"Дечко ми"/"Девојка ми" или неговото/нејзиното име?

• Креатор на темата Креатор на темата devojka111
  • Време на започнување Време на започнување
Кога зборам со некој за мојата девојка не викам девојками ....ја кажувам по име ја знаел не ја знаел именувам:toe:

Он е личност со изграден карактер, не е само, дечко ми.
Така што, му го кажувам името, ако треба да појаснам, тоа иде откако ќе кажам како се вика и понатаму во разговорот го спомнувам со име.
Предеградирачки ми е да го нарекувам само дечко ми, како само таа функција да ја врши во животот.

пред тие што го знаат го кажувам по име или со некои епитети, а пред некој што не го знае кажувам дечко ми

Kога го представувам на некого викам `ова е дечко ми` a тој по тоа се представува по име!Кога сум изнервирана многу надимаци му давам ама `овој` е клучното другите погрдни зборови не ги кажувам:kesa:

Почесто се обраќам (пред друштво секогаш) со неговото име. Дечко ми употребувам ако го запознавам со некого кој не го знае.

koga zboruvam so luge sto ne go poznavaat uopste go vikam "de4ko mi"
a so drugarkite ili so nekoj taka so go znaat go vikam po ime

Бидејќи сите мои блиски го знаат си го викам Цеце :) а кој не го знае го именувам како Стефан.
-Кој Стефан? *Дечко ми! :back:

Ако е некој близок се знае по име. А ако е некој што нема врска за мене, ништо не би му значело ако девојка ми му ја спомнам по име, освен ако не му подобјаснам за кого станува збор:wink: Просто грав:smir:

Кога правам муабет за шеќерчето мое, неа ја референцирам како :"шеќерчето мое". Терминот "девојка ми" ми е ептен клишерајски, а јас секогаш сакам да употребувам термини кои се ретки...и милозвучни ;)

Кога правам муабет за шеќерчето мое, неа ја референцирам како :"шеќерчето мое". Терминот "девојка ми" ми е ептен клишерајски, а јас секогаш сакам да употребувам термини кои се ретки...и милозвучни ;)

Викај ја Шехрезад. Барем ке биде модерно. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom