Dexter

Веќе неколку дена се воздржувам да пишам на темата за Декстер, не сакам да бидам премногу негативен бидејки има овде доста луѓе на кои уште им се допаѓа серијата ама сепак ќе си кажам.

Од солидна серија Декстер премина во најглупа серија која што моментално ја пратам и тоа убедливо на последно место. Катастрофална приказна испреплетена со десетици дупки во сценариото во секоја епизода, бесцелни ликови кои немаат никаква улога во приказната туку само трошат време во епизодите, спорен жанрот е драма мене повеќе ми личи на Sci Fi бидејќи во Декстер детективската работа е на подолно ниво од некоја полициска станица во Долно Дупени, а пак љубовните приказни во серијата ..................

Веројатно последниот добар момент во серијата беше финалето во кое умре Рита, а најмизерен момент или епизода (нема да ви се верува нема да изберам од последната сезона) ми беше епизодата коа Декстер ненадејно одпатува 500 миљи за да убие човек на фарма не се секавам каде и го фрли во силосот.

серијава е целосно искочена мислам.. сите сезони или имаат најава и за уште некоја сезона? - ми се гледа некоја серија што е конечна и официјална... се напињам кога треба да чекам! - ко шо се заебав со breaking bad & the walking dead

Има цели 7 сезони, далеку од малце....ќе се убиеш од гледање :D

Секако следната е последнa т.е. 8....мада јас би препорачал нешто друго, серијава отиде downhill после сезона 4.

Има цели 7 сезони, далеку од малце....ќе се убиеш од гледање :D

Секако следната е последнa т.е. 8....мада јас би препорачал нешто друго, серијава отиде downhill после сезона 4.
ајде кажи препорака твоја...

Почнав да ја гледам Декстер негде средата, денес завршив прва сезона :)
Серијава нешто многу не ме воодушевува, но дефинитивно е заразна и не дозволува ништо друго да ти го одземе вниманието додека ја гледаш
Инаку, прашање, во секоја сезона уствари сите епизоди се однесуваат на откривањето на x персона? :) (покрај другите случаи успат)

Почнав да ја гледам Декстер негде средата, денес завршив прва сезона :)
Серијава нешто многу не ме воодушевува, но дефинитивно е заразна и не дозволува ништо друго да ти го одземе вниманието додека ја гледаш
Инаку, прашање, во секоја сезона уствари сите епизоди се однесуваат на откривањето на x персона? :) (покрај другите случаи успат)

Во скоро секоја епизода има по еден негативец, но има и по еден „главен“ негативец кој убива цела сезона.
Главниот секогаш најлошото го снаоѓа на крај.

Не ми се верува дека едно време, не ми текнува која сезона беше кога го уби бившиот маж на Рита, го направија дека е на вена. Тоа мислам дека е нај epic момент во цела серија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom