"Дечко ми"/"Девојка ми" или неговото/нејзиното име?

S

smart ass

Гостин
Кога зборам со некој за мојата девојка не викам девојками ....ја кажувам по име ја знаел не ја знаел именувам:toe:

С

Сатори

Гостин
Он е личност со изграден карактер, не е само, дечко ми.
Така што, му го кажувам името, ако треба да појаснам, тоа иде откако ќе кажам како се вика и понатаму во разговорот го спомнувам со име.
Предеградирачки ми е да го нарекувам само дечко ми, како само таа функција да ја врши во животот.

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
пред тие што го знаат го кажувам по име или со некои епитети, а пред некој што не го знае кажувам дечко ми

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Kога го представувам на некого викам `ова е дечко ми` a тој по тоа се представува по име!Кога сум изнервирана многу надимаци му давам ама `овој` е клучното другите погрдни зборови не ги кажувам:kesa:

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Почесто се обраќам (пред друштво секогаш) со неговото име. Дечко ми употребувам ако го запознавам со некого кој не го знае.

Член од
21 март 2009
Мислења
166
Поени од реакции
2
koga zboruvam so luge sto ne go poznavaat uopste go vikam "de4ko mi"
a so drugarkite ili so nekoj taka so go znaat go vikam po ime

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
Бидејќи сите мои блиски го знаат си го викам Цеце :) а кој не го знае го именувам како Стефан.
-Кој Стефан? *Дечко ми! :back:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.014
Поени од реакции
74.322
Ако е некој близок се знае по име. А ако е некој што нема врска за мене, ништо не би му значело ако девојка ми му ја спомнам по име, освен ако не му подобјаснам за кого станува збор:wink: Просто грав:smir:

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Кога правам муабет за шеќерчето мое, неа ја референцирам како :"шеќерчето мое". Терминот "девојка ми" ми е ептен клишерајски, а јас секогаш сакам да употребувам термини кои се ретки...и милозвучни ;)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Кога правам муабет за шеќерчето мое, неа ја референцирам како :"шеќерчето мое". Терминот "девојка ми" ми е ептен клишерајски, а јас секогаш сакам да употребувам термини кои се ретки...и милозвучни ;)
Викај ја Шехрезад. Барем ке биде модерно. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom