Depeche Mode

• Креатор на темата Креатор на темата kod
  • Време на започнување Време на започнување
Oд Music for the masses, до денес не се разделувам од нив. Респект за сите што постирате во темава....на концертот во Софија пред 2 години покажаа дека уште се во форма и не им е проблем да соберат 40 000 луѓе од кои сигурно 2-3000 од Македонија...

http://www.depeche-mode.com/home/2008/10/06/tour-of-the-universe-dates/
Вчера е најавена новата турнеја на Depeche Mode, што би рекло дека следи нов албум од нив во блиска иднина...втор пат во Софија и прв пат во Белград на 20 мај 2009 година...и откако бугариве се напраија фраери со визите, Белград е најубавата варијанта во случајов...не смее да се пропушти!

Не ми се омилени, но им ја почитувам It's no good, а и Dream on има јако ритамче.
Толку.
Не сум којзнае каков љубител на нивната музика, имам преслушано многу песни од нив, ама само тие две ми оставиле впечаток.

најдобрата група
мај фејворит

Супер музика имаат онака ми се бендисва стилот :music1:

Почнав да ја преведувам биографијата, ќе ја постирам кога ќе е готова :pipi:

Порачав карти за во белград, очекувам за некој ден да ми пристигнат ваучерите.

Добриот почеток на New Wave-от, добриот микс на Synth-pop и некоја меланхолија...ме потсеќа на Darkwave со лирика и ритам...

Фејвритс: It's no Good, Precious, Personal Jesus, Strangelove, Free Love

Почнав да ја преведувам биографијата, ќе ја постирам кога ќе е готова :pipi:
Браво за ова! Иако повеќето факти ги знам за нив, баш би сакал да ја прочитам, па посебно на македонски.

многу добра група и пејачот е :zver: за пеење во живо,и прават многу добра атмосфера на концертите.
омилени песни: it's no good,i feel loved,enjoy the silence,dream on,и последно време многу ја слушам freelove-закон песна .

некако лоши дати избраа ,среда ич не ми одговара али шо да се прае

Free love - на прво место ми е :pipi:
The Sinner in me
Personal Jesus
A Pain that I'm used to
Precious...

2659_91307325328_26101560328_2801764_1121570_n.jpg

Најава за новиот албум на Depeche Mode, Sounds of the Universe, што го очекуваме на 20 април 2009. Првиот сингл Wrong е само продолжение на тоа што го работат скоро 30 години и ме воодушевува што остануваат со прилично некомерцијален и underground пристап во музиката (иако праат огромна светска турнеја, веќе ни самите не знаат по кој пат) и повторно се чувствува големо влијание на Kraftwerk во звукот. Ме изненади што не соработуваат веќе со Anton Corbijn, кој ги режираше сите спотови и ја работеше целата графичка работа околу албумите и сингловите уште од средните 80-ти години. Сега извесен младич Patrick Daughters е режисер на спотот за Wrong, чие име многу не ми значи, ама имам чувство дека во nego е задржано нивото на мрачност и бизарност што Corbijn го создаваше претходните години. Само месец дена по објавувањето на албумот ги имаме во живо во близина, што е вистинска привилегија затоа што London или Manchester ќе ги слушнат и видат дури во декември 2009 па и подоцна.
Се гледаме во мај во Белград!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom