Dark Souls

Член од
29 март 2013
Мислења
4.670
Поени од реакции
4.524
На денешен ден (11.03.2014) излегува ремек дело :D
Па со оглед на тоа мислам дека немаше подобра прилика од оваа, за укажување онака прав јубилеен, салам фул респект!

Никогаш не сум целел кон 100процентање на игри, али ова посебно ме мотивираше.
Причината? - Ме знаат скоро сите тука, нема потреба да кријам и не се срамам да кажам дека оваа ми е омилената од серијалот :)

-NG++
-200+h
-Обновени истите емоции од пред 10 години, истото патешествие, истите спомени.
all achivements.JPG

За мене лично ова не е само игра, повеќе од тоа.
Ова беше моментот кога излевелирав рапидно. Моментот кога ми се отвори големо пространство во видикот, моментот кога се пронајдов во гејмингот.

Hours played.JPG
Можеби смешно но вистинито. Имам повеќе часови во ДС2 отколку во Елден :drk:

btw не сум голем Стим јузер, го користам 4-5 години и ретко плаќам. Цел живот гејмав пиратерија, али пополека се променувам и почнувам да инвестирам и јас во развој на гејмингот :cool:
И не е ни чудно што првите 3 најиграни ми се од ФС. А топ 5 - соулс лајк.

И за крај...
По повод нашиот заеднички месец на "раѓање" (март офк), таа 10 а ја 33 (како и да ги ротирам исти курац, исто ми се фаќа не можам да ги фејкам -_- а в година па не би ни помислил )...
Си добив поклон од сопругата, која точно знае што ѝ сака сопругот.

1710158395728.jpg

Canvas Art
The Bearer of the Curse, Faraam Knight со омилениот протагонистички армор во серијалот.

Last but not least-
Погодете чија мајка со задоволство песетив неодамна :cool:
Fume... конечно мајка ти еј! :sekc:
1710164739342.png
Мој стар и многу добар пријател.
Ме рчкаше кога „проодував„, али еве ме назад кај што „шонглирам„.
Прва средба пред 10г - неколку денови, втора средба - 2 минути.

Последно уредено:
E

enzo8

Гостин
Почнав со ДС и ми стана интересна ама има една ствар што многу ме нервира, како да направам во играта оние hints за кое оружје или акција и кое копче да притисам да не бидат од ЏОЈСТИК туку KB+Mouse пошто играм на ПЦ, имам и џојстик ама повеќе ми се игра на тастатура и маус или боље е со џојстик? Ама ме нервира како и да е.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.714
Поени од реакции
10.007
Почнав со ДС и ми стана интересна ама има една ствар што многу ме нервира, како да направам во играта оние hints за кое оружје или акција и кое копче да притисам да не бидат од ЏОЈСТИК туку KB+Mouse пошто играм на ПЦ, имам и џојстик ама повеќе ми се игра на тастатура и маус или боље е со џојстик? Ама ме нервира како и да е.
Која верзија ја имаш ванила или ремастер.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Која верзија ја имаш ванила или ремастер.
Римастер е со букви од тастатура, така да вероватно го има оригиналот што не беше хинтиран.
Сиромашно портирање игри за пи-си(Оригиналната резидент евил 4 имаше таква мана).

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.714
Поени од реакции
10.007
Има мод за да може со маус да ја играш.

Автоматски споено мислење:

Римастер е со букви од тастатура, така да вероватно го има оригиналот што не беше хинтиран.
Сиромашно портирање игри за пи-си(Оригиналната резидент евил 4 имаше таква мана).
Рекоа дека не е планирана за ПЦ туку за конзоли се извинуваа али шо фајде.

Последно уредено:
E

enzo8

Гостин
1719428525122.png
Оваа, страшно ми иде на живци ова со контроливе, ќе мора да се навикнам на џојстик да играм.
Малце е ретардирана играва или ми се чини, ни туторијал имам што треба да правам, ни како се игра, одма у ринг со тој петелот што тепа со еден удар, бем ти живот, осеќам дека нема многу да издржам.

• Љубов
Reactions: wot

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.714
Поени од реакции
10.007
Прегледај го приврзокот 421618
Оваа, страшно ми иде на живци ова со контроливе, ќе мора да се навикнам на џојстик да играм.
Малце е ретардирана играва или ми се чини, ни туторијал имам што треба да правам, ни како се игра, одма у ринг со тој петелот што тепа со еден удар, бем ти живот, осеќам дека нема многу да издржам.
Баце нема да те води за рака како други игри, нема да ти дадат хинт за ништо. Туторијал имаш пораки на замја и толку. Ќе треба да учиш тајминг и дистанца. Иначе ако не се откажеш на Абис вокерс ќе ја свртиш. Најлесно ти е Стрејнт билд да одиш вложуваш во Стрејнт, Вигор и Ендуренс.

Пс Користи си инфузија многу корисно.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.670
Поени од реакции
4.524
Си зедов нов PC - инсталирав Dark Souls 2 - подвлегов - uninstall - инсталирам Skyrim (наново) - поздрав !!!
:facepalm::pos:
Еве го мојот прв коментар во темава, ко бев на твое место, како сега ти.
(а да е уште поинтересно- на вчерашен ден пред точно 10г)
Од хејтер до мега фан.

Издржи го постот друже, на искушение си, ќе бидеш духовно награден отпосле :cool:

:semolam::popce:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Отвори си гајд за да имаш идеја кај треба да одиш и што да правиш. На никој не би му препорачал на слепо да игра прв пат некоја од игриве.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.714
Поени од реакции
10.007
Па прилично е линеарна игра освен кога треба да се завратиш на одредено место. (Да не правам спојлери.) 1 и 2 се по зезнати за прогресот.

E

enzo8

Гостин
Сакам да играм на слепо и да се мачам искрено, знам дека и со босовите има финти како да се тепаат ама не ми е филм тоа, поубаво ми е да умрам 200 пати како од првиот голуб што го сретнав се му ебам.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Сакам да играм на слепо и да се мачам искрено, знам дека и со босовите има финти како да се тепаат ама не ми е филм тоа, поубаво ми е да умрам 200 пати како од првиот голуб што го сретнав се му ебам.
Секако не мислев да бараш гајдови за како да ги тепаш босовите, туку насоки за кај да одиш, доколку не се снаоѓаш во светот. Знае често да е баш како лавиринт.

E

enzo8

Гостин
Секако не мислев да бараш гајдови за како да ги тепаш босовите, туку насоки за кај да одиш, доколку не се снаоѓаш во светот. Знае често да е баш како лавиринт.
Досега се снаоѓам само ме нервира ова со контроливе ама ќе пробам да се навикнам да користам џојстик.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.714
Поени од реакции
10.007
Досега се снаоѓам само ме нервира ова со контроливе ама ќе пробам да се навикнам да користам џојстик.
Со џојстик е полесно, ако успееш со тастатура и маус да играш ќе имаш подобра конторла на движењето. Али па други битни контроли се позезнати. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom