Dark Souls

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Како да го средам фрејмрејтот? Пробав со DSFix но истиот проблем само со многу подобра резолуција. Нискот фрејмрејт во комбинација со „фантастичната“ камера е смрт и прави на секој втор doge да се закуцувам во некој ѕид. Не верувам конфигурацијата да е проблем ( i5 3230M, 8750M, 6GB RAM).

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Како да го средам фрејмрејтот? Пробав со DSFix но истиот проблем само со многу подобра резолуција. Нискот фрејмрејт во комбинација со „фантастичната“ камера е смрт и прави на секој втор doge да се закуцувам во некој ѕид. Не верувам конфигурацијата да е проблем ( i5 3230M, 8750M, 6GB RAM).
Имам заборавено, ама мислам дека треба тој anti aliasing ингејм да ти е исклучен, прави проблеми со dsfix ако ти е оставен. Пробај намали draw distance(или view distance, поим немам како беше) од dsfix и види да не ти се уклучени некои други глупости. Мене истото ми го правеше на почеток, се на максимум било ставено на тоа неоптимизирано лајно. Отвори го, прочепкај по опциите, резолуциите, ќе му најдеш средина. Мене, кога го средив, ми сецкаше само пред fog gates и кога умираше некој бос.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.751
Поени од реакции
34.361
Samo jako izgleda be, ne cini. :D Ima bolji za tenk igranje.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Имам заборавено, ама мислам дека треба тој anti aliasing ингејм да ти е исклучен, прави проблеми со dsfix ако ти е оставен. Пробај намали draw distance(или view distance, поим немам како беше) од dsfix и види да не ти се уклучени некои други глупости. Мене истото ми го правеше на почеток, се на максимум било ставено на тоа неоптимизирано лајно. Отвори го, прочепкај по опциите, резолуциите, ќе му најдеш средина. Мене, кога го средив, ми сецкаше само пред fog gates и кога умираше некој бос.
Исто е пак. Разбирам дека е тешка играта ама со 20фпс не е игрива.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.584
Поени од реакции
18.943
Mora da e problemot vo setinzite. Procepkaj na net, isprobaj gi site mozni kombinacii. Mene so core2duo na 2.4 i 2 giga RAM mi vadese 30 frejma, so isklucok na Blighttown, koj go mrazev poradi neigrivosta poradi niskiot framerate i eventualno kaj nekoj boss koga umirase. Probaj i nekoja postara verzija na dsfix. I kamerata se oprava, prebaraj camera fix.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.745
Поени од реакции
4.606
Here i am bitchezzZ! :cool:

Ама морам да признаам дека доживеав и топ стресови! :oops:

На почеток многу тешка, претешка, можам да кажам дека најтешката област ми беше Форест оф фолен џајантс... ок, нема некои монструм непријатели но со оглед на твојот експириенс и ниво се прејаки.

Гледав многу луѓе се жалеа од Шрајн оф Амана, јас прелесно поминав. :D

Најлесен бос : Magus and congregation, 15 секунди :cool:
Најтежок : Ancient Dragon... преку 15 пати ме сикна, се да му е*ам.

Сега да одморам малце со нешто друго, па за понатаму се надевам ќе продолжам со DLC.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.751
Поени од реакции
34.361
Сега да одморам малце со нешто друго, па за понатаму се надевам ќе продолжам со DLC.
Ja da te potsetam deka koga veke go pomina tutorijalot, da ja izigras i igrata.
DLC-to ja pravi dobra dvojkata, voda e samata igra u sporedba. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom