David Icke

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Прво! Од кога "Nut case" е дијагноза? Дали ти имаш основни познавања што претставува дијагноза?
Втора работа, Каде се аргументите дека Сатанизмот на кој јас припаѓам имал каква било врска со педофилијата? Сакам да ги видам, во спротивно те сметам за обичен лажов!
Не се нервирај.

Nut case значи лудак, лудилото е болест а именувањето дијагноза...
Нема врска со сатанизмот на кој ти припаѓаш,барем до сега не сум слушнал за поврзаност на педофијата со сатанистичката црква на Ле Веј, но има врска со сатанизам на кој не припаѓаш...значи има врска со сатанизам, на кој иако не му припаѓаш, сепак е замешан во педофилија и канибални ритуални убиства.
Hence и твоето појавување на темава...

http://www.davidicke.com/articles/child-abuse-mainmenu-74/31148-paedophilia-and-satanism-the-fabric-of-the-web

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Точно...за многу работи беше прв кој ги собра и напиша на едно место...
Па добро човекот има месијанска аура околу него тоа е факт, ама не би рекол дека баш се тој има собрано на едно место. Пример тој тоа што го вика надвор од оваа реалност или пет сетила на друго место го викаат астрално тело, на трето екстериоризација :icon_lol:. Начинот на кој се прави тоа нешто ми е познат ама и точно го опишува тоа нешто само со различни зборови, така да не е тоа некоја длабоко закопана тајна кој тој што ја има откриено. Јас разбирам дека човек можеби преку него го има разбрано тоа, ама не е единствен опишувајќи го тоа нешто.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Па добро човекот има месијанска аура околу него тоа е факт, ама не би рекол дека баш се тој има собрано на едно место. Пример тој тоа што го вика надвор од оваа реалност или пет сетила на друго место го викаат астрално тело, на трето екстериоризација :icon_lol:. Начинот на кој се прави тоа нешто ми е познат ама и точно го опишува тоа нешто само со различни зборови, така да не е тоа некоја длабоко закопана тајна кој тој што ја има откриено. Јас разбирам дека човек можеби преку него го има разбрано тоа, ама не е единствен опишувајќи го тоа нешто.
Нема ништо откриено како што и самиот пишува,повеќе е компилација на разни информации на едно место, но најдобриот дел му е веројатно пристапноста до читателот и начинот на објаснување кој е одличен и релативно едноставен, за разлика од на пример Michael Talbot ...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Нема ништо откриено како што и самиот пишува,повеќе е компилација на разни информации на едно место, но најдобриот дел му е веројатно пристапноста до читателот и начинот на објаснување кој е одличен и релативно едноставен, за разлика од на пример Michael Talbot ...
Тоа е уметноста - да може тој ист материјал да се направи лесно разбирлив за сите.
:smir:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Тоа е уметноста - да може тој ист материјал да се направи лесно разбирлив за сите.
:smir:
Па не би рекол дека е баш многу разбирлив, еве јас го сватив што сака да каже надвор од оваа реалност или пет сетила како што го вика, ама тоа е поради што имам мало скромно искуство во врска со тоа. Но како да го разбере човек кој што поим нема што е тоа и што значи, за некои може да претставува смрт, кај овие со астрално тело на темата пишуваа дека се плашат да не им побегне физичкото тело, па ги зезав дека ќе го бркаат низ град :pos:. Така да Дејвид Ајк не е многу разбирлив :icon_lol:, и лесно објаснив во тој поглед :icon_lol:......

П.С. Поим немам кој е тој Мајкл Талбот ама ако е некој демагог како што и го представувате сигурно не би го задржал моето внимание ни пет секунди.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Па не би рекол дека е баш многу разбирлив, еве јас го сватив што сака да каже надвор од оваа реалност или пет сетила како што го вика, ама тоа е поради што имам мало скромно искуство во врска со тоа. Но како да го разбере човек кој што поим нема што е тоа и што значи, за некои може да претставува смрт, кај овие со астрално тело на темата пишуваа дека се плашат да не им побегне физичкото тело, па ги зезав дека ќе го бркаат низ град :pos:. Така да Дејвид Ајк не е многу разбирлив :icon_lol:, и лесно објаснив во тој поглед :icon_lol:......

П.С. Поим немам кој е тој Мајкл Талбот ама ако е некој демагог како што и го представувате сигурно не би го задржал моето внимание ни пет секунди.
bucio бе некои твои постови немаат никаква смисла, извини вака :smir: хахахахахаааааа
Каков демагог бе и кој ти вика дека Мајкл Талбот е демагог :pos:

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Talbot_(author)

http://twm.co.nz/hologram.html
Ето сајт со имињата на физичарите и експериментите во правец на холограмската парадигма како што се нарекува...

Почни од почеток :)

Но како да го разбере човек кој што поим нема што е тоа и што значи
Нема да најдеш поедноставни објаснувања на такви теми...од она што сум читал барем...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
bucio бе некои твои постови немаат никаква смисла, извини вака :smir: хахахахахаааааа
Каков демагог бе и кој ти вика дека Мајкл Талбот е демагог :pos:

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Talbot_(author)

http://twm.co.nz/hologram.html
Ето сајт со имињата на физичарите и експериментите во правец на холограмската парадигма како што се нарекува...

Почни од почеток :)

Нема да најдеш поедноставни објаснувања на такви теми...од она што сум читал барем...
Штом мене не ме разбираш во тој поглед, не го разбираш ни Дејвид Ајк, или како што тој би рекол премногу си фиксиран во структурата на овој универзум.

Е сега погрешен пристап имаш читаш премногу сложени работи како холограмска парадигма ова она, сето тоа само ќе те збуни нема да те направи попаметен или пооосознаен во врска со животот. Значи се почнува од основно нешто соба четири ѕида таван и мебел во нејзе околу тебе и тоа е тоа нема никаква мистерија холограм, не барај мистерија каде што нема.
Се почнува од основните работи па се доаѓа до сложените или до каде што сакаш да стасаш, а не обратно.....

Немаш читано тоа што имам читано или гледано јас, еве на пример за Дејвид Ајк ми се виде интересен типот па во последниве 24 часа околу 90 проценти од клиповите што ги ма на Youtube ги изгледав тоа што мислев дека вреди.

И да Холограмската парадигма не е почеток, искрено и целосно не ми е познато како поим знам што е холограм ама значењето не, а и нема ни потреба да го знам.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Штом мене не ме разбираш во тој поглед, не го разбираш ни Дејвид Ајк, или како што тој би рекол премногу си фиксиран во структурата на овој универзум.

Е сега погрешен пристап имаш читаш премногу сложени работи како холограмска парадигма ова она, сето тоа само ќе те збуни нема да те направи попаметен или пооосознаен во врска со животот. Значи се почнува од основно нешто соба четири ѕида таван и мебел во нејзе околу тебе и тоа е тоа нема никаква мистерија холограм, не барај мистерија каде што нема.
Се почнува од основните работи па се доаѓа до сложените или до каде што сакаш да стасаш, а не обратно.....

Немаш читано тоа што имам читано или гледано јас, еве на пример за Дејвид Ајк ми се виде интересен типот па во последниве 24 часа околу 90 проценти од клиповите што ги ма на Youtube ги изгледав тоа што мислев дека вреди.

И да Холограмската парадигма не е почеток, искрено и целосно не ми е познато како поим знам што е холограм ама значењето не, а и нема ни потреба да го знам.
хахах не е во тоа работата, туку информациите обично ги проверувам од повеќе извори, без разлика дали Ајк кажал или некој друг.
Па ако видеше на линкот ќе забележеше дека се објаснува све од почеток на пример што е воопшто холограм па понатаму, и научниците кои експериментирале во врска со холограмската структура на се околу нас...
ок ок морав да го препрочитам неколку пати да разберам...колку толку...:)

Значи се почнува од основно нешто соба четири ѕида таван и мебел во нејзе околу тебе и тоа е тоа нема никаква мистерија холограм, не барај мистерија каде што нема.
Соба четири ѕида таван и мебел во нејзе околу тебе хахах па нормално де...тоа го осознаваш на мали нозе..некои 4-5 години...
После дознаваш дека не постои дедо Мраз дека не те донел штркот и така натаму...
Сега некој да седне некому да објаснува што е таван...:)...

Come on...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
хахах не е во тоа работата, туку информациите обично ги проверувам од повеќе извори, без разлика дали Ајк кажал или некој друг.
Па ако видеше на линкот ќе забележеше дека се објаснува све од почеток на пример што е воопшто холограм па понатаму, и научниците кои експериментирале во врска со холограмската структура на се околу нас...
ок ок морав да го препрочитам неколку пати да разберам...колку толку...:)

Соба четири ѕида таван и мебел во нејзе околу тебе хахах па нормално де...тоа го осознаваш на мали нозе..некои 4-5 години...
После дознаваш дека не постои дедо Мраз дека не те донел штркот и така натаму...
Сега некој да седне некому да објаснува што е таван...:)...

Come on...
Проверуваш од неколку извори ама изгледа освен Ајк сето гола вода е другото.
Е сега мас медиумите не хипнотизираат и ни формираат реалност како што хипнотизерот направил да исчезне ќерката од видеокругот на хипнотизираниот па да не може да ја види нејзината вибрација, моето прашање е дали и Дејвид Ајк не го прави тоа односно не хипнотизира и ствара мас илузија за некакви си рептили, односно ни ствара одредена нивна фрекфенција врз нашиот ум. Па илузијата станува реалност, што е илузија а што реално :icon_lol:?

--- надополнето ---

Потоа Дејвид Ајк тврди дека преку негативните емоции како што се страв загриженост итн. илуминатите владеат со светот, односно хипнотички ги тераат луѓето да чувствуваат таква емоција за да се хранат Рептилите. Но дали и тој не го прави тоа плашејќи не од нив си тера некоја своја агенда, стравот е голем мотиватор кај човек за да превземи неумислени и неразумни акции....

