Даниел Кајмакоски

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Додека траеше икс фактор посебно оние последни денови кога се гледаше дека ќе победи сите кајмаковски, кајмаковски, јас тогаш реков а вие сите кои гласавте со парите за кајмаковски да победи, истите тие пари да ги дадевте на деца кои молат за живот најголемата работа ќе ја завршевте во животот. Тоа е нешто што мене воопшто не ми се допаѓа бидејќи да се даваат пари за некој кој сега едноставно ќе си ја гледа својата работа и плус тоа ќе се прави ѕвезда што искрено според мене воопшто не е ѕвезда бидејќи тој станал ѕвезда со туѓи пари како и што е обично за балканов посебно за Македонија и Србија каде што ако имаш некој кој ќе те спонзорира ќе бидеш пејач ипол. Даниел според мене се занесува премногу, очигледно "славата" го има удрено во мозок, доста копира некои работи кои мислам дека не е океј да ги кажам но сепак јас никогаш не сум посакал да земам да го слушам затоа што ми е убаво туку имам еднаш седнато разгледав повеќе видеа каде што пее и воопшто не ми се допаѓа, за кафана не викам не ќе го биде да кршат чаши на него. Што да кажам во македонија секогаш се цени она што не би требало отколку она што навистина треба да се цени никогаш не се ценело така испадна и со Даниел дечкото го бива за нешто онака пеење но за сериозно нешто да направи не е тој роден за тоа.

Точно..Само копира и имитира,кај нас никогаш нема да се слуша неговата "музика"..Јас да гласам за него утре да му биде подобро..Ма нема шанса..Често кога ќе видам некој како собира шишиња,или е сиромашен на улица,или претура по контејнери,во џебот сигурно имам 10-20 денари и му ги давам..Која слава,за месец дена нема никој да се сеќава на него..Исто како со овој иван од Идол,Мики,и тој третиот како беше,каде се сега тие?Или се таксисти,или местат кровови на некои згради..Во Македонија од пејачите највеќе сум ги почитувал Тоше Проески (од кога почина) и Гоце Арнаудов..Другото се е ветер и магла..Присобрал 1000 евра и одма спотови,песни..Жими куров..

Баш бојбенд изглед имал на шоуто во АВСТРИЈА (а не Австралија :D )

Штета што не успеал порано имал фаца за ваква работа а факт е дека го има(л) и гласот.

Се надевам дека нема да ја сподели судбината на 90% од македонската естрада)

Точно..Само копира и имитира,кај нас никогаш нема да се слуша неговата "музика"..Јас да гласам за него утре да му биде подобро..Ма нема шанса..Често кога ќе видам некој како собира шишиња,или е сиромашен на улица,или претура по контејнери,во џебот сигурно имам 10-20 денари и му ги давам..Која слава,за месец дена нема никој да се сеќава на него..Исто како со овој иван од Идол,Мики,и тој третиот како беше,каде се сега тие?Или се таксисти,или местат кровови на некои згради..Во Македонија од пејачите највеќе сум ги почитувал Тоше Проески (од кога почина) и Гоце Арнаудов..Другото се е ветер и магла..Присобрал 1000 евра и одма спотови,песни..Жими куров..
Едно да разјасниме што ќе работи нека си работи тоа е негова приватна работа но ваквите шоуа каде што тие што ќе победат и ги рачунаат за "ѕвезда" за мене тоа не е ѕвезда а плус тоа јас да давам 50 денари за Даниел за денеска да изиграва некоја си ѕвезда а тоа не. Бидејќи реално гледано дечкото нема глас кој ќе посакаш да го слушаш и да уживаш во тоа пеење. Вештачко нешто да содадеш во денешно време е многу лесно нормално со пари и реклами насекаде како во случајов со Кајмаковски. Многу пејачи станале легендарни почнувајќи да пејат од дупки кои денес се сметаат за легенди на музичката сцена. Во македонија тоа се прави секогаш обратно имај спонзор јак, имај пари ти си ѕвезда тоа е лошо но има и друга лоша работа тоа што и луѓето сами кои го прифаќаат тоа што им се нуди бидејќи тоа се ограничени кои не одат подалеку.

За каков шунд и кич зборите? па има ли поголем шунд, кич, мизерија од овие "реалити серии" ? еден куп глорихантерки, педерчиња - копи пејст сценариа, лажни емоции, глумици - глумци, вештачки ѕвезди, преценети "таленти" размазени тинејџери итн. Па еден Пинк е премија за овие.

Најлошото нешто што му се случило на човештвото во последниве години, со гаранција.
Шо убаво склопено.

(y)

Што да кажам во македонија секогаш се цени она што не би требало отколку она што навистина треба да се цени никогаш не се ценело така испадна и со Даниел дечкото го бива за нешто онака пеење но за сериозно нешто да направи не е тој роден за тоа.

Како бре така не бил роден за тоа?
Како бе? Како бе, вака кога ќе ми каже некој тој и тој не бил роден за тоа?
А бе има комисија на експерти кои одлучуваат кој за што е роден?
Го бива нешто онака за пеење, ама не бил роден за нешто за сериозно?
Шо, онака додека луѓето се во матката, доаѓа некој, чука по стомакот ко по лубеници и одредува кој за што ќе биде роден?
Секој може да успее, секој може да не успее. Има милион фактори кои тоа го одредуваат, а не аругментот “не бил роден за тоа“.
А да почекаме да издаде две песни, па да збориме?
А ако успее и направи нешто сериозно, што ќе кажеш?
Дека го замениле при раѓање, па пророчиците утнале??
Уште песна не издал човекот, више однапред бре сите знаете дека нема да успее.
Лелеееееееееееееее каков мерак на душава ќе ми се направи ако успее!!
Пошто се знае како одат тие муабети. Ако не успее - Ех, ете знаев ја нишо нема да биде од него. Ако успее - А бе леле што направил, големо чудо, види таму у Америка какви пејачи има, колку заработуваат, ова неговото ништо не е.
СТАНДАРД МАКЕДОНЧЕ!
Немал глас за слушање... НЕМАЛ ГЛАС!:pos::pos::pos:

Елементал имаат многу убава песна, се вика “Природа и друштво“.

Првиот стих од песната е: Ми тражимо земљака који у животу је нешто успео, али хвалимо га тек кад му се сандук у земљу спустио.

Со ова завршувам, па кој го сфати стихот ок, кој не, пак ок.

Изгледа Даниел ќе има славата како Тоше,сепак никој не може да го надмине славата на Тошета .

Изгледа Даниел ќе има славата како Тоше,сепак никој не може да го надмине славата на Тошета .

Не го споредувај тоа лижалче со Тоше..Едноставно не оди.

Супер е дечково!Ми се допаѓа!Баш некој таков ни требаше за да се совземеме по смртта на Тошка!

Искрено не го гледав икс фактор,освен мал дел од последниот ден,но сега кога го гледам на клипови навистина ми се допаѓа дечково.Да бидеме реални.Не е како Тоше,но никој и не може да биде како него.Али дека потсетува и дека знае да пее,но и дека е скромна и реална личност,тоа е факт кој никој неможе да му го оспори.

Подфорум Музика
Го отупевте со тоа он што ќе направи во неговата кариера и каде ќе заврши, ако уживате во песните што ги пее - слушајте, ако не си иамте други песни кои ви се омилени, никој не ве тера на сила да бидете негов фан и гласате за него, а за да коментирате кариери на други гледајте прво направете нешто од себе.
Секој кој се труди да направи нешто и притоа ја представува нашата земја во добро светло го поддржувам. Не го уништувајте тоа што излегува од кај нас зошто и без тоа ќе останеме.
И да браво што после толку обиди му се остварува неговиот сон, поголемиот дел од вас веќе и се откажале после првиот неуспешен обид, затоа не плукајте по други на кои им се остварил.

Kako Toska nema covek da se rodi nikogas.

Знаете што ми е најкрив ми е тоа што самите не се почитуваме. Лани летото бев со мојот дечко Турција на одмор и секако бидејќи ни откажа друштвото и ние двата како стар брачен пар ојдовме и секако сами си се досадвавме и седејќи на плажа двата врска немавме од јазикот до нас седнаја дечко и девојка негде 30тина години и почнаја да зборуваат хрватски и така си се запознавме туку друга ми беше поентата знаете што ми рекоја вие Македонците сте среќен народ вие го имавте Тоше, но знаете зошто го изгубивте затоа што не знаевте да го почитувате и јас така останав . Потоа ми извадија од новчаникот карти од концертот на Тоше во белградска арена од концерт во Скопје и ми рекоја дека оделе секаде каде ќе слушнеле дека тој настапува. Затоа престанете да хејтовате затоа што со тоа ништо не сме постигнале. На Даниел му посакувам светска слава и секако не дај боже да се врати во Македонија за да гради кариера.

Знаете што ми е најкрив ми е тоа што самите не се почитуваме. Лани летото бев со мојот дечко Турција на одмор и секако бидејќи ни откажа друштвото и ние двата како стар брачен пар ојдовме и секако сами си се досадвавме и седејќи на плажа двата врска немавме од јазикот до нас седнаја дечко и девојка негде 30тина години и почнаја да зборуваат хрватски и така си се запознавме туку друга ми беше поентата знаете што ми рекоја вие Македонците сте среќен народ вие го имавте Тоше, но знаете зошто го изгубивте затоа што не знаевте да го почитувате и јас така останав . Потоа ми извадија од новчаникот карти од концертот на Тоше во белградска арена од концерт во Скопје и ми рекоја дека оделе секаде каде ќе слушнеле дека тој настапува. Затоа престанете да хејтовате затоа што со тоа ништо не сме постигнале. На Даниел му посакувам светска слава и секако не дај боже да се врати во Македонија за да гради кариера.
Зошто пак мора Кајмаковски да се спомнува и да се величи со Тоше? Тоше е една приказна кајмаковски е сосема друга приказна која немаат додирна точка помеѓу себе. Мислам дека не е во ред Тоше да се спомнува за некој пејач кој победил на некакво си шоу и при тоа да се нарекува како еј да ова е нашиот нов Тоше. Кајмаковски си е еден, Тоше е сосема друг човек, двајцата немаат додирна точка.

Даниел не бил роден за пеење :facepalm: Ах бе Скајче а Адријан Гаџа е?

јас најсериозно се надевам дека Даниел ќе го искине македонското државјанство и ќе си се преориентира на пишување песни, компонирање во Белград и погоре, а зошто да не и соло кариера (првово го посочив поради тоа што тоа му беше примарна желба). Да беше Србин сеа вени ќе сечеше народов по него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom