Dark Souls

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Jas osven firecrackers osven tamu kaj sto funkcioniraa, ne koristev mnogu od drugite. Spirit amblems uvek bev nad 100. A shekerchinja po 40tina imav uvek, isto retko koristev, najmnogu na krajniot boss koga stanav ocaen. :D

Spored mene imaat site bosovi tri fazi.
Prvo se kolebas, dodge, nesto pretpazlivo.
Umiras sto pati i odis nervoza i mashing buttons. Pak go jades, pa ide besprekornata smirenost, deflektiras on point, tancuvas, go znaes i ocekuvas sekoj napad, absolutno nesopirliv za cena na umiranje iljada pati. :D

Znaes koga ke kutnes nekoj deka konecno si go naucil, a ne ti se posrekilo, ko tauronot u ds1 da padne od mostot dodeka begas ko obezglaven. Ah, vreminja. Pocetoci. :love:

Со 5 минутен фарм добиваш 100 :D
100 не е ништо.
Јас сум секогаш над 170

Не ги користам за кај босови, повеќе против регуларни непријатели. Како на пример тие со штитовите и тие малите џуџињата со капите, морам тука со секирата...

А приметувам дека забегувам во области во кои не треба да бидам според фармот кој го имам.
Така беше со старата а и со мајмунов сега.
Знаете ли колку области сум скокнал ... Abandoned Dungeon и Senpou Temple - цели комплетно неоткриени :facepalm:

Од една страна не сакам играта да ми биди предвидлива и да ме води само во еден предвидлив правец, но на пример доаѓам на место во кое приметувам дека имам 2 различни дирекции и не знам во која треба да продолжам. И откако ќе фатам една страна одам многу длабоко и фактички заборавам да се вратам и да истражам на другата страна.

Еве.. сум заскитал дури во Sunken Valley и Ashina Depths.
Автоматски споено мислење:

@_BerzerkeR_ Го пројдов мајмунот. Се аплоадираат на јутјуб видеата од него и од геничиро. Без простетика никаква.
Си бара скилови.
Ти 5-ти пат ја вртиш, како што кажа и сам, според тие поени што ги имаш... :LOL:
Башка ако не се лажам напомена дека прва ти е Секиро, а то е гејм чејнџер. Мене сѐ уште ми треба време да побегнам од матрицата на ДС.

Ар ју кидинг ми? :facepalm:
Со ајтемиве кои ги консумирав го убив од прва... А јас па се нервирав пошо само со мечот регуларно смешен процент на штета му правев, со конфетиве го стагирав, исчезна маглата и го посрав од ќотек.

Абај... не сакам да читам и да гледам стратегии за тоа како да убијам бос, глупо ми е. Сакам да влезам, да го читам и да го простудирам пополека, а овдека знаев дека има некоја финта што не ја знам а морам да проверам, фак ит.
Абе добро можеш и така, ја само да ти помогнам малку полесна опција да ти кажам.

За секој бос по едно такво. Па израчунај колку плејтрус има. Би требало 5 од прилике вака.
Си убил душа ти во нив, тешко и на Ишин и на Ејпот и на Геничиро :D
100 не е ништо.
Јас сум секогаш над 170

Не ги користам за кај босови, повеќе против регуларни непријатели. Како на пример тие со штитовите и тие малите џуџињата со капите, морам тука со секирата...

А приметувам дека забегувам во области во кои не треба да бидам според фармот кој го имам.
Знаете ли колку области сум скокнал ... Abandoned Dungeon и Senpou Temple - цели комплетно неоткриени :facepalm:

Од една страна не сакам играта да ми биди предвидлива и да ме води само во еден предвидлив правец, но на пример доаѓам на место во кое приметувам дека имам 2 различни дирекции и не знам во која треба да продолжам. И откако ќе фатам една страна одам многу длабоко и фактички заборавам да се вратам и да истражам на другата страна.

Си бара скилови.
Ти 5-ти пат ја вртиш, како што кажа и сам, според тие поени што ги имаш... :LOL:
Башка ако не се лажам напомена дека прва ти е Секиро, а то е гејм чејнџер. Мене сѐ уште ми треба време да побегнам од матрицата на ДС.
Ја кога ја завршив имав 900 и кусур спирити, сега или јас многу малку сум користел или и ти ќе стигнеш до таа бројка на крајот. Инаку како што кажа според стварите што ги добиваш пред се поените можеш да забележиш дали и колку си напред и колку се батките појаки или послаби од тебе. Во сите од ФС имаш губење, јас пред Геничиро пак го ичистив Семпу Темпл, потоа одеа останатите.

Инаку како што кажа според стварите што ги добиваш пред се поените можеш да забележиш дали и колку си напред и колку се батките појаки или послаби од тебе
Не можам да забележам брат, како? Не следам на официјалната, не гледам стратегии и такви ствари. Се движам напред само, спид-ран... од каде би знаел дали сум на право место? :oops:
Ептен кога ќе заглавам со некој бос тогаш ми станува сумливо, си велам или сум кај што не треба да бидам во играва, или сум па нуб/бот отепан, друга опција нема :LOL:

Абе добро можеш и така, ја само да ти помогнам малку полесна опција да ти кажам.
Па и ти истото ми го кажуваше, јас како ти што ми кажа одиграв...
Она "ар ју кидинг ми" ми беше во смисла дека бев изненаден оти има финта која јас не бев во можност да ја знам, треба да гледам стратегии. Итем како итем, сум го зел од некаде, сум прочитал али како да ми текни дека баш тука треба да го користам. А регуларно не се тепа босон, ептен е тешко реално.

@iceiceice моја грешка, не си бил ти тој шо ми сугерираше за конфетите, Филипченце бил.
Нема везе. :D

The discussion turned into a shitshow right now... :LOL:

Последно уредено:
Еве го Геничиро. Мајмунот уше се аплоадира. Ужасен аплоад иам од вип. Инаку сега ја упалив играта по сигурно повеќе од 6-7-8 месеци и малку сум зарѓал. Али бидна после некое умирање као потсетник.

Не можам да забележам брат, како? Не следам на официјалната, не гледам стратегии и такви ствари. Се движам напред само, спид-ран... од каде би знаел дали сум на право место? :oops:
Ептен кога ќе заглавам со некој бос тогаш ми станува сумливо, си велам или сум кај што не треба да бидам во играва, или сум па нуб/бот отепан, друга опција нема :LOL:

Па и ти истото ми го кажуваше, јас како ти што ми кажа одиграв...
Она "ар ју кидинг ми" ми беше во смисла дека бев изненаден оти има финта која јас не бев во можност да ја знам, треба да гледам стратегии. Итем како итем, сум го зел од некаде, сум прочитал али како да ми текни дека баш тука треба да го користам. А регуларно не се тепа босон, ептен е тешко реално.

@iceiceice моја грешка, не си бил ти тој шо ми сугерираше за конфетите, Филипченце бил.
Нема везе. :D

The discussion turned into a shitshow right now... :LOL:
Мислев на скил поени знаеш оние со кои можеш да надоградиш пример ичимоџи или ичимоџи дабл, во смисол ако досега од истепан НПЦ ти дава 100 експириенс и за кратко почнат понаредните да ти даваат по 500-600 одма знаеш дека си направил поголем чекор и можда си скренал во друга насока за која уште не си доволно надограден...

За шимените и хедлесите имаш и друго решение
со чадорот, поточно со Lilac Umbrella

И немај гајле, нема за што да се извинуваш, грешки сме луѓе прајме ;)
tука сме за да си помогнеме, советуваме, дружиме, забавуваме...

Мислев на скил поени знаеш оние со кои можеш да надоградиш пример ичимоџи или ичимоџи дабл, во смисол ако досега од истепан НПЦ ти дава 100 експириенс и за кратко почнат понаредните да ти даваат по 500-600 одма знаеш дека си направил поголем чекор и можда си скренал во друга насока за која уште не си доволно надограден...

За шимените и хедлесите имаш и друго решение
со чадорот, поточно со Lilac Umbrella

И немај гајле, нема за што да се извинуваш, грешки сме луѓе прајме ;)
tука сме за да си помогнеме, советуваме, дружиме, забавуваме...
Сеа само што го убив и ејпот. Во втора фаза требаше трпеливо, навреме одбегнување терор атак, и трчање околу него, буквално трчање... доста промаршуваше така и ми вртеше грб.

Сеа само што го убив и ејпот. Во втора фаза требаше трпеливо, навреме одбегнување терор атак, и трчање околу него, буквално трчање... доста промаршуваше така и ми вртеше грб.
Сеа на каде ќе фаќаш?

Сеа на каде ќе фаќаш?
Упм...
Се смеам :)
Не знам од каде се оди.

...

Ашина дептс ваљда, тоа е следно. Од кај Ејпот го зедов цвеќето и тоа беше, немаше други патишта во арената.

Па ако си завршил со мајмуните и си го зел мортал блејдот од сенпоу. Ашина данџн. Натака терај.

Аууу ќе сретнеш еден познаник тамууу. Забавно ќе ти биде. ;)

Последно уредено:
100 не е ништо.
Јас сум секогаш над 170

Си бара скилови.

Farmav samo pri kraj za da upgradenav prosthetics, vo Mibu village. Kraj nema na neprijateli tamu. :D

Nego ima eden moment so edno zvono, ako zazvonis, igrata e poteska a se vrakja u normala so item. Jas ne znaev, go zazvoniv i eden boss koga ke go projdes ke ti pisam koj mi eba mater. Ako ne funkcionira taka, neka me popravi nekoj ama toa bese moe tolkuvanje. Mnogu kasno doznav, testirajki itemi.

Problemot sto go imas go imas i vo DS, ako prebegas vo nekoja oblast kade te mlatat mora da se vratis i da probas na drugi mesta. Ke si zapisuvas patista koi ne si gi izbral. Mada u sekiro ne se mnogu, osven disorientacijata na pocetok posle e mnogu straight forward.

Inaku da se navratam, nitu vo ds2, ds3, bloodborne i sekiro nemav omrazena oblast kako Blighttown j ds 1.

:@

Да, звоното ти го крева дификултито на едно ниво погоре. Но штом ќе почнеш нов гејмплеј НГ+ на почеток можеш со уште еден ајтем да ја кренеш за уште едно ниво, со тоа што звоното можеш колку пати да сакаш да го активираш и пак да вратиш во нормала, но со овој новиот ајдем на почеток на НГ+ можеш еднаш да го поништиш и толку со него си завршил за тој плејтру. За нареден плејтру можеш пофторно да го прифатиш или отфрлиш ајтемот итн.

Аууу ќе сретнеш еден познаник тамууу. Забавно ќе ти биде. ;)
Headless Ape? :cool: :tvg:
Простудиран е готово, прочитан ко буквар. Од вторпат го поминав.
Ме преплаши првиот пат мајмунт што рипна од кај него, ич не очекував со двајца ин а сејм тајм, ми се крена адреналинот повеќе од што требаше и ме убиаа.

........
А ако правите муабет за истото ѕвоно кое го имам јас во моментов... ѕвоното од кај мајмуните (босот), тоа ли? Лееееее не ги думам имињава во оваа игра!!!!!!!! Само Ишин Ашина ми се врежа така во глава, ништо друго.

Иначе да си кажам дека и кај мајмуните ептен се препотив, третиот мајмун не знаев како да го најдам... скапав роварење низ тоа крововите. Случајно после еден саат ја отворив таа вратата и приметив стапалки, "I was like... wtf?" Си реков дај да удрам пред стапалките, онака сосем рандом без никакви очекувања... и го пернав по чело :LOL:

Од една страна многу добро одработено, ама од друга страна нервозно, од каде да знаам дека треба стапалки да барам. NPC-то знам ми зборуваше за сите мајмуни поединечно, едниот со изострен вид, другиот слух, а мене тој што ми фалеше беше talker-oт, ми рече дека правел toying со луѓето и очекував да ми прави некои илузии и да ми се крие позади нив, го скапав удирање монкот (npc-то) мислеќи дека тој е еден од мајмуните, а му кршев и snap seed пред фаца... - џабе. :pos:

Само Ишин Ашина ми се врежа така во глава, ништо друго.
И Куро нормално... :rolleyes:

Последно уредено:
Headless Ape? :cool: :tvg:
Простудиран е готово, прочитан ко буквар. Од вторпат го поминав.
Ме преплаши првиот пат мајмунт што рипна од кај него, ич не очекував со двајца ин а сејм тајм, ми се крена адреналинот повеќе од што требаше и ме убиаа.

А ако правите муабет за истото ѕвоно кое го имам јас во моментов.
Ги пројде двајцата мајмуни? Не е тоа ѕвоно што го зборат. Не се мисли на ѕвоното што те прати кај малите мајмуни што си трчал по покривите. Ова ѕвоно ти дава као дебаф црвен под хп-то и е потешка играта. Сличен е со чармот на куро. Во снимкиве ми стои црвен дебаф доле под хп-то. Тој е од чармот на куро.

Еве го мајмунот.

Последно уредено:
Едноставно нема досадни борби со Ејпот :D . Супер борба.

@_BerzerkeR_ за ова звоно зборевме. Се наоѓа на почетокот после првиот хедлес во пештерата ако си го нашол. Ова место ти дава видик кон една локација каде што ќе го најдеш нај ДС босот (особено по лик), бидејќи си ДС фан сигурен сум дека ќе те израдува кога ќе го видиш или барем ќе те орасположи :)

Sekiro-How-to-Turn-Off-Demon-Bell-1024x576.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom