Depeche Mode

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Oд Music for the masses, до денес не се разделувам од нив. Респект за сите што постирате во темава....на концертот во Софија пред 2 години покажаа дека уште се во форма и не им е проблем да соберат 40 000 луѓе од кои сигурно 2-3000 од Македонија...

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
http://www.depeche-mode.com/home/2008/10/06/tour-of-the-universe-dates/
Вчера е најавена новата турнеја на Depeche Mode, што би рекло дека следи нов албум од нив во блиска иднина...втор пат во Софија и прв пат во Белград на 20 мај 2009 година...и откако бугариве се напраија фраери со визите, Белград е најубавата варијанта во случајов...не смее да се пропушти!

M

**MEMORY**

Гостин
Не ми се омилени, но им ја почитувам It's no good, а и Dream on има јако ритамче.
Толку.
Не сум којзнае каков љубител на нивната музика, имам преслушано многу песни од нив, ама само тие две ми оставиле впечаток.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
најдобрата група
мај фејворит

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Супер музика имаат онака ми се бендисва стилот :music1:

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Почнав да ја преведувам биографијата, ќе ја постирам кога ќе е готова :pipi:

zok

Член од
27 октомври 2008
Мислења
36
Поени од реакции
16
Порачав карти за во белград, очекувам за некој ден да ми пристигнат ваучерите.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Одлични се. Еден од моите омилени бендови.

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Добриот почеток на New Wave-от, добриот микс на Synth-pop и некоја меланхолија...ме потсеќа на Darkwave со лирика и ритам...

Фејвритс: It's no Good, Precious, Personal Jesus, Strangelove, Free Love

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Почнав да ја преведувам биографијата, ќе ја постирам кога ќе е готова :pipi:
Браво за ова! Иако повеќето факти ги знам за нив, баш би сакал да ја прочитам, па посебно на македонски.

ZACKY VENGEANCE

chuck SUCKScorey ROCKS
Член од
25 ноември 2008
Мислења
226
Поени од реакции
16
многу добра група и пејачот е :zver: за пеење во живо,и прават многу добра атмосфера на концертите.
омилени песни: it's no good,i feel loved,enjoy the silence,dream on,и последно време многу ја слушам freelove-закон песна .

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
некако лоши дати избраа ,среда ич не ми одговара али шо да се прае

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Free love - на прво место ми е :pipi:
The Sinner in me
Personal Jesus
A Pain that I'm used to
Precious...

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949

Најава за новиот албум на Depeche Mode, Sounds of the Universe, што го очекуваме на 20 април 2009. Првиот сингл Wrong е само продолжение на тоа што го работат скоро 30 години и ме воодушевува што остануваат со прилично некомерцијален и underground пристап во музиката (иако праат огромна светска турнеја, веќе ни самите не знаат по кој пат) и повторно се чувствува големо влијание на Kraftwerk во звукот. Ме изненади што не соработуваат веќе со Anton Corbijn, кој ги режираше сите спотови и ја работеше целата графичка работа околу албумите и сингловите уште од средните 80-ти години. Сега извесен младич Patrick Daughters е режисер на спотот за Wrong, чие име многу не ми значи, ама имам чувство дека во nego е задржано нивото на мрачност и бизарност што Corbijn го создаваше претходните години. Само месец дена по објавувањето на албумот ги имаме во живо во близина, што е вистинска привилегија затоа што London или Manchester ќе ги слушнат и видат дури во декември 2009 па и подоцна.
Се гледаме во мај во Белград!

Kajgana Shop

На врв Bottom