Дали верувате во егзорцизам?!

• Креатор на темата Креатор на темата B O K I
  • Време на започнување Време на започнување
exorcism6jk.jpg

exorcism14nk.jpg

untitledb3or.png

демоните си поигруваат со нас но има вистински случаи кога тие и остануваат во човекот и несакаат да излезат

Многу гледате филмови....

Imam vrska zasto vo Biblijata jasno pisuva deka Isus proteruval demoni od opsednati luge, sluckata so covekot koj imal cela legija demoni, pa Isus gi pratil vo svinjite koi potoa se udavile.
Taka da prvo procitaj pa demantiraj so fakti!
Demoni ima i sega kako i sekogas.

А дали е факт тоа што го пишува во Библијата?
Ние само веруваме во неа, нели?

Егзорцизмот има мноогу промашена поента и цел.
Истерување демони?
Нормално,но за тоа да се случи мора всушност да постојат демони,кои треба да бидат истерани.
А демони не постојат и не е потребно многу логика и наука за да се докаже тоа.
Постои баланс во енергијата од која сме составени сите.
Тоа значи,дека неможе да се појават такви супериорни ентитети(демони,хам,глуп збор),кои имаат можност за манипулација на просторот,времето и свеста.Доколку постоеле и биле толку надмоќни,човечкиот род би бил оддамна истребен,бидејќи е потребно големо количество енергија за да се одржи во живот такво битие.
На крај,со каква причина демоните би влегувале во нас?
За рекреација?
Оти се ненормални и прават рандом ствари шо ќе им текнат?
Оти им се може?
Целото нивно постоење нема никаква причина.
Освен можеби заплашување на лугето,на кои ако им се даде доволно голема сугестија за нешто,тогаш ќе го создадат тоа нешто во својата глава и ќе се опседнат со него.
И ќе мораат да викаат егзорцисти,парапсихолози и шотијазнам срања,за да се ослободат од истото.
Get the point?
There is only us,and our brains,nothing more.

Не само што верувам, тоа ми е втора професија.

Se narekuvame ljuge zatoa sto umeeme da custvuvame i custvata ne gi gledame, osven kako reakcija so naseto telo....i zatoa cesto ne mozeme da gi opiseme so zborovi ... zosto da ne veruvam deka ne postoi ona sto mojot organ oko ne moze da go vospriemi . Sekako deka postojat demoni, zarem site onie vojni, zaveri i ubistva mislite deka se slucuvaat bez nicija pomos? Ima edna prekrasna kniga Luge i demoni procitajte ja za da mrdnite malku od ova glupavo sematsko makedonsko sekojdnevie

"Егзорцизмот на Емили Роуз" ми е еден од најстрашните хорори што ги имам гледано, а уште повеќе заради тоа што е според вистинска приказна, веројатно 95% од настаните се измислени и придодадени за да се направи вистински хорор, но каде што има чад има и оган- значи нешто од тоа мора да било случено за да се направи филм based on trye story:vozbud:
еве едно клипче за вистинската Емили роуз , односно Anneliese Michel девојката со егзорцизам

Верувам во такви чуда, демони и егзорцизми.:drk:
Абе тоа сето е резултат на нашата потсвест...
btw би ви ја препорачал на тие што ја немаат прочитано книгата Моќта на потсвеста, да си ја прочитаат, е сега од нив зависи колку ќе му веруваат на писателот. Таму пишува многу мудри и поучни работи. Think about that.

Не постои такво нешто како екзорцизам. Постојат само ненормални свештеници и за жал ментално болни луѓе врз ои тие се изживуваат и кои ги малтретираат. Треба да се забрани со закон на црквата да извршува такви работи (не знам дали и кај нас има егзорцисти, ама и ако нема кај и да е ќе се појават ).

Секој си верува во тоа што сака да му се случи, па за тоа не верувајте во се и сешто затоа што сите работи се случуваат кога верувате во нив, не можам да заминам без да коментирам барем со неколку реченици за лично моја вистинска случка иако можам да напишам цела книга за последните 2 години, па ќе ви опишам што се случуваше во последните две недели, тоа беше почетокот на овој фебруар. Па вака пред да се случат ови работи, пред фебруар месец тоа беше јануар месец иако пред јануар не беше ништо како што треба ама не беше ни малку слично со тоа што се случи во почетокот на фебруар месец, Егзорцизмот. Кон крајот на јануар месец почнав многу да пијам се до 10-ти фебруар, но сепак си бев повлечен и смирен но за време на секое пиење морав да скршам чаша во рака, без разлика дека имав чувство дека можам да урнам ѕид, и се така до "судниот ден" 10-ти фебруар седевме дома и си пиевме алкохолче а јас нели морав да скршам чаша и се случи тоа некаде кај 11 часот, но овој пат лошо ја скршив и лошо се исеков, имав тупка на раката колку малиот нокт а и доста многу крв изгубив, до кај 11 саатот ми доаѓаше се потешко и потешко и од кога се онесвестив веќе не се сеќавав баш на се, а сега ќе разкажувам како ми раскажаа тие што беа со мене. Откако сум се онесвестил сум бил целиот згрчен и не сум сакал да се поместам на раката ми врзувале крпа за да не ми тече крв а јас цело време сум ја тргал, сум ги превртил очите и се уплашиле и потоа сакале да ме кренат да ме однесат на кревет но уште повеќе се влошила ситуацијата, ме довлекле некако до другата соба но сум почнал да бидам многу бесен сум го кренал креветот додека сум лежел на подот и сум се вратил до другата соба, другите почнале да се плашал и цело време ме прашувале што ми е иако јас не сум зборувал ништо, одеднаш сум викнал силно "испаднете од куќава" тие испаднале но еден од нив стоел пред вратата и ме гледал како се удирам од подот, по некаде околу 5 мин сум викнал по нив да ме фатат да ме држат додека се чувствував смирено, само што ме фанаа тројца (двајца ми ги држеа рацете од страната а третиот беше под мене и ме држеше за вратот) одеднаш сум викнал и сум ги влечел но не можеле да ме додржат тоа траело до некаде околу еден и пол часот по полноќ, сум почнал да кажувам некој зборови како што е во овој дел од филмот со Емили Роус The Exorcism of Emilly Rose, иако предходоно не го знаев тоа, го дознав после два дена од како ми го покажа мојот брат, да мојот брат, дојде и тој пред 15 минути од крајот на дејството, велат ми удирал тупаници а јас сум му се смеел и сум бил многу бесен ми ја кажувале молитвата сите заедно и за врме на тоа на моменти сум се враќал во нормала и до два часот било се готово, веќе бев при себе и паднав на подот плачејќи а исто и сите со мене... тоа се случи и знам дека нема да се повтори... и не се битни посебни луѓе за да ги истераат лошите енергии од вас, или како сакате наречете ги, доволни се луѓе кој ви значат и да бидат упорни да не ве остават да се мачите, ова не се случува на секој и не дај боже да му се случи на некој, бидете разумни и паметни и не оставајте работи во вас кој многу ќе ви биде полесно да ги искажете, оти сето тоа се собира и некогаш премногу ќе ве изнервира, ова е мал дел од Егзорцилмот но доволно значаен за колку толку да се припазите, доколку ви се случи вакво нешто или му се случи на некој ваш пријател најпрво обидете се со мазажа на рамењата, нежно, не насилно, и ставете му лук на носот да диши од него.. тоа е од мене, нека ве чува господ и бидете здрави и живи... Доколку ве интересира нешто повеќе прашајте. Поздрав.

Да.
Добивам еден on a daily basis.

Мајка ми исто како отец, вергла нелогичности.
Јас од нервоза урлам како демон.

Еве еден текст насловен ,,Неговото пеколно величество, нашиот непријател Сатаната’’ http://hristijanskiportal.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html

Ако имаш нешто да кажеш кажи, ако продолжиш со реклама и само линкови ќе бидеш остранет од форумов !

Знам дека ти е јасно и единствена намера ти е себереклама, НО ! постови се пишуваат а линкот на крај се остава како некоја референца или потврда на тоа шо си го кажал во постот. Една реченица која се состои од само еден линк и демек еве видете тука шо пишува = реклама ... затоа немој да се правиш паметен ! Кајгана и модераторите не се од вчера за да може да се трола како шо се сака !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom