Дали забивате на кошот?

• Креатор на темата Креатор на темата InSuLaNeR
  • Време на започнување Време на започнување

Дали забивате на кошот?

• Да

Гласови: 72 35,8%
  • Не

Гласови: 129 64,2%

• Вкупно гласачи
    201
Џордан совет за зголемување одраз му е да трчаш спринтови и да се обидуваш да рипаш повисоко кога играш кошарка. И така се зголемува одраз. Можда е просто за верување бидејќи сите очекуваат комплицирани програми за добри резултати, но делува. Јас иначе прв пат ја закуцав со 174-175 висина, активно тренирав кошарка тогаш.
Да има и тоа некакви резултати, ама многу побавно оди така, за разлика од правењето на вежби по некаква програма како што се ефикасните Airalert серии......

у јеботе...страшно е да забиваш...така јас му фрлам цепелинче на другар да забие он рипање со глаа у обрач и ја дупна главата...

Имам 165цм ми фали уште некои 2-3цм да фатам таблата на кошот каде што тренирам, дали тоа е добар скок ?
не баш.. еден мој другар со 175 куца, тоа е добар одраз, да не те демотивирам али твојот е просечен.. јас со 185 можам да куцам само со една што не е огромен одраз..

не баш.. еден мој другар со 175 куца, тоа е добар одраз, да не те демотивирам али твојот е просечен.. јас со 185 можам да куцам само со една што не е огромен одраз..
Др Хаус, а твојот другар има правено некои вежби за скок или ??

Др Хаус, а твојот другар има правено некои вежби за скок или ??
Ми вика дека нема правено, али не верувам има многу големи листови,а ако бараш вежби пробај ги Air Alert 3, слушам дека биле многу добри ама имам слушнато дека зезнувале колена малце..

180cm + слаб скок и ништо од забивањето :D А и слабо играм така да не се ни трудам...

имам 188цм и го куцам без проблем.Значи кога ќе скокнам со врвот напрстите сум сигурно 25-30 цм над кошот.Нема за што да ве лажам , едноставно кој сака верува , кој не немора . Е сеа одразот незнам на што се должи немам некои посебни програми правено , мислам дека е поради тоа што тренирав гимнастика и кошарка уште од мали години.

183 проследено со слаб одраз и зголемена килажа така да имам маки и обрачот да го достигнам а камоли да забијам. Не играм многу кошарка ама мерак ми е еднаш салам да го закуцам :LOL: Ени ајдиас?

Додека тренирав активно имав просечен одраз што за висината (180+, уште растев) не беше лошо, сакав да почнам со некои вежби за поголем одраз, ама тогаш разбрав дека штетно би било за колената и бидејќи уште растам.

Сега, џабе сум 187 кога имам подпросечен одраз, не знам искрено како толку се уназадив со одразот кога иако не играв баскет интензивно, барем спортував, точак итн...

Додека тренирав активно имав просечен одраз што за висината (180+, уште растев) не беше лошо, сакав да почнам со некои вежби за поголем одраз, ама тогаш разбрав дека штетно би било за колената и бидејќи уште растам.

Сега, џабе сум 187 кога имам подпросечен одраз, не знам искрено како толку се уназадив со одразот кога иако не играв баскет интензивно, барем спортував, точак итн...
Ако сакаш да куцаш пробај ја air alert 3 гарантирам резултати ја сум 185 и уште во раст, а куцам веќе 4-5 месеци

:pos2::pos2:Ќе бидне некогаш.Со моите 172 цм ќе закуцам на свети никад.Иаку имам доста голем одраз не можам да скокнам толку за да забијам:tapp:
Јас имам 1.72 и ја куцам на 3.05 кош али со мали потешкотии ...

Сабајле закуцував,можда сте ме гледале на Спорт Клуб
--- надополнето: 26 февруари 2012 во 13:20 ---
183 проследено со слаб одраз и зголемена килажа така да имам маки и обрачот да го достигнам а камоли да забијам. Не играм многу кошарка ама мерак ми е еднаш салам да го закуцам :LOL: Ени ајдиас?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom