Derby della Madonnina: Милан - Интер 02.04 (3:0)

Derby della Madonnina: Милан - Интер 02.04

• Милан

Гласови: 57 38,8%
  • Нерешено

Гласови: 19 12,9%
  • Интер

Гласови: 71 48,3%

• Вкупно гласачи
    147
Статус
Затворена за нови мислења.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Не знам зш задолжениве за естетика ја забораја песнава.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

Ех да дадеше Робињо циганот уште бар 1 гол да напраевме слично видео. Дај кажете некоја песна поврзана со бројот 3. :)

Едит .. Уствари може .. ако се додаде голот на Ибра од првиотм меч. :))))))))))

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
^ Три пољупца хочу ја од Снежана Савич :pos2:

Иначе честитки до навивачите на Милан. Милан им одржа вистинска лекција по фудбал на Интер и заслужено ги прегази. Искрено не очекував таква бледа партија од Интер без никаква концепција во која не се знаеше кој каде тера. Како последица на ова дојде и убедливиот пораз:toe:

Ф

ФорцаМилан

Гостин
А што мислите дали имаше пенал за Милан кога Маикон играше со рака?

Јас мислам дека тука можеше да се досуди пенал ама прогледа низ прсти судијата само за да гледаме поинтересно дерби.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Чудни се регулативите за тие ситуации, Фифа си има некои свои стандарди али судиите ретко ги практикуваат, ударот на Сидорф беше пресилен и немаше никаква можност Маикон да трга раце па постојат судии кои тоа го санкционираат ко пенал али па некои ко Рицоли сега ( кој беше свесен дека имаше играње со рака ) ете не свират пенал ...
Таков случај имаше и сезонава со Милан - Палермо кога Боатенг у жив ѕид мислам играше со рака а не беше досуден пенал, а иста таква ситуација на пример имаше на дербито Јуве - Рома каде беше свирнат пенал, или лани Катанија - Интер.

Зависи од судијата, во ваква ситуација ко денес оправдани се двете одлуки според мене, ја немаше да мрчам и да свирнеше пенал.

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Што е бе пичиња, што се попаливте, почнавте и да си честитате титула. Патетични сте, само тоа да знаете. Бирајте каква кладба сакате, во што сакате, колку сакате, јас велам дека НЕМА да освоите сериа А. Не оваа година...

И да ви судеа уште еден пенал пак ќе имаше хет трик(на судијата :icon_lol:)!

А што мислите дали имаше пенал за Милан кога Маикон играше со рака?

Јас мислам дека тука можеше да се досуди пенал ама прогледа низ прсти судијата само за да гледаме поинтересно дерби.

Јасно се гледа дека Мајкон брани со рацете на страна така да мое мислење е дека требаше да биде суден немаше никаква потреба од прогледување низ прсти..
Од друга страна па како што вели Syn, секој судија си има различен критериум на судење така да ваквите ситуации некогаш се судат некогаш не се судат. Сета среќа што не беше одлучувачки момент на дербито иначе ќе го пцуев Рицоли до крај на неговата кариера :icon_lol:

п.с. Не дека сега не го пцуев :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.782
Поени од реакции
11.336
Честитки за Милан, заслужено.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Касано уште еднаш докажа дека e од на Тоти школата... влегува во 80-та минута и за 10 минути успева да изнуди пенал, да го реализира и да добие црвен картон:pos::pos:

јас колку само ја промашив мојата прогноза, мислев дека ќе заврши 0-0 типично италијански и дека нема да биде многу интересно:kesa:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Абе Маикон точно е дека бранеше али реакцијата му беше инстиктивна, тоа и Рицоли го објаснуваше иначе и он го виде играњето со рака, али реков, шутот на Сидорф беше језиво силен, ќе пробушеше мрежа, секој човек у таква ситуација истиот инстиктивен рефлекс ќе го имаше, али и да свирнеше пенал, ќе беше ок одлука.

Како и да е не треба да се има замерки за Рицоли, знаел стварно ептен грдо да го оштетува Интер али денес беше на ниво.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180
Што е бе пичиња, што се попаливте, почнавте и да си честитате титула. Патетични сте, само тоа да знаете. Бирајте каква кладба сакате, во што сакате, колку сакате, јас велам дека НЕМА да освоите сериа А. Не оваа година...

аххххххххххххххх.... идете кај др. Грозде со ИВО бомба да си закрпите анусот... ТОЛКУ ВИ ТРАЕШЕ, 2 години и ништо више... THERE'S ONLY ONE CLUB IN MILAN! ... Освоите една титула у ЛШ и мислите бога за МУ*А сте фатиле...
Највише што ме нервира кај вас (посерковци интерашки) е што мислите дека сте богови ако лани сте освоиле 3 титули...
ПОЗДРАВ ИЦЕ И ЛЕПО САЊАЈ! ХАХАХАХАХАХ.....

--- надополнето ---

Треба да се забрани пристап на форумов за луѓе кои од пред 3-4 години гледат фудбал...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Пеналот не го досуди само за да не го уништи дербито.Ќе беше се готово само за 8 минути...

Што бидна со ситуацијата кога Абијати ја извади од гол линија или не ја извади ???

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Што бидна со ситуацијата кога Абијати ја извади од гол линија или не ја извади ???
Ова е најдобро што можев да најдам на YT
0.13

Не се гледа од пречката, моеш да процениш само ако го замислиш обемот на топката :pos:

Мене ми се чини дека е на граница, мотав - враќав неможам да се убедам, повеќе сум дека не беше гол т.е. дека точно на време ја исфрла топката.

Некој што гледа повеќе нека ме поправи :helou:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
. THERE'S ONLY ONE CLUB IN MILAN!

Ова само во вашите бледи сонови....една дерби победа ништо не ве прави повеќе од нас...лани оваа реченица значеше за нас,оваа година за вас и то е то...

Иначе да честито победа и уживајте во нејзе..

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Не заслуже Милан 3-0 да тепа... 6-0 требаше ама ајде.
Робињо му се смилуваше на Цезар, ќе го избацат од репрезентација :pos:

!

Го молим Докторот да се јави , така само цитирај ме и стај точка немора да пишеш нишо!

Или од куртоазија честитај, а и онја другион, мац мац дојди дојди, излези од дупчето !

Н

'Никола'

Гостин
Боби[Мкд];4192634 напиша:
Ќе преживееш бене dude a? ЧДЧД

Или да те поставиме на suicide watch? :icon_lol:
Бобац, мора во секоја манџа да те има а? :pos::pos:
Иначе честито победа на Милан, заслужено, и морам да кажам, вчера изгледав четири фудбали, Манчестер, Баерн, Арсенал и оваа, и дефинитивно најинтересна беше за гледање. Искрено не очекував.

Еј ќе заборавев, Марли, поздрав друже :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom