Џон Мекејн ја наоружувал УЧК

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Твојот глас е твое право,ТВОЕ!
Anyway,мене ова повеке ми личи на ’’лук ет ми,ам фром д стејтс’’,ти бе батка ако на 29 години прашуваш тинејџери за кого да гласаш,не ти се пишува за арно.

:pos2:

Е, сега ме изнасмеа, знаеш! Од вакви луѓе мене ми се лоши кога ќе дојдам дома, што мислат дека сите иселенеци од таму се чаталат каде живеат! Као нас овде мед и млеко да ни тече. Нема тука ништо за фалење, да ти кажам право. Дома кога ќе дојдам, уста не отварам да прозоборам од срам, затоа што ми се смееја како сум зборела. Фантастично!

McCain не ми се свиѓа ама баш уопште. Тој само проповеда како уште ќе седиме во Ирак и ќе ја продолѓуваме војната, а од кај да знам дека нема да заѕвони воени труби и за Иран?

Работава со нас иселеници е тоа што мораме да мислиме и за нашите животи во Америка, ама и за нашата татковина. А по се изгледа на овие избори тоа све се коси.

И, Крејзи Појол, другарче, не барам ја совети. Оваа 29 годишна жена следи и дебати и све. Само што овде на телевизија не ги прашуваат за нивните ставови кон Балканот, него за Ирак, за имиграција, за економија, за школо.

И стварно се надам дека Ron Paul ќе влезе во главните избори како independent. Сите се интересираат за тоа, затоа што гледаат дека медиумите само го исмеваат, не му даваат доволно позитивно новинарско покритие и телевизиите го чуваат во дебати само затоа што покренува големи донации.

MakKejn e zasega edinstveniot izbor. Da vidime do koja merka kje go obrabotat konzervativcite za da bide prifatliv. Toa e kluchot, tie mu se protivotrov. Ako ne, zasega pobduva crniot - najlosha varijanta za nas - a ovaa "lepotica" kje ti go kroi zhivotot:

buar02_power.jpg

Inaku, da povtoram, MekKejn e chivekot koj shto sakashe da ja prevzeme Republikaskata partija so demokratska poddrshka i da im ja predadena Demokratite. Zatoa konervativcite go mrzat. Mnogu e prefrigan, stara garda e. Shto se odnesuva do nadvoreshni raboti, samiot reche pred mesec dena deka "kje ima ushte vojni" (shot ne znachi deka nema da ima so Barak Osama).

Dodatno zagrizhuva deka komunjariove mu nashle kompromitirachki materijal za vreme na prestojot vo zatvorot vo Vietnam (navodno Rusite tamu go skrishile so tortura i prifatil da bide "niven"). Mislam deka Rusite imaat pushetno inmformacija do Hilary. Samo ne se znae javno, dalli i kolku Kina ja pomaga Hilary, kako shto investirashe milioni dolari vo kampanjata na mazh i.

Epa koj i da pobedi izgleda ke bide dobro za albancite, a i koga pobedi Bush se isplasivme , no ete se pokaza deka nisto ne se promenilo vo politikata, mislam deka amerikancite imaat nekoja vekovna strategija, i koj i da doagja ke si ja prodolzi taa politika.

Секакви приказни кружат за Американските кандидати за претседател, само да се оцрни повеќе и повеќе...Трачеви

MakKejn e zasega edinstveniot izbor. Da vidime do koja merka kje go obrabotat konzervativcite za da bide prifatliv. Toa e kluchot, tie mu se protivotrov. Ako ne, zasega pobduva crniot - najlosha varijanta za nas - a ovaa "lepotica" kje ti go kroi zhivotot:

buar02_power.jpg

Inaku, da povtoram, MekKejn e chivekot koj shto sakashe da ja prevzeme Republikaskata partija so demokratska poddrshka i da im ja predadena Demokratite. Zatoa konervativcite go mrzat. Mnogu e prefrigan, stara garda e. Shto se odnesuva do nadvoreshni raboti, samiot reche pred mesec dena deka "kje ima ushte vojni" (shot ne znachi deka nema da ima so Barak Osama).

Dodatno zagrizhuva deka komunjariove mu nashle kompromitirachki materijal za vreme na prestojot vo zatvorot vo Vietnam (navodno Rusite tamu go skrishile so tortura i prifatil da bide "niven"). Mislam deka Rusite imaat pushetno inmformacija do Hilary. Samo ne se znae javno, dalli i kolku Kina ja pomaga Hilary, kako shto investirashe milioni dolari vo kampanjata na mazh i.

Од Хилари ми се згрози кога гордо кажа за нејзината foreign policy и како ги отворила границите од Македонија за да им овозможи на бегалци од Косово да дојдат.

Обама е таков хипокрит, овде се дуе како се бори за „малиот човек“ и за малцинства, а од друга страна практикува други ствари, како македонското прашање.

На никој не им гајле за наша Македонија.

МекКејн е најбезбедниот избор за Македонија, но каков избор е за Американциве, на кои им е преку глава од војни.

Искрено, се размишљав да му пратам e-mail на Обама и да му се обратам за овие теми, но не знам ни како да почнам, ни како да завршам.

А за срања за кандидативе...тек ќе искачаат. Што поблиску е Ноември, толку повеќе hate-ads ќе се видат

a be aman so ovie gluposti ne velam ne vazeno e koj ke bide pretsedatel na sad ama koi i da e ke bide isto toa im e zacrtana strategija i nema da moze taka lesno eden covek da ja promeni

Аман бе луѓе!

Па за кого да гласам сега ја?

Обама ако е одбран од демократите - он е со Грците

Клинтоница - а бе ајде! Никако.

Сега и ова за Мек Кејн?

Па кажете за кого да гласам!!!

За Рон Пол

За Македонија најБЕЗБОЛЕН кандидат беше РУДИ ЏУЛИЈАНИ!

Vidov deka mnogu imaat napisano deka USA ima glavna strategija i jas pisuvam za toa samo za da izvrsam konfirmacija na toa. Imaat zacrtano strategija za narednite 20-30 godini i kako so kazavte nema da ja izmeni eden 4ovek eden pretsedatel, koj i da dojde na vlast ja zastapuva taa strategija

Sega establishmentot pochna da go drma MekKejn. Po Ustavot na SAD, ne mozhe da si precedatel ako ne si roden na Amerikanska teritorija. MekKejn e roden vo Panama, potochno vo amerikanska baza na otkupeno zemjishte od SAD koe se smeta deka e amerikanska teritorija. No sega NY Times argumentira deka MekKejn e roden vo Panamskiot kanal - shodno sega (povtorno) mora da dokazhuva dali e mozhno da e vo igra?!

" Mr. McCain was born on a military installation in the Canal Zone, where his mother and father, a Navy officer, were stationed. His campaign advisers say they are comfortable that Mr. McCain meets the requirement and note that the question was researched for his first presidential bid in 1999 and reviewed again this time around. ..."

http://www.nytimes.com/2008/02/28/u...=rss&pagewanted=print&oref=slogin&oref=slogin

Пу у курац... не знаев за ова... нишо изглеа за нас боље ќе беше Рон Пол или Руди Џулијани... :(

Кој и да победи ЦИА ја крои Американската стратегија ЦИА е држава во држава дали мислите некој до ЦИА ќе му даде на некој политичар да си игра .
Нема шанси.
Прашајте ја фамилијта Кенеди тие си знаат најдобро
Џулијани зошто се одкажа бидејки знае нагоре нема слобода врвот станува се потесен и потесен

Абе, види, тој се е продавач, си работи на процент...
Наишол на племе, кое има пари и нема мозок, пошто мозок не може да им даде и да сака, може барем да им ги земе парите.
Тебе кој ти е крив кога не знаеш да продаваш па мораш да работиш за плата?
Денес на љонгите, утре на пакистанците, задутре на ирак....
Правилото е понуда и побарувачка, а кога е добра побарувачкатра, тогаш, КО ДА ВИШЕ!!!!!

Искрено, се размишљав да му пратам e-mail на Обама и да му се обратам за овие теми, но не знам ни како да почнам, ни како да завршам.

Па почни со You nigger :pos2: :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom