Дали ви е тешко на другите да им кажете НЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Не на никого досега немам кажано НЕ..а посебно не на најдобра другарка
Колку и да сум зафатена со работа прво ке ја ислушам па и секој ден да ми го кажувала тоа..Ја колку што знам за тоа се другарите..

И јас сум како повеќето од вас.Едноставно колку и да ме замара со некои проблеми банални,зашто ми е другарка ќе ја ислушам ако треба по 100ти пат.Не ми се случило да ми дојде преку глава и да речам НЕ,а немам ни срце да и го кажам тоа.

нема шанси така брутално да ја откачам, или да и се изнадерам.. во моментот кога гледам дека и требам, ќе ја ислушам.. а ако стварно почне да претерува, во првата соодветна прилика ќе почнам муабет на таа тема, али онака, поблаго, завиткано ќе и кажам што мислам.. па би требало добро да бидам сфатена! :pipi:

Зависи за каква другарка станува збор. Ако ми е најдобрата другарка од детството, која секогаш била таму за мене, ако сака нека ми се јавува по 10 пати на ден со истиот муабет, ќе ја ислушам.
Ако е другарка која не ја залужила таа титула, ја откачувам ако иам попаметна работа, па дури и да немам. :toe:

За голема среќа немам такви лиги за другарки. А таквите што некогаш пробале да ми се приближат, знаејќи како ќе биде, сум им кажала НЕ уште пред да се залигават. Просто.

Мислам дека темава е само за жени затоа што мажите не го дрват толку многу на тел. Ќе се слушнеме ќе се договориме каде што како со кој и готово ќе си продолжам со работата. Додека пак жените такви целите во импресии ќе почнат да си раскажуваат како си поминале претходната ноќ, па каков бил типот, па што и кажал, па како ја погледнал....
Жени нема љутиш ама рака на срце така е.

ЗА ДРУГАР РАКА ДАВАМ!

Зависи од ситуацијата во која се наоѓам...инаку слушам до бескрај:)
Нема врска дали е нешто ново или нешто што иљада пати сум го слушнала, слушам. Некогаш е доволно само да го ислушаш некого, ја добива најголемата помош и без да вратиш еден збор:)

Никогаш не можам да речам не на некој.. посебно ако е некоја мн драга личност..

На мене ме знаат оти ке кажам НЕ, па затоа и не прашуваат.

Дедо: Оди купи цигари ?
Јас: А ја нешто друго ?

То ти је то така иде кај мене.

Само на моите внуки не можам да им кажам НЕ.

mn mn mn mn mi e tesko da recam NE. Naprimer da me prasa drugarce mi trebaat pari tolku i tolku, jas mu davam sekogas, ili ajde da odime vamu a ne tamu, jas vikam ajde da odime....
Ne deka sakam, tuku da ne se nalutet

:helou: никогаш не сум имала проблем да кажам не ,ако е во прашање некој порок ,дангубење, некое зло за друг, или бесцелно губење време. А од друга страна уште се мачам со не ако треба да направам нешто ,посебно за моите деца и внуци .Колку пати не се чуствувам добро но ако ми речат да ги причувам не можам да кажам не, или ,веке имам нешто однапред испланирано се равно јас нема да можам да кажам не и покрај тоа што си го замерувам тоа на себе .Во последно време успевам да се изборам и полесно да кажам не и за големо чудо никој не ми се лути а и јас сум позадоволна од себе. Добро е да се да се каже не но правилно избрано.:smir: :smir: :smir:

Не знам оти ама на сите знам да му речам не освен на дечкото.
Добро, сепак не се работи за големи нешта шо би зажалила во иднина.

Eh mi se ima slucuvano da ne znam da kazam NE i da pravam ili odam protiv svoja volja...ali toa e :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom