA 1 MIL DOL.:pos2:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фашистот Грујо е крив ,нели гледаш дека распишал и тендер за гасни комори...:pos2:KOJ TOA GO UNISTI? PRASANJE ZA 1 MIL DOL.:pos2:
Во Германија не е така, од 1.Јануар 2007, пушањето е забрането во сите јавни и пословни просторији. Значи во фирмите порано имаше просторија каде работниците смејат да пушат а сега нема и пушат надвор.
Во рестораните ситуацијата е слична освен ако ресторанот нема посебна просторија каде што ке може да се пуши.
Е сега тоа што е апсурдно да се споредува Македонија со Германија тоа е друга тема.
Лично мислам дека повекето од законите се преизбрзано донесени , без никаква предходна подготовка, а не им е ни времето кога нисто не функционира во државата сигурно со закони за алкохол и цигари нема да се оправиме.
AJDEEEE) Poleka de pa neli se stremime kon evropa? Epa vo taa evropa nema alkhol , zabraneto frlanje odpad, disciplina na evropjani po najrigorozni merki .Dali nekoj saka da zivee vo anrahija ? Mene mi smeta gjubre na ulica , mi smeta uriniranje na sekoj kjosh, mi smeta diveenje po ulica .Jas nesakam da ziveam vo drzava koja ne vladee zakon i pritoa se vika makedonija koja se stremi kon evropskite vrednosti.:smir:
Росоњерка, зарем не мислиш ваљда дека ние го измисливме светот?
И секое нарушување на личните слободи кое оди во крајни граници, нема да го прифатам. Што сме бе, да го е**м (цензурирано од совет за радиодифузија)....Машини за гласање?!
кога бев во Будимпешта на улица неможеше да се види обична трошка нити пикавец за разлика од кај нас во Скопје каде на секој чекор има ѓубре
Ouuu...ѓубре у Скопје колку сакаш.кога бев во Будимпешта на улица неможеше да се види обична трошка нити пикавец за разлика од кај нас во Скопје каде на секој чекор има ѓубре
Значи сепак Е така како што напишав. Не знам што идеш контра....сам себе се побиваш ми кажуваш според закон било забрането ама...имало посебни простории.. па знам бе суртук еден, тоа и го барам, дај ми го и на мене ..
Во Будимпешта немало пикавци, ама имало корпи. Е сеа ние не сме толку богати за корпи, па пикавци чуваме по улици.
Значи ти би диктатура, само ради култура ?Точно, му фалат пари.
Точно, му фали пристоен живот. Како мислиш човек да добие пристоен живот ако тој самиот не е пристоен?
Му фали демократија, али не му треба анархија!
Му фали иднина, пошто не знае сам да си ја створи.
Ма дааај. Немој со такви провидни финти.А, тоа што толку многу ја потценуваш основната култура, кажува многу за тебе. Имаш уште многу да учиш како се постигнува било што во животот...
"Иди бегај" е израз на еден....веќе починат актер, од EX-YU просторите. Ништо злонамерно.За бегање.. немам потреба... мене ми е супер :helou:
Porano lugeto se srekavaa vo restorani na vecera ili rucek,pa kolku tolku druzenjeto bese prisutno.Sega i toa poveke ne e mozno.Zarem treba da se zatvorime vo kafezi i da komunicirame sami so sebe?
јбг ние дозволуваме и тоа не само 4 има некои ѓубриња што се таму како домаќини цели 17 годиниOuuu...ѓубре у Скопје колку сакаш.
Со тоа што она базичното...тако звано trash
од цела Македонија го дотеруваат и
у влада го складираат.
И скапуе таму добри 4 год.
Тоа ти е друже...
поемата за ѓубрето.
Значи ти би диктатура, само ради култура ?
Јас разбирам дека основната култура е дел од едно цивилизирано и напредно општество...но да кажеш дека тоа е главниот проблем, а не мал дел од главниот проблем....
Е тоа е веќе претенциозно.
"Иди бегај" е израз на еден....веќе починат актер, од EX-YU просторите. Ништо злонамерно.