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Па немораш бе другар! :pos2:
Не дека некогаш сум бил, по default сум абнормален :D, но ова доаѓа од сатанист, и е смешно.

Инаку не ми одговори на прашањето? Evasion tactics?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Проверуваш од неколку извори ама изгледа освен Ајк сето гола вода е другото.
Е сега мас медиумите не хипнотизираат и ни формираат реалност како што хипнотизерот направил да исчезне ќерката од видеокругот на хипнотизираниот па да не може да ја види нејзината вибрација, моето прашање е дали и Дејвид Ајк не го прави тоа односно не хипнотизира и ствара мас илузија за некакви си рептили, односно ни ствара одредена нивна фрекфенција врз нашиот ум. Па илузијата станува реалност, што е илузија а што реално :icon_lol:?

--- надополнето ---

Потоа Дејвид Ајк тврди дека преку негативните емоции како што се страв загриженост итн. илуминатите владеат со светот, односно хипнотички ги тераат луѓето да чувствуваат таква емоција за да се хранат Рептилите. Но дали и тој не го прави тоа плашејќи не од нив си тера некоја своја агенда, стравот е голем мотиватор кај човек за да превземи неумислени и неразумни акции....
Секој човек со здрав ум нема да земе здраво за готово што една особа збори....така да, и за Ајк, не мора да му веруваме за Рептилите - ама очигледно е дека се сее страв насекаде за контрола на масата, дека се замајуваат со ТВ и сл. Со ова успешно се успива народната маса - која ако се разбуди може све наопачки да преврти. Порано знаеле да штрајкуваат, да земат ствари во свои раце - а сега само собираат рамења и велат дека не можат ништо да сторат за да се променат работите.

Тука во ефект би дошло она - да се отфрли стравот, негативните мисли и сл. Со нив сами си ствараме реалности што не се добри за нас. Ајк не е единствениот што труби вакви ствари - може он си ги насочува кон неговите рептили....ја само викам да ги ставиме нив на страна, ни останува една чиста порака.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Ја прочитав „Најголемата Тајна“ од Дејвид Ајк оваа зима, и не можев да спијам мирно неколку вечери после тоа!
Да, пишува на прост јазик со мала доза на хумор за да може секој лесно да го разбере, но користи и тактика за шокирање на читателот.

Многу јасно дека не треба да му се земе здраво за готово. Можеби светот не го контролираат Рептили од друга димензија што јадат мали деца, ама некој сигурно го контролира. Впрочем, тој тврди деки оние за кој сите знаат дека се врвот на светската пирамида се всушност рептили, што е малце чудно да се поверува, ама можеби со тоа што ќе ја направи неговата теорија малце поинтересна од сите останати теоритачари на заговор сака да привлече повеќе луѓе. :wink:

И негова цел е пред се да ги освести луѓето, да не дозволуваат да бидат контролирани. И нормално, да му ги купат книгите и видеата.

А со теориите дека живееме во холограм од типот на оној од филмот „Матрикс“ не сум многу запознаен. Ова го има развиено во поново време („Најголемата Тајна“е печатена негде 1998/9) и мислма оти би било премногу за мене...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Секој човек со здрав ум нема да земе здраво за готово што една особа збори....така да, и за Ајк, не мора да му веруваме за Рептилите - ама очигледно е дека се сее страв насекаде за контрола на масата, дека се замајуваат со ТВ и сл. Со ова успешно се успива народната маса - која ако се разбуди може све наопачки да преврти. Порано знаеле да штрајкуваат, да земат ствари во свои раце - а сега само собираат рамења и велат дека не можат ништо да сторат за да се променат работите.

Тука во ефект би дошло она - да се отфрли стравот, негативните мисли и сл. Со нив сами си ствараме реалности што не се добри за нас. Ајк не е единствениот што труби вакви ствари - може он си ги насочува кон неговите рептили....ја само викам да ги ставиме нив на страна, ни останува една чиста порака.
Дејвид Ајк во еден од неговите клипови има изјавено дека е против штрајкувањето и убаво објаснува зошто. Вика да се штрајкува не доведува до никаде затоа што и штрајковите се дел од матрицата која што уште како деца ни ја вметнуваат од мали нозе во образованието. И дека со таа акција се ствараат немири и лоши емоции низ светов со кои се хранат Рептилите. Е сега наместо штрајкување во матрицата тој вика да се излезе надвор од нејзе, затоа што цела наша реалност е креирана илузија за да служи таму за некои господари да владеат со сите нас.
За рептилите човекот е сериозен и тоа си е негова вистина што не значи дека мора да биде моја или твоја.

П.С. Знам дека Ајк не е единствениот кој што труби за тие работи.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не дека некогаш сум бил, по default сум абнормален :D, но ова доаѓа од сатанист, и е смешно.

Инаку не ми одговори на прашањето? Evasion tactics?
А да беше истото кажано од цвеќар што ќе беше? Страшно?:pos2:
Да! сум чил за хибрид, еве да ти одговорам на прашањето! :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom