"Дечко ми"/"Девојка ми" или неговото/нејзиното име?

• Креатор на темата Креатор на темата devojka111
  • Време на започнување Време на започнување
Кога муабетам со друштво, и оние кои ја познаваат мојата девојка ја спомнувам со име.

Додека, ако муабетам со некој што нема појма, тогаш спомнувам “девојками“ понекогаш го додавам и името.

Пред сите што го познаваат, го кажувам на име, а пред сите други е дечко ми.
Во најблиското друштво најчесто го користам "цуцата моја", зш и тој така ме ославува мене :vozbud::vozbud::vozbud: (затоа сега кога некој мене ми зборува за мене, го нарекува ''цуцата твоја'':pos2::pos2::pos2:
Од толку многу прекари и имиња, веке ке го заборавам и моето и неговото име... :tapp::kesa:

Со другарките, го викам или ,,мачито" (знам дека е лигаво, ама фак оф, мене ми е мачи не тебе:icon_lol:) или Аце, или ,,мажот ми". :back:

Ја викам по име :vozbud: незнам ама најприродно ми е така

По име. Понормално и природно ми е така.

Нјачесто кога разговарам во друштво за неа ја вима по име бедејки таа група сто се друзиме онака се знаеме мегу себе а пак кога сум во некое друго друство каде што мнмн не се знаеме викам девојка ми.

Како што гледам скоро сите кажуваат име, или дечко ми / девојка ми кога сака да потенцира.
Ме интересира друга работа за машките:
Дали праите разлика меѓу "девојка ми" и "женска ми". Јас никогаш не сум го кажал ова второто пошто се осеќам мн глупо ко да се фалам ко ќе речам така, не знам како да објаснам...нешто ко "фраерине" ко ке речат: Со цурата, со малата, или највулгарното со Пи***та...мн селски звучи мислам...па да ве шујам како дополнение на оваа тема

Стрикно по нејзиното име. Можеби некогаш ќе ми се лизне да кажам „девојка ми“ но ептен ретко.

Појма немам :) Како ми дојде така :) За ако не го знаат... А ако го знаат глупаво е да го зборам како „дечко ми“, така да со име...

Секогаш по име, нормално шо ке се правиме како да сум нешто феј или фраер па да викам женска ми, ке кажам по име се надевам на тај што кажувам дека ке знае за што станува збор, така да опцијата ми е дека викам по ИМЕ.

ljuge temata e kako stvorena za mene i daj pomagajte.Decko mi nikogas go nemam kazano na ime.Niti vo drustvo, niti pak po nego sum viknala po ime, ednostavno nikogas go nemam izgovoreno negovoto ime, namesto toa si imam staveno prekar:), a najtragicno e toa sto sme zaedno 7 godini. Ednostavno go izbegnuvam negovoto ime i go kazuvam prekarot sto si go izmisliv jas slucajno.A niti pak toj moeto.I toj isto nikako ne go izgovoril moeto ime.Toj koga e vo drustvo go izgovara moeto ime, a po mene ako treba da vikne da receme ne vika tuku doaga do mene. I da vi kazam mnogu e glupavo i mene , a veruvam i nego mu e, samo sto dosega nikako da go resime problemot.Ako ima nekoj nekakov sovet dobredojden e.

Па зависи. Обично имаат по некој прекар во друштво па..секако го нарекувам.
Кога сум изнервирана се обраќам со неговото име, без некои кратенки или прекари.

Уствари и никогаш за никого не сум рекла дечко ми.:toe:

ljuge temata e kako stvorena za mene i daj pomagajte.Decko mi nikogas go nemam kazano na ime.Niti vo drustvo, niti pak po nego sum viknala po ime, ednostavno nikogas go nemam izgovoreno negovoto ime, namesto toa si imam staveno prekar:), a najtragicno e toa sto sme zaedno 7 godini. Ednostavno go izbegnuvam negovoto ime i go kazuvam prekarot sto si go izmisliv jas slucajno.A niti pak toj moeto.I toj isto nikako ne go izgovoril moeto ime.Toj koga e vo drustvo go izgovara moeto ime, a po mene ako treba da vikne da receme ne vika tuku doaga do mene. I da vi kazam mnogu e glupavo i mene , a veruvam i nego mu e, samo sto dosega nikako da go resime problemot.Ako ima nekoj nekakov sovet dobredojden e.
Па според мене не е некој голем проблем, тоа е резултат на времето колку што сте заедно и веројатнотно добро се познавате и скроз сте опуштени еден пред друг меѓусебно да се нарекувате по прекар, е за тоа пред друштвото незнам колку е во ред, тоа зависи од вас, како вие се осеќате пред нив да се нарекувате така:toe:

...Ма што има јас да зборам за дечко ми со луѓе што не ги знам?..:Зборам со блиски луѓе за нешто што сум направила и моите проблеми, оние што заслужуваат да знаат, и нормално, ако ме знаат добро, го знаат и неговото име, и со името и се служам...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom