Дали верувате во натприродното?

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување

Дали верувате?

• Да

Гласови: 324 64,3%
  • Не

Гласови: 103 20,4%
  • Зависно (објаснете)

Гласови: 77 15,3%

• Вкупно гласачи
    504
А оние надри-лекари не се ништо друго освен тешки преваранти за пари!!!!..Али кој да свати дека се е тоа забава за народ......замајување......
Имаше документарец на Б92 многу добар за овие надрилекари во Србија кои ги има бетер од кај нас многуу повеќе...за цели села во Србија како се замајувани од локални преваранти(исцелители) и им ги зимаат и тие малце пари што ги имаат...Па имаше едно село каде сите стојат во круг нацртан од размак 5 метри и тоа е као МАГИЧНО ПОЛЕ КОЕ ЛЕЧИ СВЕ ОД ТУМОР ДО ДЕПРЕСИЈА и таму надрилекарот им одредува терапија колку време, кој ден да стојат и ке ги излачи од све и свашта! :icon_mrgr: И смешно е да видиш како луѓено стојат по пола саат-два у круг на купче:icon_mrgr: И убедени се дека им помага:D
Значи за крај да резимирам..Постои наприродно ..Тоа е таа движечка сила енергија моќ.....Она кое ни ги мести работите и ги одредува без наше влијание, ни моќ...Сите приказни за духови се приказни за мали деца по мене..А кој сака да верува нек изволи ..Ја не фала од тие приказни....Се е тоа игра на психа, сугестија.......и халуцогена свест......

Има преваранти и има вистински и искрени луѓе што се занимаваат со ова. За несреќа, 95% од нив се преваранти што бркаат брза пара од народот.

А што се однесува до луѓето во селата....обично во тие села и места што се Богу иза леџа се наоѓаат оние што не се преваранти. Тие луѓе живеат во хармонија со природата и нејзините сили. И ако тие веруваат дека стоење во круг ќе ги излечи, верувај дека така ќе биде. Нашите тела знаат да се лечат сами, кога тоа доаѓа на време - а не откако тешка болест ќе се манифестира. Али боље спречити, него лечити, нели.

јас верувам во натприродни работи....зошто сакаш да читаш за вакви работи? ...дали ти веруваш во такво нешто?
Не верувам, јас знам дека постојат. Кога некој ќе рече дека верува - значи не осетил, не искусил и верува од она што други луѓе му го пренесуваат.

И јас се сложувам со членовите што пишаа погоре дека овие појави не се баш над-природни. Баш се природни и нормални, само повеќето луѓе не ги приметуваат.

mila mina mozebi e vo pravo za ova so nadrilekarive jas gi preziram zatoa sto ja koristat najgolemata mana na covekovata rasa a toa e stravot.
ova nase opstestvo e premnogu iskompleksirano pa na bajacite seuste mu e visoka cenata.
bi sakal da kazam i za duhovite itn.
da i jas neznam zosto e narekuvano kako nadprirodno(supernatural)
jas poinaku gledam na tie raboti za mene duhot,vampirot,vrkolakot i mnogu drigi se samo poinakvi sustestva od nas koi mozebi bile na zemjava pred nas ili taka nekako veruvam deka se sekade okolu nas a toa e tolku strasno zatoa se posvetiv na ovaa tema neodamna imav zdravstven problem i svativ deka zivotot e premnogu kratok i moze da zavrsi za sekunda zatoa se posvetiv na ona sto najmnogu me privlekuva a toa e misterioznite slucki okolku nas i neznaejneto za niv pa se vcudonevidov sto se se krie okolu nas.
da( otvoreno kazuvam deka rezultatite bea WOW )i uste pootvoreno ke kazam deka sum na dobra traga a sega imam i sopatnik sam mi bese premnogu tesko da se soocam so toa sto go otkriv

Има преваранти и има вистински и искрени луѓе што се занимаваат со ова. За несреќа, 95% од нив се преваранти што бркаат брза пара од народот.
А што се однесува до луѓето во селата....обично во тие села и места што се Богу иза леџа се наоѓаат оние што не се преваранти. Тие луѓе живеат во хармонија со природата и нејзините сили. И ако тие веруваат дека стоење во круг ќе ги излечи, верувај дека така ќе биде. Нашите тела знаат да се лечат сами, кога тоа доаѓа на време - а не откако тешка болест ќе се манифестира. Али боље спречити, него лечити, нели.
Не сум сретнала НИКОЈ кој бил излечен ..Па и самите надрилекари ставаат во иљачите лекови од аптека!(дијазепами аналгетици, масти, свашта зависи за која болест) И ги наплаќаат поскапо од аптека да си го купиш лекот!!.....Во истиот тој документарец, тимот цел бараше било кој од тие преваранти да проговори пред камера или да му даде список луѓе кои ги излечил да сведочат ..Веруваш ли дека НИКОЈ не одговарал, и бегале од новинарите ко од чума....Значи ако се чисти ке докажат..црно на бело..тој и тој го излечивме и крај на муабетот....Све друго се приказни за мали деца...
А што се однесува за селата...Е баш таму и работат повеќе поради народот кој е простодушен и необразуван(за жал) и не е едуциран..Верува во суеверие, маѓии и такви ми ти лудории...И таму е бербата! Оди по селата ќе видиш ако најдеш една фамилија што не идела по тие жени,гатачи,баби јави ми!...Таму оставаат крпчиња некои чудни магиски работи ..глави од петли свашта пред порти на комшијата или оној кој го мрзат....Тие луѓе се задоеени со тоа.....Жално е што и во Скопје(урбана средина) ги има истите колку сакаш..сегде...Нигде не е чисто од нив;)
А дека телото може само да се лечи да знам гледав за тоа...Да чудо е како ние и нашата психа влијаееме врз здравјето..во право си за тоа... А од овие преварантиве можеш само placebo ефект да имаш ...ако стоиш у круг ке те излечи да ...психа прави чуда...али за депресии важи тоа...За останати болести телесни НЕ!!
--- надополнето: Dec 5, 2011 3:49 PM ---
mila mina mozebi e vo pravo za ova so nadrilekarive jas gi preziram zatoa sto ja koristat najgolemata mana na covekovata rasa a toa e stravot.
ova nase opstestvo e premnogu iskompleksirano pa na bajacite seuste mu e visoka cenata.
Да си играат со стравот точно!

Не сум сретнала НИКОЈ кој бил излечен ..Па и самите надрилекари ставаат во иљачите лекови од аптека!(дијазепами аналгетици, масти, свашта зависи за која болест) И ги наплаќаат поскапо од аптека да си го купиш лекот!!.....Во истиот тој документарец, тимот цел бараше било кој од тие преваранти да проговори пред камера или да му даде список луѓе кои ги излечил да сведочат ..Веруваш ли дека НИКОЈ не одговарал, и бегале од новинарите ко од чума....Значи ако се чисти ке докажат..црно на бело..тој и тој го излечивме и крај на муабетот....Све друго се приказни за мали деца...
А што се однесува за селата...Е баш таму и работат повеќе поради народот кој е простодушен и необразуван(за жал) и не е едуциран..Верува во суеверие, маѓии и такви ми ти лудории...И таму е бербата! Оди по селата ќе видиш ако најдеш една фамилија што не идела по тие жени,гатачи,баби јави ми!...Таму оставаат крпчиња некои чудни магиски работи ..глави од петли свашта пред порти на комшијата или оној кој го мрзат....Тие луѓе се задоеени со тоа.....Жално е што и во Скопје(урбана средина) ги има истите колку сакаш..сегде...Нигде не е чисто од нив;)
А дека телото може само да се лечи да знам гледав за тоа...Да чудо е како ние и нашата психа влијаееме врз здравјето..во право си за тоа... А од овие преварантиве можеш само placibo ефект да имаш ...ако стоиш у круг ке те излечи да ...психа прави чуда...али за депресии важи тоа...За останати болести телесни НЕ!!
--- надополнето: Dec 5, 2011 3:49 PM ---

Да си играат со стравот точно!
Да де, да.....и ја кажав дека за манифестирани болести мора лекар - а не бајачки и надрилекари.

Јас се сложувам дека грото се преваранти, ама има еден многу мал процент што се она вистинското. Ама тие обично не одат по телевизии и сл и оние што се искрени ќе ти кажат дека треба на лекар да идеш - а не да молзат пари.

АБЕ ТУКА ТРЕБА ДА ПИШУВАТЕ СТРАШНИ РАБОТИ А НЕ ДА СЕ РАСПРАВАТЕ ДАЛИ ИМА ИЛИ НЕ. А ЗА ТАКВА ТЕМА МОЖЕ ДА СЕ ОТВОРИ ВО ОПШТО

АБЕ ТУКА ТРЕБА ДА ПИШУВАТЕ СТРАШНИ РАБОТИ А НЕ ДА СЕ РАСПРАВАТЕ ДАЛИ ИМА ИЛИ НЕ. А ЗА ТАКВА ТЕМА МОЖЕ ДА СЕ ОТВОРИ ВО ОПШТО
Не грешка си дечко, овде е тема Дали верувате во надприродното ! А си има друга тема за тие случки што им се десиле оваа е за тоа Ви се случила некоја натприродна работа?

ОК. ФАЛА. ЈАС ЗАБОРАВИВ НА НАСЛОВОТ ПА ЗАТОА ИЗБРЗАВ КО ПРЛЕ ПРЕД МАГАРЕ. ИНАКУ ВИ СЕ СЛУЧИЛА НЕКОЈА НАТПРИРОДНА РАБОТА Е МНОГУ ДОБАР ФОРУМ. ЦЕЛ ГО ПОЧИТАВ.
АЈ ВИДИ НА ТОЈ ФОРУМ ИМАШЕ ЕДНА СЛИКА СО ДЕТЕ И ЕДНА РАКА. АЈ ВИДИ ШТО Е ТОА

Дали веруваме во натприродното? :tapp:

Ние со нашава планета Земја, сме 0,0000000000000000000000000000000000000000001~ % од просторот на нашата галаксија.
Останатото е непознат/неиспитан простор, полн со најразлични натприродни појави и сили.
Да не прам муабет за останатиот временски простор во универзумот, односно во поново време - муллтиверзумот.

ЗА ВРЕМЕ ОД 6-7 МЕСЕЦИ ДОБИВ 2 ПИСМА ОД НЕКОЈА СИ ДОНА ИЗАБЕЛА, КОЈА САКАЛА ДА МИ ПОМОГНЕ АМА ПРВО ДА КУПАМ КРСТ ИЛИ ПРСТЕН А ПОСЛЕ КЕ МИ БИЛО МНОГУ АРНО, КЕ СУМ БИЛ БОГАТ, КЕ СУМ ИМАЛ СЕ ШТО САКАМ И ДР. ГЛУПОСТИ. ИМА ЛИ НЕКОЈ ИСКУСТВО СО ТАКВИ РАБОТИ?
nemoj ni da si pomislil da poracuvas da kupuvas od tie raboti majka mi od taa dona izabela kupi nekakva amajlija pa nisto posebno ne se sluci i ne dobi na lotarija kako sto i bese kazano i na seto toa zgora amajliata bese pozlatena i sosema 'rdjosa

Дали виде - онака случајно од која година е постот кој си го цитирал?

Духови, телепатија, вампири, реинкаранација, парапсихологија, се' што не може да си го објасни човековата перцепција. Колку верувате во тоа? дали ви се случила некоја случка која ве убедила во спротивното? И како вие ја интерпретирате таа случка?

Да ти кажам право другар, како помал имав проблем со спиење, слушав некои чудни звуци и крцкања од другата соба, ама не знаев што се. Ќе ја викнев мајка ми или татко ми да ги прашам што е тоа што крцка, а тие ми велеа дека ништо нема, само ми се причуло, можда некоја мачка прошла по некој глушец во таванот. Е нејсе еднаш толку не можев да спијам од страв, па им се стаив кај моите во соба, и оп, ги фатив како се клецкаат.. - е јебеш креветот не им чинел. Крцкањето продолжи, али затоа имав помирен сон ;-) .

А еве и уште една случка.. коа бев уште помал копиљ одколку во причата погоре, штракав на даљинското од телевизорот и сум стиснал тајмер. моите појма немале, а баба ми пошто спиеше во дневна, редовно и се палеше телевизорот, па она кутра, мораше да се кљука со дијазепами, мислејќи дека духови дошле... то ти је, палав сум ти бил..

Иначе денес, сум страшен прдло, така да со оглед на тоа дека ѕидовиве од станов имаат слаба изолација, а спалната моја е со спалната на комшиите споена, не знам како им се слуша мојот прдеж, со оглед на тоа дека некад и мене ме изненадува, а и плаши, звукот што стомачните тегоби ќе ми го создадат.

zosto lugeto se tolku neseriozni jasno toa im e vo krvta. alivi tvrdamedna rabota deka losite raboti doprva doagaat bidete malku poseriozni i ako imate nekoja informacija za bilo so vo vrska so ovaa tema slobodno otvorete se so zadovolstvo ke vi pomognam ili ako ima nekoj da saka da se pridruzi slobodno ke mu pruzam sansa .dosega imam eden partner i mozam da vi kazam deka seriozno si ja svatil rabotata imnogu sum zadovolen od nego.ali ve pokanuvam site koi mislite deka ste dostojni za ova povelete,tuka sum.ke iskusime raboti koi ne mozete da gi zamislite.fala odnapred.pozdrav do site seriozni i neseriozni

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom