DameRulz

• Креатор на темата Креатор на темата DameRuLz
  • Време на започнување Време на започнување
Супер е :vozbud: Има6 и друга некоја ваква? :drk:

Абе баце па ти си пишал дека секоја критика е добродојдена, место да смениш нешто или да се вразумиш ти кажуваш дека немаме попаметна работа па јадеме гомна за тебе? Па за шо кур си пишал дека секоја критика е добродојдена?
Боже сачувај , мора да испаѓа по барем еден специјалец секој месец.
Можда ќе напише песна за форумов, како го хејтаме:pos:

Сериозно на дечково многу малку му фали да стане сосема океј пејач (за македонска естрада). Текстот е горе долу добар, само рефренот мора да го смени под итно. “Добри сме“ се појавуе едно 120 пути шо не е нормално, музиката е од прилика ко секоја песна на Јован Јованов, значи супер е, аранжманот со оглед на тоа дека е праена дома, во домашно студио, е одличен, значи дечко, само поработи малку, побарај професионалци да ти дадат некој корисен совет, и фурај... :motor:

Вие сите па музички талентираните па сте нашле да реметите човек кој барем се труди да направи нешто. Коментар како "Дечко не ми се сфиѓа песнава, пробај подобро" е сосема на место, а не сте фатиле да реметите се што доаѓа на форум со помалце од 20 мислења -.- Земете направете вие песна па после коментирајте да видам како е.

Мене искрено ми се допадна тракава, мелодијата посебно само што текстот ми е монотон. Ете луѓе ова не е толку тешко да се напише, нели? Вака барем се дава мотивација да се продолжи напред и да направи дечково други траки со надеж подобри од претходните.

ПС.
Да не помислите дека го бранам батево дека ми е нешто роднина или другар па да очекувам такви коментари само. Си глеам реално на работите јас за разлика од други луѓе.

да не би биле деловите со добри добар и слично би било боље... и не е толку очајно колку што ја напрајвте ... има 1203920 пати полоши песни

иначе потсека на оваа

Текстот ич не ми остаи добар впечаток. Поработи малце повеќе на текстовите.

Даме, остај ги хејтериве што лаат, топ е песната :)

“Добри сме“ се појавуе едно 120 пути шо не е нормално,

Black Eyed Peas - Let's Get It Started lyrics

[Chorus]
Everybody, everybody, let's get into it.
Get stupid.
Get it started, get it started, get it started.
Let's get it started (ha), let's get it started in here. Let's get it started (ha), let's get it started in here.
Let's get it started (ha), let's get it started in here. Let's get it started (ha), let's get it started in here.
Yeah.

Ги следи модерните текови. Повторањето на едно па исто е само мамка за увото и лесно се памти.

Инструменталката ти е добра, само не знам дали е до youtube или до друго, треба да поработиш на мастерингот. Друго, на истава инструменталка обавезно друга лирика, или модифицирана, и помелодична направи ја. И НАЈБИТНО, намали го малку ефектот на вокалот, ептен вештачки е. Иначе, не му се секирај за сите што ти какаат, не си ни прв ни последен.
Ај и нешто позитивно да кажам, ми се бендисаја ефектите што си играш со вокалот(мислам на loop кај што го ставаш) тоа остај го.
Поработи на песнава, добро си почнал, и доколку и посветиш доволно внимание, не гледам причина да не се врти по радија.:smir:

Хм... за ова морав да прекинам една перфекција за рап... ама ова... не иде:uvo:

текстот нема смисла, мелодијата не е лоша, али некако ефектите од пратечи вокал даваат впечаток дека се работи за некој геј-бој-бенд.

се на се, 6.5/10 од мене, што уопште не е лошо како за првенец.

иначе потсека на оваа

И мојата првична реакција, што му ја кажав и на него, беше оваа.

Е сеа, имајте во предвид дека станува збор за 16, (скоро) 17 годишен рапер кој има уште многу пред него и тек допрва ќе твори. Остајте го Слаткар, остајте го Тони Зен, они да направат и срање текст со срање музика пак ќе свршавате на нивните песни, зошто они, пред фановите се докажале. Даме твори колку, една или две години, што е релативно малку.

Сугестии од мене - поработи на текстот, немој да бидеш толку мек, барај инспирација во области кои те интересираат, читај малце повеќе и тоа е тоа. Имаш време за да се корегираш, и со среќа понатаму.

као прво
ПРВО
еден
1
ИМЕТО даме рулз стварно нема смисла. не , ја не сум тука да хејтам него кажувам шо би требало да е у границите на нормалното(у денешно време све се либерали али ај..)
значи можеш да поработиш на уметничкото име.
2.од кај мачка шо иам слушано до сеа, нишо не ме разочарало, така да за прва песна добро е, инструменталката е ок.
3.текстот.треба работа, малку е досадно-здодевно нешо така беше. синоними-хомоними.. поработи.
4. повеќе од педерско ми е пеењето у стилот на лил вејн.повеќе од највеќе.

ова ти го кажувам од неутрална страна, со најдобра намера, без грам хејт, со намера да не те разочарувамм ни нишо.

али сигурен сум дека ке ме банираа од мое гледиште како ја глеам песнава.
а тоа е-ѓубре. не би се ни мучел да ја издавам и да се бламирам со ваква песна по нетов. а уште помалцеда ја ставам САМИОТ на форум кај шо ке ме дупнат од заебавање. едноставно НЕ ИДЕ ! :jaj: :kesa:

сепак, не сме сите родени и раснети у иста околина така да сенсот за нормала ни е изместен. твојот е малце поише.

зашто цела песна е со ауто-тјун? си требал да оставиш тоа на рефрен само. поработи малу на флоу-то , и не користи едноставни рими.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom