Данска - Македонија [ 12.01.2014 - 20:30 часот ]

• Креатор на темата Креатор на темата HristijanWR10
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема да мрчам многу ... еве што ни е проблем ... нема Агресивност и се забораваат крилата да се.користат ...
Кои крила? Денес освен Ојлески, другите 3-ца беа тапа. Манасков веќе подолго време е во аут, бескорисен е, влезен е во некој филм дека е ѕвезда, како во Металург, така и во репрезентација, Гоце денес слаб, не е изненадување, толку му е капацитетот, стагнира последните неколку години, а за Престап нема шо да се коментира-не е добар ни за во женскиот тим на Жито Прилеп, а не пак за во репрезентација. Незнам шо бара тука ни Ангеловски, па ни Стојчески. Играч од 29 години да дебитира, а и пред то небеше нешто посебно, неможам да сватам. Каква корист од него во иднина ќе имаме, незнам.
Требаше да се земат помлади играчи и по цена на последно место, барем ќе имавме појдовна точка за во иднина, вака шо?
Глејте Австрија кај е моментално, а кај беше пред 5-6 години. Се со работа успева. Ние само анализираме и собираме искуства, ама само на прес конференции и за на вести. Кога треба да се работи-нигде не нема.

не читав 35 страни наназад, па може ќе се повторам во коментариве.
Изгубивме зашто два пати, со два играчи вишок не постигнавме гол, а дури и примивме два, ако не се лажам.
Миркуловски денеска без простор, Стојчевски за мене пријатно изненадување, а како и на секое претходно првенство играта преку крила ни е катастрофална, т.е. никогаш и не ја играме.... испаѓа, ако нема кој да шутне, додај на крило, а денес барем во 3-4 наврати и тоа кога се доближивме на 3-4 гола разлика, имавме слободни крила и промашен шут од поцентрални позиции.

Денес, за 15 минути имавме 2 постигнати гола, почетен грч, т.е. грч од четврт натпревар, и ниеднаш не раширивме игра преку крила, па да му се сневиди, Гоце е одлично крило и треба повеќе да форсираме странична игра, особено кога има фластер на Кире и висока одбрана.

Мое мислење...

По наши грешки примаме голови толку глупави што не ми се верува дека репрезентацијава што е толку искусна и играат заедно толку години, прима такви наивни голови. Знам дека има удел и патешествието од вчера ама толку до сега не си всадија во главите сите до еден да се издигнат над своите капацитети и можности и да за*бат 14.000 данци у сала со се милфицата премиерка. Толку ли не видоа дека се што долу му шутнаа на ова лигушов од голман на данциве им ги фати. Гоце Ојлески 2 му шутна горе овој почна да се нервира да му покажува со тоа прстот. И мора да сфатат, еден на еден кога си во контра и болдирано ќе го напишам мора да биде гол, против вакви селекции (ако сакаш да направиш подвиг). Има подобрување во играта, само одбраната ни е швицарско сирење и тука мора да се подобриме на натпревариве против Австрија и Чешка. Не заслуживме да изгубиме со толку гола разлика ама тоа е што е. Ништо не е страшно што изгубивме денеска ама Чешка и Австрија сакам да ги видам победени по секоја цена. Со Австријците ќе се јадеме уште од сега осеќам.
Ааа и ќе заборавев....
Бранче Ангеловски да не го видам повеќе во репрезентација.

Единстевни играчи што се способни да го понесат товарот на едно вакво големо натпреварување се Кире и Борко до некаде.Другиве можеби се добри за наши услови ама во едно вакво натпреварување за жал се чисти просеци и подпросеци.

Ваљда ќе се провлечеме некако во наредната фаза и ќе успееме да направиме некаков ‘‘успех‘‘ затоа што добар дел од играчите што имаат 30+ години (вклучувајќи го и Кире) најверојатно нема да играат на наредното големо натпреварување.

И преку тасета ми е веќе со тие калкулации една мора да тепаме и да чекаме од други ко у Србија на Европското да ни завршуваат работа. Преку долниов више со тие лузерски калкулации.
Еднаш нека бидат мажи сами судбината у свои раце нека ја земат.
Нека ги тепаат и Чешка и Австрија па друга песна ќе биде у втор круг.
Не ми треба втор круг некој да ми го поклони за да влезам педерски.
Ги сакам и Чешка и Австрија тепани и крај!!

Единстевни играчи што се способни да го понесат товарот на едно вакво големо натпреварување се Кире и Борко до некаде.Другиве можеби се добри за наши услови ама во едно вакво натпреварување за жал се чисти просеци и подпросеци.

Ваљда ќе се провлечеме некако во наредната фаза и ќе успееме да направиме некаков ‘‘успех‘‘ затоа што добар дел од играчите што имаат 30+ години (вклучувајќи го и Кире) најверојатно нема да играат на наредното големо натпреварување.

Ете тоа е тоа, кажано е се.
По две години ќе се види дупката од 10 години без играч формиран.

Значи ми се гади од два поима, подмладената репрезентација и Македонскиот инает. И двете се тврди дека постојат ама никако да ги видиме.

Инаку за денес според мене не е Киро толку многу за кривење, сепак Ландин го имаше анализирано и го прочита, едноставно го откажа.
Данска не е таа Данска што ја очекував искрено ама би рекол на филозофијата што тие самите ја стекнуваат од раѓање не победуваат уште пред натпреварот да почне.

Ајде експерти оди легните си.

Комбинацијата бобек и вори.:facepalm:Mother of all combinations.

Ем сите знаеа дека ќе губиме(освен бобче),сега нешто се глупирате.Ангеловски не чинел,овој не чинел,тој не чинел.

Нели ќе губевме 37-19,35-18 и такви слични страшни и воедно нереални сценарија,а што сега толку се буните ?

На крај изгубивме со 8,и тоа сосема незаслужено.

Се гледа дека Обрван е каде каде подобар стручњак од Шундо.Плус знае и да побара тајм аут :icon_mrgr: а тоа Шундо не ни знаеше доколку не му сугерираше некој.
Да плукаме ако изгубиме од останатите две селекции а не од Данска на домашен терен.

Младите се пласираа на европско,ќе се најдат барем 2 играчи да влезат во сениорската репрезентација и сите среќни и задоволни.

Ај помирни.

waving-bye.jpeg%3Fw%3D225

pa dobro be zs pri tolku povredi pak ne go zedoa Stojanovic?

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

не читав 35 страни наназад, па може ќе се повторам во коментариве.
Изгубивме зашто два пати, со два играчи вишок не постигнавме гол, а дури и примивме два, ако не се лажам.
Миркуловски денеска без простор, Стојчевски за мене пријатно изненадување, а како и на секое претходно првенство играта преку крила ни е катастрофална, т.е. никогаш и не ја играме.... испаѓа, ако нема кој да шутне, додај на крило, а денес барем во 3-4 наврати и тоа кога се доближивме на 3-4 гола разлика, имавме слободни крила и промашен шут од поцентрални позиции.

Денес, за 15 минути имавме 2 постигнати гола, почетен грч, т.е. грч од четврт натпревар, и ниеднаш не раширивме игра преку крила, па да му се сневиди, Гоце е одлично крило и треба повеќе да форсираме странична игра, особено кога има фластер на Кире и висока одбрана.

Мое мислење...
Најголем проблем ни е тоа,неупотребата на крила .... но и агресивноста во играта ... чекаме да шутнеме до пасивност,само ја вртат топката,наместо агресивно,дриблај,иди у одбрана,создади им невојли .... исто и одбраната ...укопани у место .... Данците ги гледаш ... колку само имаа исклучени ... во одбрана колку пати со агресивност не натераа на грешки,а тоа контри ... навистина треба агресивност да се има,не како чекај неодлучно, чекаш друг да превземе иницијатива :( ...

• Ми се допаѓа
Reactions: n/a
Ајде, ајде...со ваков склоп на играчи каде што немаме асални бекови на 2 позиции од можни 3, каде што Манасков е во очајна форма, Златко ја утнал професијата и Гоце има квалитет само за резерва, со ваков противник кој според мене е најголем фаворит за освојување на злато, кој игра на домашен терен и кој е значително помотивиран кога игра против Македонија, отколку против Австрија на пример, на друго првенство над 10 разлика не ни бегаа. Затоа и такви беа и прогнозите пред почетокот на натпреварот. Дури некој и 20 предвидуваа.

Одбраната беше добра, освен како што кажав, во одредени периоди се губеше концентрација. Борко беше просечен денес. Може ние не сме навикнати на толку одбрани, ама 34 посто колку што имаше Борко денес, во ракометот се еден обичен просек. Ландин со над 45 може да се каже дека беше одличен. Во Србија, каде што имавме одлична одбрана и каде што игравме на домашен терен што се вика, примивме 33 гола. 29 не се многу во вакви околности. Порано плус бевме и изненадување за екипите, сега веќе не сме.

Контри сакавте? Па како со вакви крила да правиме повеќе контри и тоа против ваков противник кој меѓудругото се смета за исклучително брз? Имавме неколку каде што нашиве просеци дел ебаа, а ќе заебеа уште една ама среќа Ангеловски се снајде некако за да му ја подаде на Кире и овој да даде гол. Темелков фали, ама дали е нешто скаран со федерација или пак Обрван е изнервиран што игра во Луксембург, не знам. Јез да и он не беше сјаен во одбрана на последните утакмици на репрезентацијава, ама пак сигурно ќе беше подобар од двајцава.

Како и да е, со вакви бекови, јас сум задоволен од постигнатото. Со подобри бекови ќе се видеше повеќе напредокот. На утакмиците со Србија, Црна Гора и на утакмицава со Данска после 10та минута јас бев оптимист кога ние имавме позиционен напад, што порано не беше така дури и на утакмици против Австрија. Имаше потечно проигрување, повеќе идеи што да се прави у напад. Тоа порано не беше случај и игравме многу повеќе на сила или на индивидуален потег на Кире или Мојсо. И сега игравме со пикер, ама на првенството во Србија и Стоилов важеше како изненадување на првенството, а и пикерот на Данска, Рене Тофт Хансен важи за најдобар дефанзивец во репрезентацијата на Данска.

Мислам дека со ваква игра, а особено со ваква очајна Чешка каква што беше денес, пласманот понатака не треба да биде во прашање. Останува да видиме како ќе се покажат нашиве наредните утакмици.

Ајде експерти оди легните си.

Комбинацијата бобек и вори.:facepalm:Mother of all combinations.

Ем сите знаеа дека ќе губиме(освен бобче),сега нешто се глупирате.Ангеловски не чинел,овој не чинел,тој не чинел.

Нели ќе губевме 37-19,35-18 и такви слични страшни и воедно нереални сценарија,а што сега толку се буните ?

На крај изгубивме со 8,и тоа сосема незаслужено.

Се гледа дека Обрван е каде каде подобар стручњак од Шундо.Плус знае и да побара тајм аут :icon_mrgr: а тоа Шундо не ни знаеше доколку не му сугерираше некој.
Да плукаме ако изгубиме од останатите две селекции а не од Данска на домашен терен.

Младите се пласираа на европско,ќе се најдат барем 2 играчи да влезат во сениорската репрезентација и сите среќни и задоволни.

Ај помирни.

waving-bye.jpeg%3Fw%3D225

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Нормално дека ќе влезат кога ќе дојди време да нема кој да игра, ама битен е начинот на кој ќе влезат. Впрочем и овој успех на пласирање на европско не треба многу да ни мачка очи.
И зошто секогаш да размислуваме дека ќе се најдат 1-2 што би биле добри, а останатите 14 да ни се циркузанти или подпросечни.

Нормално дека ќе влезат кога ќе дојди време да нема кој да игра, ама битен е начинот на кој ќе влезат. Впрочем и овој успех на пласирање на европско не треба многу да ни мачка очи.
И зошто секогаш да размислуваме дека ќе се најдат 1-2 што би биле добри, а останатите 14 да ни се циркузанти или подпросечни.

Од секоја генерација ако се вадат по 1-2 супер играчи на коњ сме. Проблемот кај нас е што 10 години ниту еден играч не беше направен. Најдобрите играчи од претходните 10 генерации се Стоилов, Георгиевски и Пецаковски. Е затоа е заглавена репрезентацијата.

П.С. Овие што се квалификуваа (а и не треба да се претерува со фалбите и не победија некои си велесили) се кадети а не младинци. Од нив додека се развијат квалитетни сениори има уште најмалку 4-5 години.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom