Diablo 3

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Интересно е што ова е раширена заблуда низ нашата играчка популација, предпоставувам заради ширењето на погрешната употреба на зборот низ играчниците.

Како и да е објаснето ти беше детално и документирано погоре дека тој термин се употребува исклучиво кога кога група или цел рејд погинува наеднаш и без исклучок. Терминот не може да се употреби за поединец.
Ова е нешто што би го знаел секој играл игра како wow, па уште од ванила. Е сеа ако (од најразлични причини) никогаш не си бил во PvE гилд каде се збори англиски, повторно идеме до ситуацијата каде не си имал прилика да го научиш вистинското значенње на терминот.

Можеби за тебе диабло 2 и WOW ванила се првите искуства.
Јас игри играм уште од кога не беше можно (или економски прифатливо) да ги снимиш на медиум, па требаше да го одчукаш кодот во бејзик.

Па потоа магијата на С64 со неповторливите Елит, ГнГ, Грин Берет и редица други.
Ниту во тоа време ниту потоа во мноштвото други игри на платформи од Амига до РС, ниту низ списанијата ниту низ муабет ниту ни во раниот интернет, никаде никој тогаш не го употребуваше терминот wipe во денешното значење.
WIPE е нова кованица, скована од играчката заедница со појавата на ММОРПГ игрите.

Туку ајде доста беше, по тонот те читам колку си кадарен за интересен и интелегентен гејмерски муабет.
Продужи да си „вајпаш„ на акт3 во Д3.
Ignorance is bliss.
Како ке кажеш мудрецу така е....

dali ima gemovi za soketi da se stavat, nemozam da najdam na aukcija imam edna sekira so socket a nemam gem

Аукцијата за commodities (гемови, рецепти итн) не е функционална моментално, исклучена е. Така да единствени опции кои ги имаш е да позајмиш гемови од другар, да ги купиш преку трејд канал, или да ги најдеш самиот.

Со која класа најлесно може да се помине Инферно ? Или нема таква :P ?

Со која класа најлесно може да се помине Инферно ? Или нема таква :P ?
Со сите класи е зезнато.Види фармај го акт 1 подсобери добра опрема па пробај продолжи на акт 2.Без добра опрема ништо не правиш на акт 2 само ќе гинеш безвезе :D :D

А истото важи и за сите наредни акти, ако немаш опрема џабе ти е све, така да фармање на претходен акт е добр аопција, арно ама доколку не ви се падне ништо тогаш гледајте да исфармате доволно злато за да ја куите опремата од AH.

Какви гомна се овие Blizzard, со најновиов пач напраиле рестрикции и оние што ја купиле играта надвор од Америка неможат да ја играат на англиски јазик.. ауу:facepalm:

https://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/4552509354 / http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5589547742 /https://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/4209821334 / https://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/4551560017,
И што е најлошо, во предпоследниов линк blizzard employee потврдува дека може да се игра на англиски од секаде
СРА МО ТА
Мамата нивна глупа...

Какви гомна се овие Blizzard, со најновиов пач напраиле рестрикции и оние што ја купиле играта надвор од Америка неможат да ја играат на англиски јазик.. ауу:facepalm:

https://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/4552509354 / http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5589547742 /https://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/4209821334 / https://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/4551560017,
И што е најлошо, во предпоследниов линк blizzard employee потврдува дека може да се игра на англиски од секаде
СРА МО ТА
Мамата нивна глупа...

Јас ја имам купено играта надвор од Америка и без проблем играм на анлиски јазик после пачот.

Ако ги прочиташ убаво линковите што ги стави ќе видиш дека сите таму што се бунат уствари ја имаат купено руската верзија. Руската верзија е речиси три пати поефтина од глобалната верзија, така да нормално е да има вакви рестрикции, да може само на руски да се игра. Иначе никој немаше да плати 60 евра, сите ќе ја купуваа руската верзија.

Јас ја имам купено играта надвор од Америка и без проблем играм на анлиски јазик после пачот.

Ако ги прочиташ убаво линковите што ги стави ќе видиш дека сите таму што се бунат уствари ја имаат купено руската верзија. Руската верзија е речиси три пати поефтина од глобалната верзија, така да нормално е да има вакви рестрикции, да може само на руски да се игра. Иначе никој немаше да плати 60 евра, сите ќе ја купуваа руската верзија.
Така.. е сега проблемот е што јас купив клуч од друг retailer, тврдеа дека клучот е ЕU, а всушност е RU only.. сега ми враќаат „
Hi there, the game is fully region free multi-languag sir“.
http://img152.imageshack.us/img152/803/88300911.jpg

Owned..

Така.. е сега проблемот е што јас купив клуч од друг retailer, тврдеа дека клучот е ЕU, а всушност е RU only.. сега ми враќаат „
Hi there, the game is fully region free multi-languag sir“.
Owned..

Проблемот се тие сајтови што продаваат клучови. Купиле руски клуч за 25 евра, го продаваат за 45-50 евра, лажејќи дека е глобал. Они се во ќар, а тие што купуваат од нив се заебани.

Затоа никогаш не купувам од такви сајтови. Подобро ќе платам повеќе, ама да знам дека никој нема да ме заебе.

Иначе пробај симни го рускиот клиент и види дали може да се намести на англиски. Мислам дека прочитав такво нешто на еден од линковите што ги стави погоре. Е сега проблемот е што најверојатно ќе можеш само на руски сервер да играш и ликот што си го играл на европски/амерички сервер до сега, нема да можеш да го играш веќе.

Your account has been banned for Obscene Language
ц,ц,ц ради "goddamn" бан испив. Веќе се множат луѓето што го имаат проблемов.

As i already stated in the italian forum.
This situation was caused by 2 enormous errors on your part, blizzard:
1) Allowing users to play in their language of choice with a russian key up until today, causing sellers to think they could sell RU keys as EU. Also allowing them now to say "blizzard did it, when we sold it it was a genuinely EU key" and keeping our money. The fact that they worked perfectly also caused other users to reccomend those sellers as legitimate ones, leading other customers to buy their keys.
2) Having one of your employees state that you can change the language in the russian version, when it was blatantly false.

With this patch you're effectively removing a core functionality that was present when i bought the product. I'm not sure this is legal.

This is also easily solvable. Let users with a ru key bought up to today play with the language they please.

Thats funny Lurdlespor, i thought you said i can chose the language i want to play this in after release.

I preordered because of YOU and YOUR confirmation.

But i guess Blizzard knew perfectly well that used keys can't be returned, so they told us its gonna be fine.

Thank you for defrauding me for my money Blizzard.

But you can feel good about yourselves, among all the criminals worldwide, you have the nicest website layout.

maybe you weren't following this whole fiasco close enough. let me recap.
person makes a thread asking if Russian version will be allow to change languages. Blizzard employee replies to the thread confirming that yes, we will be able to choose any language with Russian game version. people bought the game and true enough, they were able to change language.
a day later blizzard disables language change function for people with Russian version. that same employee edits his original post saying "nope, Russian version is only Russian, sorry".

i don't think we would have these complaints if all the posts regarding Russian version were created BEFORE people bought it, not after.
EDIT:

fail company is fail...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
ц,ц,ц ради "goddamn" бан испив. Веќе се множат луѓето што го имаат проблемов.

А чекај бан попи на форумите? Или целата игра ти ја оневозможија?

Страшна утка им е ова со локализацијата, катастрофално ќе се одрази ова врз репутацијата на Близард ако продолжат со вакви лимитации во нивните игри.

Прво ти го хакнуваат акаунтот на сингл плеер игра, сега на производ што ти е платен ти оневозможуваат да си избереш јазик. И на крај зошто им се офлајн серверите, а тебе ти се игра мора да чекаш да ги уклучат.

Одлична е играта и баш мислев летово да ја купам, ама нема шанси да дадам 60 евра за компанија што ги следи стапките на EA. Ќе ја купам кога ќе биде на добар попуст. ;)

А чекај бан попи на форумите? Или целата игра ти ја оневозможија?

Страшна утка им е ова со локализацијата, катастрофално ќе се одрази ова врз репутацијата на Близард ако продолжат со вакви лимитации во нивните игри.

Прво ти го хакнуваат акаунтот на сингл плеер игра, сега на производ што ти е платен ти оневозможуваат да си избереш јазик.

Одлична е играта и баш мислев летово да ја купам, ама нема шанси да дадам 60 евра за компанија што ги следи стапките на EA. Ќе ја купам кога ќе биде на добар попуст. ;)
Па од форумот ме банираа ама за годдемн ја мислам е апсурдно да се банира..Нормално ке ги следат на ЕА стапките коа се здружија двете компании..Али ова со јазиков и рестрикциите, чисти бруки..

Да беше потегов ради кутрите руси демек, па да сфатам.

Ама таа цена е ставена заради зголемување и билдање на продажба таму, пошто иначе НИКАД нема да им ја купат по нормалната цена. Нивно е какви рестрикции ќе стават, ама факт е дека со неставање на "only in russian" уште веднаш заебаа ептен работа.

Не верувам дека е намерно, едноставно се попалиле по профит во Русија, каков таков, ама заборавиле дека денес е интернет доба и секој може да има пристап до тие клучеви. На крај краева, јас лично ќе го решев овој проблем со давање на лимитиран број на клучеви (руски) или понатамошно филтрирање на секој нов клуч по јазик, а на дотогаш купените и активирани да си останат global.

Многу лошо решен потег...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom