Дали ви е тешко на другите да им кажете НЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Е сега ... доста интересна тема.
Имам проблем да кажам не кога станува збор за авторитетни личности или пак на некои кој што ми е мн. драг.
Инаку ако завземам цврст став , нема теорија да ме натераш да кажам да!:icon_lol:

eh i kaj mene e isto btw... ustvari sum si golem inat pa koa ke recam nesto TAKA KE BIDE I KRAJ! NE nemozam da im kazam na odredeni licnosti koi mi se dragi i koi mi napravile onaka extra usluga!

ne u slucaj koga stvarno nesto ne mi e u prilog ili po moja vopjla:icon_lol:

Se trudam NE da kazam na mnogu raboti koi me stavaat u iskusenija,pa tuka ttteesko ide:icon_lol:

da be sekoj vikend vikam NE nema da pijam i non-stop sum GON!

Pa sega treba prvo dobro da razmislime dali mozi da go napravie toa sto se bara od nas ili ne.Ako ne mozi ke mu kazis iskreno na toj sto bara usluga,izvini ne mozam poradi toa i toa i gotovo.Ako ti e nekoj blizok sigurno deka ke te razberi.

Зависи на што. Некогаш потешко, некогаш полесно велам не...

Zavisi od licnosta koja bara nesto od mene,kolku mi znaci,kolku nea i e potrebna uslugata,no zavisi i od mojata momentna raspolozenost zasto ako ne mi e denot malce potesko ke napravam nesto.

Дали може да кажете "НЕ"?

Ѕвони телефонот.Иако сте до гуша со обврски,ги оставате,кревате слушалка и...повторно ТАА.Вашата so called најдобра другарка.Почнувате вообичаен муабет "Како си?Што правиш?" и знаете што е следно...
Таа повторно почнува за нејзините проблеми,како дечко и ја нервира,како се скарала со нејзините зашто не сакаат да и го зголемат џепарлакот и ред други работи...со еден збор,истото како секој пак кога ќе го слушнете нејзиното "Здраво" од другата страна на слушалката.
Дали,со оглед на тоа што се знаете од мали и ви е најдобра другарка решавате да премолчите и овој пат и да ја сослушате?Дали имате трпение и нерви да го слушате нејзиното жалење по мал милионити пат и да го толерирате нејзиното лигавење?
Или пак со убаво и кажувате дека претерува со нејзините проблеми,дека секогаш е само "јас,јас,јас" и дека е време да се стави крај на тоа малтретирање од нејзина страна?
Дали можете да кажете "НЕ"?

M@wEcK0 напиша:
Ѕвони телефонот.Иако сте до гуша со обврски,ги оставате,кревате слушалка и...повторно ТАА.Вашата so called најдобра другарка.Почнувате вообичаен муабет "Како си?Што правиш?" и знаете што е следно...
Таа повторно почнува за нејзините проблеми,како дечко и ја нервира,како се скарала со нејзините зашто не сакаат да и го зголемат џепарлакот и ред други работи...со еден збор,истото како секој пак кога ќе го слушнете нејзиното "Здраво" од другата страна на слушалката.
Дали,со оглед на тоа што се знаете од мали и ви е најдобра другарка решавате да премолчите и овој пат и да ја сослушате?Дали имате трпение и нерви да го слушате нејзиното жалење по мал милионити пат и да го толерирате нејзиното лигавење?
Или пак со убаво и кажувате дека претерува со нејзините проблеми,дека секогаш е само "јас,јас,јас" и дека е време да се стави крај на тоа малтретирање од нејзина страна?
Дали можете да кажете "НЕ"?

најискрено никогаш не сум кажала НЕ...
едноставнно ако ми е добра дугарка зашто да не ја ислушам зашто да не и помигнам ако можам...
јас не викам на никој Не...дури и да е човек што сум го запознала вчера...
таква сум сакам да ги ислушам туѓите проблеми :)(знам мене како ми било коа никој не ме ислушувал):smir:

Mojata najgolema maana. Ne mozam da kazam "NE". Ke go vrtam muabetot vo krug ama nikogas ne kazuvam "ne". Osven doma so moite :pos:

Неможам да кажам НЕ, за жал. И да се поважни работите кои ги правам во моментот, и да ми одзема време и уништува планови кои се за мое добро, јас пак неможам да кажам НЕ ... мутава сум.:toe:

Е јас за разлика од ThE VaMpIrE и Saladin знам да кажам не,лично имам другарка која кога ќе се јави по телефон а и немора да е по телефон може да е негде на кафе ти ги прави секојпат едни те исти муабети во кои како што кажа M@wEcKO све се едни те исти демек проблеми а нема везе,т.е нон стоп да се зборело само за себе и да се било у центар пажња,јебига али тоа кај мене не проаѓа,еднаш,два пати максимум три ќе ти ги слушам истите муабети али после тоа сечам е јебига досадно е,барем да се смени нешто у монологот

И јас сум од тие „мутавите“.:(
Ако ми се обрати некој, не можам да не го сослушам. И цело време додека збори, додека се жали, ќе си седам трпеливо и ќе си слушам дур он/а ломоти, а нема да можам да му речам да престане да замара, зошто тоа што мене ми изгледа досадно, глупаво и стопати слушнато, него можеби му е важно и го погодува. :toe:

И општо во животот, и во други ситуации, имам потешкотии со тоа проблематично „не“. :)

mnogu mrazam luge so postojano zamaaraat so svoite problemi i ocekuvaat drugite da gi resat mesto niv, a koga ke dojde red tie da bidat na mestoto na slusatelot ednostavno isparuvaat.........bidejki od vakvi takanareceni drugari i drugarki se imam izgoreno milion pati nauciv da kazam NE i da ne se zamaram so secii problemi

Nikogas ama bas nikogas ne sum rekla ne na nikogo a posebno ne na drugarka mi...nemam srce da go recam toa i sum spremna da slusam sekakvi muabeti da delam soveti i ednostavno da bidam ramo za placenje. Zatoa i ste drugarki mi vikaat deka me bivalo za psiholog :)..ama pak i nemam problem so niv i tie se tuka za mene taka da...ok e. A ne da mi e maka nekogas uffff...koga nemozam sama svoite problemi da si gi resam a uste nekoj negovite da mi gi kazuva...teskoooo :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom