Dexter

She had it coming, али не така. Зошто?
Кога дојде сцената со 3-те прасиња(прасе, коза и овен), очекуев дека ќе има таков истрел, а пред тоа не.
Требаше он да си заврши работа.

Ќе биде изгледа он неа пукал, она него вратила.

И што ќе праат од септември? Partners in crime ќе бидат?

Ех....

п.с. Отидоа џабе 5+ минути со Архивските снимки од Доукс. Можеле со нешто добро и интересно да ги пополнат или епизодата да си трае 50 мин.

Како побогу ќе го намести Хектор кога ЛаГуерта е убиена со пиштолот на Деб? Ќе сфатат дека пиштолот на овоj не е истиот .. Ах бре... И што бидна со Хана, на чиjа врата го остави тоа отровното цвеќе? Лелеле само Харисон да не се отруе :(

Не се сеќавам дали тука пишав, но уште од старт кога ЛаГуерта почна да се сомнева знаев дека Дебра ќе пука во неа... Колку и да беше лош лик во изминативе сезони, мислам дека ега донесе некоја свежина (со оглед на тоа дека сезонава беше очајна). И Дебра со кој памет го прави сето тоа... На нејзино место било кој до сега требаше во лудница да заврши. Очекував дека ќе си пука во глава наместо да бира меѓу Дектер и ЛаГуерта...

Не очекував дека толку ќе ме погоди смртта на ЛаГуерта... Ја убија кукавички.

Како и да е, крајот не ни даде некој мотив за со нетрпение ја очекуваме новата сезона. Според мене, Марија има оставено нешто зад себе. Дали тоа ќе му го остави на Анхел или на старецот, сите материјали нема да останат заборавени. Дебра ќе му пресуди на Декстер, а она ќе заврши во затвор (ќе го убие па ќе се предаде....). Тоа е финалето за сезона 8. Харисон ќе биде отруен од Хана, евентуално заедно со сестрата на Анхел. Декстер ќе ја убие Хана. Уште малку и Хамлет ќе го реконструирам... ама така ќе биде :)

Требаше Масука да се пензионира и да отвори секс шоп, а не Батиста ресторан.

Подоцна ке пишам за импресиите од оваа сезона.

Просечно финале за просечна сезона.

Дебра ја гушка крвавава ЛаГуерта за во следната сцена да се шета на забавата без капка крв на фустанот.
Понекогаш си мислам дека сценаристите на серијава се мајмуни од зоолошка.

Си направија материјал за нова 8ма сезона.... ЧЕСТИТКИ

и што не чека во 8ма сезона - бркотница со убиството на Марија, многу плачипичкосувања, солзи, нови врски - понатаму шпански заплет на релација Хана и Дебра - кога сме кај оваа има да се плеснат со Декстер па искри да фрла, нема каде повеќе приказнава сега парнерство со неа ќе развива - мирен крај веќе серијава не би имала како и да гледаме, ќе биде трагедии на крај - а и кој ги ебе

Абе што се стегате пишувајте без спојлери, не може да расипете ништо, сценаристиве уништија се.
Мислам која глупост човече. Декстер го успива Естрада на фреквентно место како парк и никој ништо не приметува? Абе ај. И пази Естрада и се јавува на Ла Гуерта и вика во контејнерот сум, оваа муж, без засилување оди да се соочи со Декстер.

За другиве глупости муабет не ми се прави. На што дроги се сценаристиве не знам, ама од нив не можат логички да мислат.

Која трагедија од финале човече....уште па јас Dexter финалево, пред финалето на Homeland го гледав.
Ама на крајот со фустанот беше јаготка на шлагот:pos:

Просечно финале за просечна сезона.

Дебра ја гушка крвавава ЛаГуерта за во следната сцена да се шета на забавата без капка крв на фустанот.
Понекогаш си мислам дека сценаристите на серијава се мајмуни од зоолошка.

Има одредено време од кога ја гушна Ла Гуерта па до забавата. Не е до толку глупа да се прошета со доказ на себе. Има blood expert со неа.

Да имаше утки во сезоната ама јас сум задоволен. Мора да дојде крај на серијава, не може да продолжи 10+ сезони во кои Декс е ладнокрвен убиец. Ако продолжи така ке стане монотоно. Мора да се пробудат чуства во него. Во трета сезона бараше пријател во Мигел Прадо, во петтата во Лумен и тагата по Рита, се заљуби во Лајла и Хана, шестата сезона беше поврзана со религија, мастралните прва и четврта сезона со брат му и Тринити. Снемува сценарија.

Исак Сирко беше полн погодок во сезонава. Споре мене најепик сцена беше кога седеа Декс и Сирко во барот и муабетот за тоа колку се слични.

Лично за оваа сезона очекував Дебра да се откаже од него и да го открие. Така Декс да го дознаат сите кој е и да се откаже од овој живот и полицијата но да продолжи со the dark passenger. Така да се ослободеше од се што го кочи( да сфати дека е подобро да ги остави децата) и да почне да убива слободно, да стане freak on a leash, па во 8та сезона да заврши со негова смрт.

Има одредено време од кога ја гушна Ла Гуерта па до забавата. Не е до толку глупа да се прошета со доказ на себе. Има blood expert со неа.

Да имаше утки во сезоната ама јас сум задоволен. Мора да дојде крај на серијава, не може да продолжи 10+ сезони во кои Декс е ладнокрвен убиец. Ако продолжи така ке стане монотоно. Мора да се пробудат чуства во него. Во трета сезона бараше пријател во Мигел Прадо, во петтата во Лумен и тагата по Рита, се заљуби во Лајла и Хана, шестата сезона беше поврзана со религија, мастралните прва и четврта сезона со брат му и Тринити. Снемува сценарија.

Исак Сирко беше полн погодок во сезонава. Споре мене најепик сцена беше кога седеа Декс и Сирко во барот и муабетот за тоа колку се слични.

Лично за оваа сезона очекував Дебра да се откаже од него и да го открие. Така Декс да го дознаат сите кој е и да се откаже од овој живот и полицијата но да продолжи со the dark passenger. Така да се ослободеше од се што го кочи( да сфати дека е подобро да ги остави децата) и да почне да убива слободно, да стане freak on a leash, па во 8та сезона да заврши со негова смрт.
Не ме смеј, те молам.
Целата под-приказна со Кашка и Сирко беше една од најлошите под-приказни во Декстер, само минатата сезона имавме полоша под-приказна.
Не знам ни од кај да почнам со глупави сцени и дупки во приказната, ама врвот дефинитивно беше преку ден Исак му прави гангстерски drive-by на Декстер додека купува крофни, за вечерта да си прават муабет еден до друг во геј бар. На кој му текнало да го напише ова, алал нека му е.

Првпат после сите изгледани сезони на Декстер веќе да не ме гајле дали ќе има нова сезона, или пак да ме интересира како ќе се одвиваат настаните. Финале со 300 дупки, Мариа сигурно мислила дека Декстер после 200 убиства почнал да им давал право на жртвите еден последен повик да искористат, или пак го оставил врзан на маса со телефон и искочил да си купи 2-3 пива да се смири малку. На самиот крај почнав да се смејам неконтролирано, додека е очекувана различна реакција, комедија, 0, катастрофа.

Мислам која глупост човече. Декстер го успива Естрада на фреквентно место како парк и никој ништо не приметува? А

За ова зборам од прва сезона уште.....НЕМОЖЕ никогаш да нема никој кога Декстер ги упсива жртвите, поготво не во моментите кога тоа се случува сред бел ден!

21693521.jpg

Шо ви е бе, како не ви се допадна финалето? Мене ми остави преголем впечаток и мислам дека заслужува да му удрам една анализа. Ајде, по ред:

- Епизодата започнува емотивно. Хана: „Рече дека ме сакаш“. Декстер: „Тоа е точно и затоа те пратив на доживотна робија“. За оние кои си мислеа дека Декстер се изглупира што ја прати Билјарката во затвор и дека таа може да го издаде колку да се спаси... ништо од тоа. Тајната Хана ќе ја чува до гроб. Зошто? Бидејќи во спротивно серијата би добила на динамика. Декстер: „Ми недостигаш многу, како баш сега најде да отидеш во затвор“? Хана: „Заеби пенкалото, секако докази исчезнуваат од полицијата секоја епизода и никој не одговара. Дај да одиме во Аргентина“. Декстер: „Не, има уште една сезона, што мислиш дека е ова, Homeland“? Крвав бакнеж за крај.

- ХАРИСОН! Овонеделното потсетување дека Декстер е татко. И дека Џејми е мајка. Не знам што се случи со нејзината магистерска и како и` оди со вегетаријанството, ама едвај чекам да дознаам наредната сезона.

- Лагуерта упаѓа и го апси Декстер за убиството на Хектор Естрада. OMG, го фатија! OMG, Хектор Естрада е мртов?

- Скандал во Мајами Метро. Анхел е изнервиран, а Квин воздржан.Испрашување во стилот на good cop – bad cop. Во овој случај best cop – moron cop. Анхел е во улога на адвокат на Декстер. Испаѓа дека доказите се уствари подметнати од страна на Декстер, колку Лагуерта да испадне невротична жена, се` уште вљубена во Доукс после шест (шест!) години. Now that was close. Исто така, се` појасно станува дека Лагуерта ќе ја преживее сезонава.

-Нешто поради кое се крена паника за епизодава беше појаувањето на Доукс во промото. Знаејќи дека сценаристите се секогаш крајно инвентивни, но и дека се` е можно во серијава, се појавија милион теории на интернет, како на пример дека Доакс од трејлерот можеби е робот, брат-близнак, лик од паралелен универзум ала Фринџ, зомби, дух со незавршена работа, демон, а можеби е и вистинскиот Доукс кој необјасниво, веќе неколку години е жив и времето го поминува правејќи метамфетамин во Albuquerque, New Mexico. Кога веќе позајмуваат од Breaking Bad, зошто да не идат до крај нели. Но, не! Сепак се работи за свежо сниман флешбек, кој нема никаква цел, освен да не` потсети дека сите имале различни фризури на времето.

- Хектор Естрада е се` уште жив и ако некој може да го најде, тоа е Декстер. Исто така, ако некој неприметено може да киднапира човек, среде бел ден, во парк преполн со луѓе, тоа е Декстер.

- Лагуерта, изненадно најспособната детективка во серијата, и` кажува на Дебра дека жена му на Мајк и` пратила интересно ДВД цеде. Одлично, сега уште повеќе и` се зголемија шансите да ја преживее епизодата.

- Појзон Ајви и` плеска в фаца на Дебра дека е лицемер. Дебра ја гледа чудно бидејќи знае дека рационални размислувања и логика кај ликовите е нешто за кое нема место во серијата. Long story short, магични билки, срцев удар, цвеќе пред врата. Клифхенгер!

- Декстер и татко му анализираат дали е добро Лагуерта да умре, или не. Од разговорот е јасно дека Лагуерта дефинитивно нема да умре во епизодата.

- Естрада бара помош од Лагуерта и оваа, нормално, не повикува засилување. Филозофски муабети. Декстер: „Мислев дека сум посебен вид на убиец, ама испадна дека не сум. Јас сум само заебан тип“. Океј, очигледно последниве шест години сум гледал друга серија.

- Time for partay! Сите се тука, дури и Харисон со мајка му. Оние кои се сеќираат за љубовниот статус на Квин (дали воопшто има некој кој не се секира за љубовниот статус на Квин?), нема потреба да се грижат повеќе бидејќи Џејми е тука. Како и секогаш, за секоја пригода, во секој заплет. Nadia who?

- Дозата урнебесен хумор во епизодата ја добиваме кога слушаме како Масука сака да облече пелени и да се преправа дека е бебе.

- Дебра се јавува во полиција и од таму и` кажуваат каде е Лагуерта. Не знам дали тоа е можно во реалноста и што ако повиците се снимаат, ама нема време за размислување бидејќи...

- Изненадно најспособната детективка во серијата упаѓа во стапицата на Декстер. Набрзо тука пристигнува и Дебра Јовович. Тешка дилема. Дали Дебра ќе го убие сопствениот брат, на кого веќе му прогледа низ прсти стопати досега, и во кој дури и на кратко беше инцестоидно вљубена, со што серијата би завршила моментално и осмата сезона ќе биде откажана... ИЛИ пак сепак Лагуерта, изненадно најспособната детективка на сите времиња, која сега знае се` и која според фановите е најомразен лик во историјата на серијата, ќе го јаде стапот? Тензијата расте, и се` појасно станува дека Дебра, како добра, праведна и морална личност, ќе ја донесе вистиската одлука и Лагуерта ќе се спаси. Клифхенгер! Не, сепак Лагуерта, or should I say La Muerta, умира и сите се изненадени. Дебра наоѓа Vanish во контејнерот.

- Feliz Ano Nuevo!

П.С. Дефинитивно ќе ја гледам наредната сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom